Τα νιάτα ραπάρουν στην Κουμουνδούρου

Τα νιάτα ραπάρουν στην Κουμουνδούρου

Ταυτισμένα με τη στροφή Τσίπρα τα νέα στελέχη που αντικατέστησαν τους αμφισβητίες - Με εναλλακτικό λουκ  και ελαστική ιδεολογική και πολιτική ατζέντα, εγκαταλείπουν τους αγώνες κατά του μνημονίου και πολιτεύονται

Τα νιάτα ραπάρουν στην Κουμουνδούρου
«Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα». Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς την αποδεκατισμένη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο τα περισσότερα στελέχη της την εγκατέλειψαν μαζικά διαφωνώντας με τη μνημονιακή της στροφή.
Προηγουμένως είχαν προσπαθήσει με δημόσιες διαφωνίες να επηρεάσουν την κυβέρνηση, αλλά ο κ. Αλέξης Τσίπρας είχε ήδη στρίψει το τιμόνι.


Οπως χαρακτηριστικά μας δήλωσε στέλεχος της Νεολαίας που ήταν κοντά στην κομματική ηγεσία και τελικά αποχώρησε, το τρίτο μνημόνιο «αντίκειται πλήρως στη στρατηγική κατεύθυνσή μας». Στην πραγματικότητα, το διαζύγιο που ακολούθησε ήταν ζήτημα υπαρξιακό για τους περισσότερους νεολαίους.

Η νίκη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, όμως, και η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ανάσχεσαν τις διαλυτικές τάσεις και προσέλκυσαν νέα μέλη στη Νεολαία. Ετσι, μετά το κάλεσμα που έγινε, έσπευσαν να συμμετάσχουν στη 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη εκατοντάδες. Μπορεί όλοι αυτοί να έκαναν γαργάρα τους αγώνες κατά του μνημονίου, αλλά έχουν ήδη βρει άλλα πεδία δόξης λαμπρά για ακτιβισμό. Μιλώντας με τα «ατίθασα νιάτα», μας ξεκαθάρισαν την πρόθεσή τους να δώσουν μάχες στις πλατείες, στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Είναι ιδιαίτερα παθιασμένοι για το ξήλωμα του φράχτη στον Εβρο, για την υποδοχή των προσφύγων, για τις αντιφασιστικές κινήσεις και τα φεστιβάλ, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών κ.λπ. κ.λπ.

Κλείσιμο
Η αποχώρηση πρωτοκλασάτων στελεχών, των σταρ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, του Ηλία Χρονόπουλου, του Ηλία Παντελεάκου και αρκετών άλλων, άνοιξε δρόμο για την ανέλιξη μέχρι τώρα μικρομεσαίων στελεχών να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Εντύπωση προκαλεί, όμως, και η ανάδειξη προσώπων που η ενασχόλησή τους με την πολιτική μετράει μόλις κάποιους μήνες! Ενα βασικό στοιχείο που διαχωρίζει τους σημερινούς παίκτες από τα αποχωρήσαντα στελέχη είναι η ταύτιση των σημερινών με την κυβερνητική πολιτική. Είναι, άλλωστε, ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει πια χώρος για φαινόμενα αμφισβήτησης. Η προηγούμενη ηγεσία της Νεολαίας ερχόταν από το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα του 4% και είχε μεγαλώσει με τη λογική του πολιτικού περιθωρίου. Αντίθετα, οι σημερινοί νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν περισσότερο εκείνους του ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες δεκαετίες. Τότε που η συμμετοχή στη Νεολαία ήταν ένα διαβατήριο για πολιτική καριέρα. Ετσι και τώρα, οι φοιτητές που οργανώνονται στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έχουν άλλη ατζέντα από τους προκατόχους τους.

Χωρίς ανελαστικές ιδεολογικοπολιτικές απόψεις, είναι έτοιμοι να κάνουν ό,τι πρέπει για να πάνε μπροστά. Προφανώς, αυτό δεν ισχύει για όλους. Ισχύει, όμως, για πολλούς. Οι κυβερνητικές ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ σε στελέχη, άλλωστε, είναι πολλές. Αυτό που δεν αλλάζει, βέβαια, είναι το ατημέλητο λουκ, το σήμα κατατεθέν των Συριζαίων. Αυτό έχει πολύ πιο βαθιές ρίζες από την αντιμνημονιακή ρητορική. Δεν αλλάζει ούτε στη μνημονιακή εποχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Κυριαρχούν οι ίδιες χαλαρές στυλιστικές επιλογές. Απ’ ό,τι φαίνεται είναι σχεδόν υποχρεωτικό το αξύριστο λουκ για τους άνδρες. Δεν βρήκαμε ούτε έναν ξυρισμένο - πλην ενός, που μάλλον επιβεβαιώνει τον κανόνα. Πάμε, όμως, να γνωρίσουμε κάποιους από τους νεοαφιχθέντες στα υψηλά κλιμάκια, κάποιους που ξεχώρισαν μέσα από την εκλογή τους στο Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας.

Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος: Ο 27χρονος Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος είναι χωρίς αμφιβολία ο μεγάλος πρωταγωνιστής του διημέρου ανασυγκρότησης της Νεολαίας.

Αναδείχτηκε νέος γραμματέας ομόφωνα στη θέση του Ηλία Παντελεάκου που αποχώρησε τον Σεπτέμβριο, καταγγέλλοντας την πολιτική χρεοκοπία του κόμματος. Ο Ιάσονας διατηρεί ακόμα την πίστη του στο κόμμα και στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, αφού είναι από τους ελάχιστους παλαιούς που παρέμειναν. Ατομα της Νεολαίας κάνουν λόγο για ένα δευτεροκλασάτο στέλεχος που του δόθηκε μια ανέλπιστη ευκαιρία να πάρει τον ρόλο της ζωής του τώρα που οι ισορροπίες άλλαξαν. Συμπαθής στους κόλπους της Νεολαίας, έχει μόνιμη παρουσία στον ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και δέκα χρόνια, πριν καν τελειώσει το λύκειο της Μεταμόρφωσης, εκεί όπου γεννήθηκε (1988) και μεγάλωσε. Από την αρχή της φοιτητικής του ζωής δραστηριοποιήθηκε στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ράπερ που ξέχασε τους στίχους, την κρίση και το ξεπούλημα





Διατέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου ως εκπρόσωπος της Αριστερής Ενότητας, ενώ συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα την περίοδο 2006-2007 ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων. Τον Δεκέμβριο του 2008 κατέβηκε στους δρόμους μαζί με χιλιάδες νέους για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Το 2011 συμμετείχε στην πανευρωπαϊκή συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αριστερών και Δημοκρατικών Νεολαίων (Endyl).

Νώντας Φλώρος: Η εκλογή του στο Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας ήταν δεδομένη. Εγινε γνωστός επειδή είχε το προνόμιο να συλληφθεί έναν χρόνο νωρίτερα. Μία τέτοια διάκριση δίνει πολλούς αγωνιστικούς πόντους σε έναν οργανωμένο νεολαίο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο 22χρονος φοιτητής του Πολυτεχνείου (Τμήμα Μεταλλειολόγων) έγινε ευρύτερα γνωστός στο κόμμα όταν στα τέλη Ιανουαρίου του 2014 είχε συλληφθεί έξω από το γραφείο του τότε υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Είχε πάει εκεί με μια χούφτα συντρόφων του για να διαμαρτυρηθεί με πανό και αυτοκόλλητα για τον πνιγμό μεταναστών στο Φαρμακονήσι. Ο Φλώρος είναι μέλος της ΑΡΕΝ (Αριστερή Ενότητα), της τάσης του ΣΥΡΙΖΑ από την οποία προέρχεται και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Μέχρι τη σύλληψή του ήταν άγνωστος. Η καταγγελία του, όμως, ότι έπεσε θύμα αστυνομικής βίας προκάλεσε κύμα συμπαράστασης από τους συντρόφους του και τον έκανε γνωστό. Ο ίδιος είχε καταγγείλει επίθεση με κλωτσιές και βρισιές από την πλευρά των αστυνομικών όσο βρισκόταν στο έδαφος. «Οταν κατάφερα να σηκωθώ ήρθε ένας αστυνομικός από πίσω και με έπιασε από τον λαιμό. Με ακινητοποίησε με τέτοιον τρόπο ώστε τα πόδια μου να μην ακουμπάνε στο έδαφος, με αποτέλεσμα εγώ να φτάσω σε σημείο λιποθυμίας». Από την πλευρά της η Αστυνομία είπε ότι τον συνέλαβε για αντίσταση κατά της αρχής. Στο πλευρό του έσπευσε όλη η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και διάφοροι βουλευτές του κόμματος με πλήθος ανακοινώσεων.

Το θύμα των ΜΑΤ 




Δανάη Παππά: Η φιλόδοξη 20χρονη σπουδάζει στη Γεωπονική. Η ενασχόλησή της με τον ΣΥΡΙΖΑ μετράει ελάχιστους μήνες, αλλά ο δυναμισμός και η εξωστρέφειά της την έχουν βοηθήσει να ξεχωρίσει. Σύμφωνα με τους φίλους της, λατρεύει την προβολή. Δεν δίστασε, μάλιστα, να λάβει μέρος στην τηλεοπτική μεσημεριανή εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου λίγους μήνες νωρίτερα. Εκεί εξέφρασε τις πολιτικές της ανησυχίες με ιδιαίτερο πάθος και ευγλωττία, δηλώνοντας τη στήριξή της στους αντιμνημονιακούς αγώνες της κυβέρνησης! Η ίδια, όμως, τώρα πια σε κάθε ευκαιρία εκδηλώνει την κατανόησή της για την ανάγκη η κυβέρνηση να αλλάξει γραμμή πλεύσης. Δειλά-δειλά, μάλιστα, έχει αρχίσει να γράφει σε αριστερά έντυπα και να προβάλλει ολοένα και περισσότερο το όνομά της στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την Τατιάνα στην ένδειξη κατανόησης για τη μνημονιακή στροφή




Νίνα-Αλκηστις Δραγώνα: Δύο είναι τα μεγάλα της πάθη: η Αριστερά και η υποκριτική. Από πολύ μικρή ηλικία συμμετέχει σε θεατρικές ομάδες και εργαστήρια. Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει μαζί με άλλους δύο συναδέλφους της τη θεατρική ομάδα «Μπουρμπουλήθρα», η οποία οργώνει τα δημοτικά σχολεία της Αττικής, ενημερώνοντας τους μαθητές για την ανακύκλωση. Η διαδραστική παράσταση παρουσιάζει στα παιδιά τα υλικά, τη χρήση και τη σημασία τους, αλλά και πώς αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πάλι με την ανακύκλωση.

Από το «Οχι» και τη Ζωή, στα σκαλιά του Εθνικού Θεάτρου



Οι υποκριτικές φιλοδοξίες της Νίνας δεν σταματούν, όμως, εκεί. Η ίδια έχει ως στόχο μία σοβαρή πορεία στην υποκριτική. Αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξε να δώσει εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο τον Σεπτέμβριο. Μέχρι πρότινος θαύμαζε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και υπερασπίστηκε με πάθος το «Οχι» στο δημοψήφισμα του περασμένου καλοκαιριού. Είναι οργανωμένη στον ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου και συμμετέχει σε διάφορες τοπικές κινητοποιήσεις. Μεταξύ αυτών και σε μια διαμαρτυρία με πανό έξω από πολυκατάστημα του «Praktiker». Δεν χάνει πάρτυ για πάρτυ του ΣΥΡΙΖΑ καθώς, σύμφωνα με συντρόφους της, είναι «η ψυχή της παρέας».



Αλεξάνδρα Φτούλη: Γεννήθηκε το 1995 και ζει στην Καισαριανή. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Καισαριανής και τώρα είναι πρωτοετής φοιτήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η δράση της στον ΣΥΡΙΖΑ μετράει λίγους μήνες, αν και πάντα, όπως έχει ισχυριστεί η ίδια, ενδιαφερόταν για τα κοινά. Αυτός είναι και ο λόγος που έγινε έφηβη βουλευτής της Β’ Αθηνών στη Βουλή των Εφήβων το 2012. H 20χρονη έχει πάθος με τα social media και το blogging. Διαθέτει τη δική της σελίδα, στην οποία αναρτά καλλιτεχνικές φωτογραφίες και βίντεο που τραβάει με πάθος.

Η παθιασμένη blogger





Μαρουλία Μπούρου: Στη διήμερη Συνδιάσκεψη της Νεολαίας εκλέχτηκε άλλο ένα νέο πρόσωπο που σίγουρα θα μας απασχολήσει στο μέλλον. Μάλιστα η όμορφη φοιτήτρια Ιατρικής από τη Θεσσαλονίκη στο παρελθόν δεν δίστασε να τα βάλει με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Η οργισμένη γιατρίνα





Salto mortal από τη μουσική στην πολιτική

Δημοσιογράφος αλλά και μουσικός, ταγμένος στη hip hop, ο Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος αφήνει την εξέγερση και αναλαμβάνει νέος γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ


«Μη μου μιλάς για την επόμενη δόση και την επόμενη και την επόμενη, πιόνι, φορά μην αναρωτηθείς γιατί τους ψήφισες ξανά». Με τα προφητικά αυτά λόγια ο νέος γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος κατακεραύνωνε τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ τώρα καλείται να υπερασπιστεί τις ίδιες πολιτικές ραπάροντας στην Κουμουνδούρου.

Τον νέο της γραμματέα καθώς και τα 41 μέλη που συγκροτούν τη σύνθεση του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου της εξέλεξε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος, απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι ο νέος γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Γεννημένος το 1988, ο ράπερ της αριστερής νεολαίας μεγάλωσε στις γειτονιές της Μεταμόρφωσης. Νέος με άποψη και γνώμη, δεν μασούσε τα λόγια του, κάτι στο οποίο, σύμφωνα με το περιβάλλον του, βοήθησε ο δημοσιογράφος πατέρας του Στάθης Σχινάς (παραγωγός του σταθμού Στο Κόκκινο), αλλά και η μητέρα του Ξανθή Παπαδοπούλου, δικηγόρος και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.



Στο λύκειο από κοινού με τον κολλητό του και μετέπειτα συνοδοιπόρο στις μουσικές διαδρομές Ανδρέα Χρυσανθακόπουλο πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν ένα συγκρότημα hip hop και να γράφουν τραγούδια καυτηριάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις και διάφορα άλλα κοινωνικά ζητήματα. Δέκα χρόνια μετά, η εφηβική τρέλα των δύο λυκειόπαιδων της Καναπίτσας εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο γνωστά σχήματα του χώρου, με live εμφανίσεις, βιντεοκλίπ και συναυλίες. «Ολα ξεκίνησαν πριν από περίπου μία δεκαετία. Ημασταν φίλοι από το λύκειο, συμμαθητές και έτσι ξεκίνησε αυτή η εφηβική τρέλα, η οποία μετά προχώρησε με τη δημιουργία των Salto Mortal. Ο Ιάσονας είναι μουσική και πολιτική. Αυτές είναι οι μεγάλες του αγάπες. Διάλεξε τη ραπ γιατί βγαίνει από μέσα του.

Βέβαια τη ραπ δεν τη διαλέγεις, σε διαλέγει αυτή, είναι και λίγο “αρρώστια”. Του αρέσουν οι αιχμηροί στίχοι και γενικότερα να σχολιάζει τα κακώς κείμενα. Ανέκαθεν το έκανε και θα συνεχίσει να το κάνει. Δεν νομίζω ότι τον επηρεάζει ο ρόλος που έχει. Δεν είναι στρατευμένη η μουσική του σε καμία περίπτωση και πάντα λέει αυτό που νιώθει. Ετσι είναι και ως άνθρωπος. Ευθύς», λέει στο «ΘΕΜΑ» ο φίλος του και μέλος του συγκροτήματος Salto Mortal Ανδρέας Χρυσανθακόπουλος ή «Αssos».

Ο νέος γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστός στον μουσικό χώρο με το ψευδώνυμο «Αφηγητής». Η  hip hop κοινότητα αγκάλιασε γρήγορα το γκρουπ των δύο συμμαθητών. Στο Salto Mortal προστέθηκε και η Κλεονίκη Χρυσανθακοπούλου ή «Venus», αδελφή του Ανδρέα, και έτσι το σχήμα ολοκληρώθηκε.  Ο πρώτος δίσκος τους κυκλοφόρησε το 2008 με τίτλο «Plateia Mona3ias» και δύο χρόνια αργότερα βγαίνει το άλμπουμ με τίτλο «Στο Χορό των Συνειδήσεων». Το 2013 κυκλοφόρησαν τη νέα τους δουλειά με τίτλο «Σ’ έναν Κόσμο Φυλακής» όπου οι αντιμνημονιακοί στίχοι καυτηρίαζαν έντονα την τότε πολιτική επικαιρότητα.



Μόλις το 2013 στον δίσκο τους «Σ’ έναν Κόσμο Φυλακής», ο Ιάσονας και η παρέα του τραγουδούσαν «αντιμνημονιακούς» στίχους που καυτηρίαζαν έντονα την τότε πολιτική επικαιρότητα



«Κάθε τράπεζα μοιάζει με Κροίσο κι εμείς με Ροβινσώνα Κρούσο και πόδι μέσα σε γύψο, την έξοδο ψάχνω, αδερφέ, βοήθα να βοηθήσω, μη μου μιλάς για την επόμενη δόση και την επόμενη και την επόμενη, πιόνι, φορά μην αναρωτηθείς γιατί τους ψήφισες ξανά», αναφέρει χαρακτηριστικά το τραγούδι «Δεκατρείς του μήνα», ενώ σε άλλο σημείο λέει: «Δεν είδα να πληρώνουνε φόρους εφοπλιστές, ούτε πολιτικούς μέσα σε φυλακές, μα έβρισκα ζητιάνους μέσα σε γειτονιές, βλέπεις η γαμημένη κρίση αφήνει πάνω της ρωγμές».

Στους στίχους του τραγουδιού «Χέρια ενωμένα»  οι Salto Mortal σχολιάζουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην κοινωνία αλλά και στην οικογένεια πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση: «Για τα παιδιά σου που στο όνομα της κρίσης εσύ χάνεις τη δουλειά σου και κάθε εργοδότης ρουφά τα όνειρά σου και ψάχνεις γιατρειά και βλέπεις μπρος στους ξένους του φόβου τη θηλιά». Και συνεχίζουν: «Για κάθε μία τράπεζα που κλέβει τη ζώνη σου για καθένα ρουσφέτι που ζητάει τη σιωπή σου, γι’ αυτούς που ξεπουλήσανε τη συνείδησή σου και τώρα σαν ζητιάνος σου λένε άι γαμήσου. Μαζί τα φάγαμε λοιπόν μαζί και τα ξοφλάμε, απόψε στο όνομα της κρίσης τα πάντα ξεπουλάμε, μαριονέτες δίχως ξύλο, μα θυμήσου το, ζητιάνε, ο κόσμος μάς ανήκει γι’ αυτό θα πολεμάμε».

Ο Ιάσονας ή «Aφηγητής» με τον φίλο του Ανδρέα Χρυσανθακόπουλο ή «Αssοs» και την αδελφή του Ανδρέα, Κλεονίκη ή «Venus», είναι τα μέλη του συγκροτήματος Salto Mortal





Από τον Γρηγορόπουλο στα ψηφοδέλτια
Τον Δεκέμβριο του 2008 βρέθηκε στους δρόμους με χιλιάδες νέους για να διαμαρτυρηθεί για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, για τον οποίο στη συνέχεια έγραψε και τους στίχους «Μην κοιτάς αν δεν αντέξεις πίσω από τις λέξεις, έρχεται νεκρός ο Αλέξης».

Τα μηνύματα που περνούσε μέσα από τους στίχους του επιχείρησε να τα εκφράσει και μέσω της συμμετοχής του, στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.  Στις περιφερειακές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την «Αττική Συνεργασία - Οχι στο Μνημόνιο» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Αλέξη Μητρόπουλο, ενώ το 2014, ως μεταπτυχιακός φοιτητής Πολιτικών Επιστημών πλέον, ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη δημοτική κίνηση «Ανατροπή & Αλληλεγγύη στη Μεταμόρφωση», με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Περιβολαράκη.

Ως δημοσιογράφος, είχε εξωτερική συνεργασία με την εφημερίδα «Αυγή», ενώ αρθρογραφούσε σε περιοδικά και sites. Επί σειρά ετών έκανε και εκπομπή στο portokaliradio, το web ραδιόφωνο της Αλληλεγγύης. Οπως λέει στο «ΘΕΜΑ» ο «Assos» από τους Salto Mortal, «η μουσική δεν είναι η αποκλειστική μας επαγγελματική απασχόληση. Εγώ τη στιγμή που μιλάμε κάνω δυο δουλειές για βιοποριστικούς λόγους. Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα. Ο Ιάσονας έχει εργαστεί σε πολλά πόστα, στο ραδιόφωνο και σε sites». Ο δραστήριος γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ έχει γράψει και βιβλίο με τίτλο «Συνθήματα και τραγούδια των ελληνικών γηπέδων» μαζί με τον  Σπύρο Μπουκάλα-Καρκαγιάννη. Οι δύο συγγραφείς μελετούν τη συνθηματολογία των οπαδών (Ολυμπιακού, ΠΑΟ, Πανιωνίου, Αρη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ), εντοπίζουν και σχολιάζουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αλλά και τα κοινά στοιχεία τους. Αν και βαμμένος «πράσινος», ο Ιάσονας Σχινάς δεν πηγαίνει συχνά στο γήπεδο λόγω έλλειψης χρόνου, ωστόσο φροντίζει να μαθαίνει τα πάντα για τον Παναθηναϊκό. Στον ελεύθερο χρόνο του προτιμά να βλέπει ταινίες, κυρίως πολιτικές, ενώ οι φίλοι του τον χαρακτηρίζουν «σπιτόγατο».  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης