Ξεκαθαρίζει την κατάσταση το Βερολίνο: Άλλο το προσφυγικό, άλλο η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος

Ξεκαθαρίζει την κατάσταση το Βερολίνο: Άλλο το προσφυγικό, άλλο η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος

Η εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν με την Ελλάδα δεν πρέπει να συνδέεται με «προκλήσεις της επικαιρότητας όπως η προσφυγική κρίση», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Καγκελαρίας

Ξεκαθαρίζει την κατάσταση το Βερολίνο: Άλλο το προσφυγικό, άλλο η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος
Δεν πρέπει να γίνεται διασύνδεση της προσφυγικής κρίσης με την εφαρμογή της συμφωνίας για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος σε δημοσίευμα του οικονομικού περιοδικού "WirtschaftsWoche", σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο θα είχε την πρόθεση "να βάλει σε δεύτερη μοίρα την αυστηρή εμμονή σε όρους του προγράμματος", εάν η Ελλάδα δεχόταν περισσότερους πρόσφυγες.

Επίσης, ο κ. Ζάιμπερτ επανέλαβε ότι είναι ανάγκη να αποκατασταθεί επειγόντως μια "συντεταγμένη κατάσταση" στην περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο, ώστε να μην δρουν εκεί ανενόχλητοι οι διακινητές προσφύγων. "Για αυτό στηριζόμαστε στην προθυμία συνεργασίας της Τουρκίας. Θέλουμε όμως να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις υποχρεώσεις της ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να προστατεύσει τα σύνορά της", προσέθεσε ο Γερμανός εκπρόσωπος και εξήγησε ότι θα ενισχυθεί η Frontex, ενώ θα παρασχεθεί και υλικοτεχνική βοήθεια.

Σε ό,τι αφορά, ωστόσο, το τρίτο πρόγραμμα στήριξης, ο κ. Ζάιμπερτ επισήμανε ότι η διαδικασία εφαρμογής του πρέπει να προχωρήσει αυτόνομα και να μην σχετίζεται με προκλήσεις της επικαιρότητας όπως η προσφυγική κρίση, αλλά επανέλαβε την προθυμία της Γερμανίας και της Ευρώπης να στηρίξουν την Ελλάδα που δοκιμάζεται ιδιαίτερα από αυτή την κρίση. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης