Βαρουφάκης: Ακόμα και το δημοτικό συμβούλιο της Δρέσδης έχει περισσότερη εξουσία από τον Τσίπρα

Βαρουφάκης: Ακόμα και το δημοτικό συμβούλιο της Δρέσδης έχει περισσότερη εξουσία από τον Τσίπρα

Σύμφωνα με τον τέως ΥΠΟΙΚ, «οι συμφωνίες με τους δανειστές δεν αφήνουν καμία ελευθερία στον Αλέξη» 

Βαρουφάκης: Ακόμα και το δημοτικό συμβούλιο της Δρέσδης έχει περισσότερη εξουσία από τον Τσίπρα
Ενώ το... «μυστήριο» με τους «1101» παραμένει, ο Γιάνης Βαρουφάκης συνεχίζει να παραχωρεί συνεντεύξεις σε διεθνή ΜΜΕ, μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα και τα όσα βίωσε από την θέση του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας τους περασμένους μήνες.

Έπειτα από τις δηλώσεις του στο γαλλικό περιοδικό Le Nouvel Observateur, ο τέως ΥΠΟΙΚ μίλησε στο γερμανικό Spiegel Online και για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό και στους πιστωτές της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και ερωτηθείς σχετικά με το αν πιστεύει πως ο πρωθυπουργός αυτή τη φορά θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετία, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε, λέγοντας ότι «οι συμφωνίες με τους δανειστές δεν αφήνουν καμία ελευθερία στον Αλέξη» και πως «ακόμα και το δημοτικό συμβούλιο της Δρέσδης έχει περισσότερη εξουσία από τον Τσίπρα».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη, η κυβέρνηση βάζει τον δικό της τόνο μόνο στον αγώνα κατά των ολιγαρχιών, αλλά όπως τόνισε, «και αυτούς τους προστατεύει η Τρόικα».

Την ίδια ώρα, στην επισήμανση γιατί ως υπουργός δεν φορολόγησε περισσότερο τους πλοιοκτήτες απάντησε πως οι περισσότεροι είναι Βρετανοί πολίτες και τα σπίτια τους στην Αθήνα ανήκουν σε εταιρείες Offshore. 

«Οι πραγματικοί ολιγάρχες είναι όμως άλλοι: εργολάβοι, οι οποίοι με υπερκοστολογημένους δρόμους έγιναν πλούσιοι. Τραπεζίτες, οι οποίοι διοικούν ακόμα, παρόλο που οι τράπεζες τους έπρεπε να σωθούν από το κράτος. Ακόμα, ιδιοκτήτες σούπερ-μάρκετ, οι οποίοι με τη βοήθεια των καρτέλ επιβάλλουν υψηλές τιμές. Σε όλα αυτά θέλαμε να βάλουμε ένα τέλος. Όμως η Τρόικα ενδιαφέρεται μόνο για την αύξηση της φορολογίας και τις περικοπές των συντάξεων», είπε.

«Δεν υπάρχουν θεωρίες συνωμοσίας κατά της Ελλάδας», πρόσθεσε.

Πάντως, μεταξύ άλλων, ο τέως υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα υπάρξει νέα απόσχιση από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα αντιδημοφιλή μέτρα που πρέπει να ληφθούν και «ζητούνται για να καταστρέψουν μια χώρα».

«Δεν υπάρχουν θεωρίες συνωμοσίας κατά της Ελλάδας, τόσο σημαντικοί δεν είμαστε», είπε χαρακτηριστικά αυτό το σημείο της συνέντευξης, συμπληρώνοντας πως υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ της Γερμανίας και της Γαλλίας για το πώς θα σωθεί το ευρώ και πως οι προτάσεις τους ενόχλησαν «τα μεγάλα παιδιά».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης