Ποτάμι: Με συνεδρίαση της ΚΟ ανοίγουν οι διαδικασίες για την επόμενη ημέρα

Ποτάμι: Με συνεδρίαση της ΚΟ ανοίγουν οι διαδικασίες για την επόμενη ημέρα

Από τη Σεβαστουπόλεως αναγνωρίζουν ότι  έχοντας μια φιλική στάση μέχρι τώρα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδωσαν τη λανθασμένη εντύπωση στους πολίτες ότι ανέμεναν υπουργικές θέσεις

Ποτάμι: Με συνεδρίαση της ΚΟ ανοίγουν οι διαδικασίες για την επόμενη ημέρα
Ξεκινά σήμερα με τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού η συζήτηση για το εσωτερικό του κόμματος, ενώ δρομολογείται για τις 4-6 Δεκεμβρίου συνέδριο στο οποίο θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα, από το πρόσωπο και τον ρόλο του επικεφαλής έως τη στρατηγική, την οργάνωση αλλά και την αποσαφήνιση της πολιτικής ταυτότητας του Ποταμιού μετά τα απογοητευτικά εκλογικά αποτελέσματα, όπου έχασε 120.000 ψήφους την περασμένη Κυριακή. 

Την ίδια ώρα, το Ποτάμι μπορεί να έχει ένα σημαντικό ρόλο στην “εποικοδομητική αντιπολίτευση”, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, όπου και οι δύο έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση.  Διαμηνύουν ότι η στήριξη στους εφαρμοστικούς νόμους δεν θεωρείται αυτονόητη, ασκώντας σκληρή αντιπολίτευση, ψηφίζοντας ωστόσο μέτρα που η ψήφος τους κάθε φορά στη Βουλή δεν θα καθορίζεται από κάποια προσωπική αντιδικία ή από κάποιο απωθημένο, αλλά, όπως έχει πει, θα είναι με βάση ποιο θεωρείται συμφέρον των περισσότερων Ελλήνων. 

Από τη Σεβαστουπόλεως αναγνωρίζουν ότι  έχοντας μια φιλική στάση μέχρι τώρα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδωσαν τη λανθασμένη εντύπωση στους πολίτες ότι ανέμεναν υπουργικές θέσεις. Σημειώνεται δε ότι το κόμμα οικοδόμησε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, αλλά δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο να μετατρέψει το πολιτικό κεφάλαιο σε ψήφο. 
Υπό αυτό το κλίμα, στη μία το μεσημέρι  θα συνεδριάσουν η νέα και η παλιά κοινοβουλευτική ομάδα μαζί με το συντονιστικό και τον πολιτικό σχεδιασμό της Σεβαστουπόλεως, σε μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.  Από την πρώτη στιγμή ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε  αυτοκριτική για το αποτέλεσμα, το οποίο ήταν μακριά από τους στόχους του. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην  πολιτική προσέγγιση του Ποταμιού, όπου τίθενται ζητήματα στρατηγικής, όπως και στην υιοθέτηση μίας  πιο επιθετικής στάσης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Βελτιώσεις απαιτούνται και στο οργανωτικό,  όπου το Ποτάμι δεν “μίλησε” καθόλου στην περιφέρεια, ενώ παρατηρείται μια μεγάλη απόκλιση στα ποσοστά μεταξύ αστικών και λαϊκών συνοικιών. Για παράδειγμα σε Ψυχικό και Φιλοθέη το Ποτάμι ήταν τρίτο κόμμα με 10,2%, ενώ στην Αγ. Βαρβάρα ήταν έβδομο με 3,89%. 
Κλείσιμο

Αν και η ήττα πιστώνεται στον αρχηγό  κάθε κόμματος, πολλά στελέχη διαμηνύουν ότι το Ποτάμι θα προχωρήσει με τη συγκεκριμένη δομή, χωρίς να ανεβάζουν ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα της ηγεσίας. 

Μιλώντας στο Βημα Fm ο Γρηγόρης Ψαριανός δήλωσε ότι “κάναμε λάθη και ο Σταύρος Θεοδωράκης και όλοι μας στις έως τώρα κοινοβουλευτικές διαδικασίες και εκτός Βουλής, έχοντας μια φιλική συμμετοχή και στάση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δίνοντας έτσι την εντύπωση σε κάποιους ότι «έλα μωρέ, θέλουν αυτοί να χωθούν σε κάποιο υπουργείο». Και αυτό είναι τραγικό λάθος, διότι ποτέ δεν υπήρχε κάτι τέτοιο”. 

«Θέμα ηγεσίας δεν τίθεται, αλλά δεν αναδείξαμε τα πρόσωπα που διέθετε το Ποτάμι», υπογράμμισε ο Σπύρος Δανέλλης σε ραδιοφωνικό σταθμό . Από την πλευρά του ο κ. Πέτρος Τατσόπουλος τόνισε μέσω facebook ότι «το Ποτάμι πρέπει να εγκαταλείψει τη διαδρομή του Μοναχικού Αδέκαστου και να συνενώσει τις δυνάμεις του με τις υπόλοιπες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις». 

Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, η οποία έχασε έξιι έδρες διαμορφώνεται ως εξής: Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Χάρης Θεοχάρης, Γιώργος Αμυράς, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Δανέλλης, Κατερίνα Μάρκου, Ιάσονας Φωτήλας, Ιλχάν Αχμέτ, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας. Η Αντιγόνη Λυμπεράκη δεν κατάφερε να εισέλθει εκ νέου στη Βουλή. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης