Άδωνις κατά Τσίπρα: Έχει κρύο αίμα στο ψέμα, είναι ανερυθρίαστος

Άδωνις κατά Τσίπρα: Έχει κρύο αίμα στο ψέμα, είναι ανερυθρίαστος

Όχι μόνο δεν έκανε όσα υποσχέθηκε, αλλά έρχονται κι άλλες περικοπές στις συντάξεις σημείωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ - Έδωσε από τηλεοράσεως «επενδυτικές συμβουλές», αυτό είναι «ποινικό αδίκημα», είπε για τον πρωθυπουργό

Άδωνις κατά Τσίπρα: Έχει κρύο αίμα στο ψέμα, είναι ανερυθρίαστος
«Έχει κρύο αίμα στο ψέμα» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης ασκώντας έντονη κριτική στον πρωθυπουργό για τις θέσεις που εξέφρασε στη χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ. Όπως είπε ο υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας όχι μόνο δεν έκανε αυτά που υποσχέθηκε αναφορικά με τη 13η σύνταξη αλλά επιχειρεί να περικόψει και την 12η, ενδεχομένως και την 11η ενώ σχετικά με το αίτημά του για κουλτούρα συναίνεσης ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι την ζητάει κάποιος που όταν ήταν στην αντιπολίτευση μιλούσε για «γερμανοτσολιάδες».

Σε συνέντευξή του στο Mega, ο κύριος Γεωργιάδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ο άνθρωπος είναι ανερυθρίαστος» καθώς είπε στα κόμματα να συμφωνήσουν να μην μειωθούν οι συντάξεις ωστόσο αυτές έχουν ήδη μειωθεί κατά 710 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από αυτά που ήταν να διοχετευτούν στον ΕΟΠΥΥ ο οργανισμός δεν έχει λάβει τίποτα. Από τις συντάξεις και με βάση τον προϋπολογισμό μάλιστα είπε ο κ. Γεωργιάδης θα λάβει άλλα 2,2 δισ. ευρώ το 2016 και αναρωτήθηκε πώς γίνεται να μην μειωθούν έτσι περαιτέρω οι συγκεκριμένες δαπάνες του κράτους.

Πρόσθεσε μάλιστα πως όταν συνεκλήθη το συμβούλιο των αρχηγών είχε ήδη κατατεθεί ο προϋπολογισμός. Έστρεψε τα πυρά του προς τον πρωθυπουργό και αναφορικά με τις «επενδυτικές συμβουλές», που όπως είπε έδωσε χθες στην τηλεόραση, καθώς σημείωσε ότι στην Ελλάδα για να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο πρέπει να είναι πιστοποιημένος σύμβουλος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και να έχει περάσει σχετικές εξετάσεις. Έκανε μάλιστα λόγο για «ποινικό αδίκημα» ενώ έφερε ως παράδειγμα τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη που όπως τόνισε έδινε αντίστοιχες συμβουλές για το χρηματιστήριο πριν τις εκλογές του 2000.

Κλείσιμο
Έκανε εκτενή αναφορά στο αγροτικό, λέγοντας πως επί ΝΔ σταθερά λάμβαναν οι αγρότες τις πρώτες επιδοτήσεις μέχρι 15 Οκτωβρίου και τις υπόλοιπες μέχρι 15/12 ενώ φέτος δόθηκε για πρώτη φορά μόλις το 45% στις 7 Δεκεμβρίου χωρίς να διασαφηνιστεί πότε θα δοθεί το υπόλοιπο 55%. Το αγροτικό νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή είπε ότι θα διπλασιάζει τη φορολογία στους αγρότες κάτι που εάν συμβεί θα βάλει τέλος στην παραγωγή τους ενώ μίλησε για τις επιπτώσεις του ρωσικού εμπάρκο στα τουρκικά προϊόντα τα οποία όπως είπε περνούν στην ΕΕ και στην Ελλάδα ρίχνοντας τις τιμές για τους παραγωγούς.

Για το ΕΚΑΣ στο οποίο αναφέρθηκε και χθες ο πρωθυπουργός, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που αποτέλεσε μεταρρύθμιση της ΝΔ δεν θα αναπληρώνει στο βαθμό των 40.000 σημερινών δικαιούχων το ποσό κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι οι δικαιούχοι θα το χάσουν ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για το «ξήλωμα» όπως είπε των διοικητών από τα νοσοκομεία με μια προσχηματική διαδικασία αξιολόγησης, τονίζοντας πως αυτό έγινε παράνομα και συνεπώς θα υπάρξουν προσφυγές στα δικαστήρια και δικαιώσεις. Αναρωτήθηκε μάλιστα δεικτικά «σε αυτή την περίπτωση ποιος θα πληρώσει τις αποζημιώσεις».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στα προχθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και διαβεβαίωσε ότι εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός θα συλλαμβάνονται όσοι τα προκαλούν ενώ θα πληρώνουν αποζημιώσεις είτε οι ίδιοι είτε οι γονείς τους εάν είναι ανήλικοι. 
Σημείωσε ότι σε καμιά πολιτισμένη χώρα του κόσμου δεν επιτρέπεται να καίγεται επετειακά η πρωτεύουσα ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι από την στιγμή που διοικεί την αστυνομία δεν μπορεί να ισχυρίζεται πλέον ότι υπάρχει προβοκάτσια από το μέρος της στα επεισόδια.

Για την προεκλογική εκστρατεία στη ΝΔ σημείωσε ότι απομένει να γίνει η συμβασιοποίηση με τη Vodafone, εξήρε τη συμβολή του κ. Τραγάκη ενώ μίλησε για κόστος περί τις 700.000 ευρώ που -εφόσον στις κάλπες προσέλθουν 300.000 άνθρωποι- θα καλυφθεί επαρκώς αφήνοντας και περίσσευμα ενώ εάν οι προσερχόμενοι ψηφοφόροι είναι κάτω από 200.000 θα υπάρξει ζημιά.

Αναφορικά με την προσωπική του επίδοση, δήλωσε ότι έχει ευχαριστηθεί την εκλογική μάχη και πως αυτό που αφουγκράζεται από τον κόσμο είναι πως όσοι τον ακολουθούν το κάνουν επειδή πιστεύουν στη μάχη των ιδεών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης