Μουζάλας: «Σταθμός του Μονάχου» για τους μετανάστες η πλατεία Βικτωρίας

Μουζάλας: «Σταθμός του Μονάχου» για τους μετανάστες η πλατεία Βικτωρίας

Αναφερόμενος στην Ειδομένη ανέφερε πως οι ελληνικές αρχές περίμεναν «την κατάλληλη στιγμή»

Μουζάλας: «Σταθμός του Μονάχου» για τους μετανάστες η πλατεία Βικτωρίας
H πλατεία Βικτωρίας είναι, σύμφωνα με τον  Γιάννη Μουζάλα, σαν τον σταθμό του Μονάχου, όταν και μετανάστευαν στη Γερμανία οι Έλληνες κατά τις δεκαετίες του '60 και του '70.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, αφού παρομοίασε την πλατεία Βικτωρίας με τον σταθμό του Μονάχου και την χαρακτήρισε ως «ελεύθερο χώρο και τόπο συγκέντρωσης», ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής διαβεβαίωσε πως  οι μετανάστες «δεν θα ξανασυγκεντρωθούν στην πλατεία» γιατί η κυβέρνηση «θα  τους κρατήσει μακριά από αυτό το σημείο»

«Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στους μετανάστες να πηγαίνουν στην πλατεία, γιατί κάθε άνθρωπος που κυκλοφορεί ελεύθερα μπορεί να κυκλοφορεί εκεί. Εκεί πηγαίνουν γιατί εκεί είναι τράπεζες και κάνουν ανάληψη χρημάτων», εξήγησε ο κ.  Μουζάλας, τονίζοντας ότι από τότε που απομακρύνθηκαν οι πρόσφυγες δεν υπάρχουν άλλοι που να έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία Βικτωρίας.

Κλείσιμο
«Τους μετανάστες θα τους εγκαταστήσουμε σε χώρους όπου μπορούμε να τους προσφέρουμε τα στοιχειώδη, γιατί δεν έχουμε πολλές οικονομικές δυνατότητες, ενώ πιέζουμε για την επανεκκίνηση των επαναπροωθήσεων στην Τουρκία ή τις χώρες καταγωγής των μεταναστών», είπε ακόμη.

Όμως, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της  Ειδομένης και σχολιάζοντας την επιχείρηση με τα ΜΑΤ που έγινε σήμερα ανέφερε πως οι ελληνικές αρχές περίμεναν «την κατάλληλη στιγμή».

Όπως εξήγησε, πριν από έξι μέρες δεν θα μπορούσε να γίνει τέτοια επιχείρηση γιατί υπήρχαν στην περιοχή 3.000 πρόσφυγες, αλλά σήμερα ήταν η κατάλληλη μέρα, ενώ σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προβλήματα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης