Λοβέρδος προς Κοτζιά: Λάθος η τριμερής Ελλάδας-Τουρκίας-Γερμανίας

Λοβέρδος προς Κοτζιά: Λάθος η τριμερής Ελλάδας-Τουρκίας-Γερμανίας

«Το άνοιγμα κεφαλαίων μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ δείχνει ότι ο κ. Τσίπρας δεν ελέγχει το θέμα» επισήμανε με δηλώσεις του στην σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας ο Ανδρέας Λοβέρδος

Λοβέρδος προς Κοτζιά: Λάθος η τριμερής Ελλάδας-Τουρκίας-Γερμανίας
Κριτική σε μια σειρά από θέματα εξωτερικής πολιτικής άσκησε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, όπου ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε για τα τρέχοντα θέματα του υπουργείου του. Κατ' αρχάς ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε, για μια ακόμη φορά, απαράδεκτη επιστολή του υπουργού Εξωτερικών προς τα κόμματα για να διατυπώσουν γραπτώς τις θέσεις τους για το όνομα των Σκοπίων. 

Σε ότι αφορά στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία, ο κ. Λοβέρδος κατέθεσε δύο παρατηρήσεις:

«Πρώτον: Η τριμερής για το προσφυγικό με Ελλάδα/Τουρκία/Γερμανία τί νόημα έχει για την χώρα μας; Εμάς μας φαίνεται λάθος. Και δεύτερον: Το άνοιγμα κεφαλαίων μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού τί προϋποθέσεις έχουν; Αναρωτιόμαστε αν ο Πρωθυπουργός είχε συνεννοηθεί με την ΕΕ. Από τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα φάνηκε πως δεν ελέγχει το θέμα».

Κλείσιμο
Επίσης όσον αφορά στη στάση των Τιράνων το τελευταίο διάστημα είπε ότι η Αλβανία κλιμακώνει την αρνητική της στάση εναντίον της Ελλάδας. «Σας αισθάνονται αδύναμους; Πώς αντιδράτε;», ρώτησε. Υπενθύμισε πως «το 2014, με πρωτοβουλία της πρεσβείας μας στα Τίρανα, ανοίξαμε τη διαδικασία για την αξιολόγηση των διδακτικών συγγραμμάτων που διανέμονται στην ομογένεια». Για αυτό το θέμα ζήτησε να ενημερωθεί εάν συνεχίζονται οι προσπάθειες αυτές.

Τέλος ο κ. Λοβέρδος σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα είπε: «Στην ολομέλεια της Βουλής, υποστήριξα πως οι εκτιμήσεις για τις εξελίξεις στη χώρα εξαρτώνται από τις ψηφοφορίες της Βουλής και τις εκλογές για τον πρόεδρο της ΝΔ. Και τα δύο εξελίχθηκαν προβληματικά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης