Σχεδόν δάκρυσε η Ζωή αναλογιζόμενη ότι «κάθε μωρό γεννιέται με χρέος 40.000 ευρώ»

Σχεδόν δάκρυσε η Ζωή αναλογιζόμενη ότι «κάθε μωρό γεννιέται με χρέος 40.000 ευρώ»

Γιατί, όπως είπε, με την την υπογραφή του τρίτου μνημονίου η χώρα επιβαρύνθηκε με άλλα 86 δισ. ευρώ» - Μίλησε για ξεκάθαρο εκβιασμό από την ΕΕ που έχει λάβει διαστάσεις πολεμικών ενεργειών 

Σχεδόν δάκρυσε η Ζωή αναλογιζόμενη ότι «κάθε μωρό γεννιέται με χρέος 40.000 ευρώ»
Εμφανώς συγκινημένη έκλεισε την ομιλία της η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου στην συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους αναφερόμενη στις νέες επιβαρύνσεις που φέρνει το τρίτο μνημόνιο.

«Όταν ξεκίνησε η επιτροπή μας μιλήσαμε για τα παιδιά που επιβαρύνονται με ένα χρέος που δεν δημιούργησαν αλλά πρέπει να πληρώσουν. Όταν ξεκινήσαμε κάθε μωρό ήταν χρεωμένο με 32.000 ευρώ. Σήμερα λυπάμαι που το λέω αλλά κάθε μωρό είναι χρεωμένο με 40.000 ευρώ γιατί με την την υπογραφή του τρίτου μνημονίου η χώρα επιβαρύνθηκε με άλλα 86 δισ. ευρώ» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «αυτό δεν μπορεί να είναι δικαιοσύνη και υποχρεούμαστε να προστατέψουμε αυτά τα παιδιά. Οι συνθήκες επιδεινώνονται αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να εξυπηρετήσουμε ένα σκοπό που ξεπερνά την επιτροπή και δίνει δημοκρατικό νόημα στην πορεία μας» τόνισε η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής σχεδόν βουρκωμένη.

Νωρίτερα, η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στην πρόσφατη υπόθεση με το ψήφισμα της ad hoc επιτροπής του ΟΗΕ για το χρέος. Υποστήριξε ότι η Ε.Ε. «άσκησε πιέσεις προς τις αντιπροσωπείες των ευρωπαϊκών χωρών να μην μετέχουν στην ψηφοφορία και να καταψηφίσουν τις αρχές του ΟΗΕ για το χρέος. Ενημέρωσα και την μόνιμη αντιπροσωπεία μας στον ΟΗΕ ότι υπάρχει μείζον σύγκρουση συμφερόντων. 

Η ΕΕ λειτουργεί ως δανειστής και όχι ως θεματοφύλακας των ευρωπαϊκών συνθηκών.  Υπάρχει ξεκάθαρος εκβιασμός που έχει λάβει διαστάσεις πολεμικών ενεργειών με οικονομικά μέσα όπως το κλείσιμο των τραπεζών». 

Παράλληλα, πρότεινε να ζητηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο ίδιος είχε δώσει εντολή προς την ελληνική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ να υπερψηφίσει την πρόταση για το χρέος.
Κλείσιμο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης