LIVE

Σεισμός στη Σάμο

Σύγκρουση Ζωής με Σία (μέρος 2ο) με μπηχτές για τρεις δημοσιογράφους

Σύγκρουση Ζωής με Σία (μέρος 2ο) με μπηχτές για τρεις δημοσιογράφους

Οι υπαινιγμοί της Προέδρου της Βουλής - Ποιους εννοούσε και τι είπε για το κανάλι της Βουλής - Η «ευχή» στη δημοσιογράφο και η ατάκα «Δεν έχετε κάνει το μάθημά σας κυρία Κοσιώνη. Έχετε γραμμένες ερωτήσεις και δεν ακούτε τις απαντήσεις»

Σφοδρή επίθεση στον κ. Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορώντας τον ότι πρόδωσε την διπλή εντολή που του έδωσε ο λαός σε εκλογές και δημοψήφισμα, διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τις αξίες του για να συναινέσει με τους δανειστές.

Είπε μάλιστα πως ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του είναι «πρόθυμο» πλέον «να υλοποιήσει τις επιταγές των δανειστών» ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «είναι η πρώτη φορά που η κυρία Μέρκελ και όλοι οι εκπρόσωποι των εκβιαστών-δανειστών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους λέγοντας μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι μέρος του προβλήματος, είναι μέρος της λύσης» είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου υπαινισσόμενη ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι πλέον ο εκλεκτός των Ευρωπαίων.

Η Πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» υποστήριξε ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός εγκατέλειψε τον δρόμο της αντίστασης  επιλέγοντας «το πιο τερατώδες μνημόνιο» και πως «σε συνεννόηση με τους δανειστές και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχεδίασε τις εκλογές που θα βόλευαν το Μ. Μαξίμου - καθώς θα τον απάλλασσαν από όσους διαφωνούσαν - και θα διέλυαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύθηκε με ευθύνη του Προέδρου του».

Αναφερόμενη ξανά στο νέο μνημόνιο, σημείωσε ότι θα επιφέρει την καταδίκη των πέντε επόμενων γενεών και υποστήριξε ότι «ψευδώς λέει ο Τσίπρας ότι δήθεν είχε συμφωνηθεί κάποια λύση για το χρέος. Το θέμα του χρέους το εγκατέλειψε».

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν η κυβέρνηση είχε άλλη επιλογή από την υπογραφή της συμφωνίας, η κυρία Κωνσταντοπούλου απάντησε: « Έπρεπε να είχαν προετοιμαστεί εναλλακτικές. Υπήρξαμε πολλοί που το θέσαμε και κάναμε προτάσεις. Οι εναλλακτικές θα έπρεπε να είχαν προετοιμαστεί για να μην φθάσουμε σε αυτό το έγκλημα. Είναι εγκληματικό χωρίς εναλλακτικές  να αδειάζουν τα αποθεματικά του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων. Πρέπει οι υπεύθυνοι – μεταξύ των οποίων και ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας – να δώσουν εξηγήσεις» . Πρόσθεσε δε σε άλλο σημείο ότι η ίδια είχε καταθέσει τις δικές της εναλλακτικές προτάσεις για την διεκδίκηση της ισότιμης συμμετοχής της χώρας στην ευρωζώνη και την Ε.Ε.. Προτάσεις που όπως υποστήριξε στηρίζονται στις εργασίες της επιτροπής λογιστικού ελέγχου για το χρέος και της επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών. «Υπήρχαν εναλλακτικές και δεδομένα» είπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «Δεν έχω απάντηση γιατί δεν έγιναν άλλες κινήσεις όπως η ακύρωση του εξωδικαστικού συμβιβασμού με την Siemens και η αξίωση αποζημίωσης. Εκείνοι που λένε πως δεν είχαν εναλλακτικές πρέπει να απαντήσουν σε όλα αυτά».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου έκανε αναφορά στα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας και όσους διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι όσοι αρνήθηκαν να υποκύψουν στο πιο εκτρωματικό Μνημόνιο που υπογράφηκε παραμένουν πιστοί στο πρόγραμμα με το οποίο εξελέγησαν.

Ερωτηθείσα σχετικά με την απόφασή της να είναι ανεξάρτητη συνεργαζόμενη στη Λαϊκή Ενότητα, είπε πως αυτές οι εκλογές γίνονται με αιφνιδιαστικό τρόπο για να εκκαθαριστούν από τη Βουλή όσοι αρνήθηκαν να υποκύψουν στη μνημονιακή λαίλαπα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως είναι η πρώτη φορά οι δανειστές εκφράζουν την ικανοποίησή τους που γίνονται εκλογές.

Αναφερόμενη στον κ. Τσίπρα, είπε πως το έντιμο και το πολιτικό πρέπον απέναντι στο λαό, εφόσον είχε την πρόθεση να εφαρμόσει το μνημόνιο, ήταν να ζητήσει εντολή του λαού, πριν την ψήφιση αυτής της εξουσιοδότησης, τονίζοντας πως ήταν αδιανόητο να περάσει από τη βουλή αυτή η «εκτρωματική συνθήκη», τονίζοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να κάνει εκλογές πριν από τη συμφωνία με τους δανειστές. «Κάποιοι ανέλαβαν να εξουδετερώσουν όσους αντιδρούσαν στο τερατώδες μνημόνιο», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι τιμά όσους συναδέλφους της «τίμησαν» το «όχι» και δεν έχουν υποταχθεί.«Κάποιοι άλλοι επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο της πάλης και της αντίστασης», πρόσθεσε, τονίζοντας πως η Λαϊκή Ενότητα είναι μία προσπάθεια που έγινε από ανάγκη στα στενά περιθώρια που ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε.

Την ίδια ώρα, αναφερόμενη στις εκλογές, η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε πως   προετοιμάστηκαν σε συνεργασία με τους δανειστές και συμμετείχε εκτός από τον κ. Τσίπρα και ο κ. Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι παράλειψαν να ενημερώσουν την ίδια, ως πρόεδρο της Βουλής, κάτι που -όπως τόνισε- έπρεπε να κάνουν, αφού προβλεπόταν συνταγματικά και θεσμικά.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως δεν προτίθεται να δημιουργήσει δικό της πολιτικό φορέα, προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έχει διαλυθεί με ευθύνη του πρόεδρου του. «Η Λαϊκή Ενότητα είναι το πρόπλασμα μίας νέας διαδικασίας σχηματισμού ενός νέου μετώπου», είπε στη συνέχεια, σημειώνοντας πως δεν θέλει να  θέσει τον εαυτό της επικεφαλής. Παράλληλα, η κυρία Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για καταγεγραμμένο έγκλημα «εκείνων που θέλουν να στραγγαλίσουν τον ελληνικό λαό», οι οποίοι «ζήτησαν από τους Έλληνες να υποκύψουν σε μαι συνθήκη αποικιοποίησης». «Οι εταίροι προσέλαβαν τον ρόλο του εκβιαστή. Το ερώτημα είναι αν μπορεί η ευρωζώνη να παραβιάζει τους κανόνες της ΕΕ. Μας είπαν ότι το κοινοβούλιο πρέπει να υπογράψει ό,τι σας δίνουμε χωρίς να διαβάσουν οι βουλευτές το μνημόνιο», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας πως το δίλημμα που τίθεται πλέον είναι ευρώ ή δημοκρατία. «Εγώ απαντώ δημοκρατία. Δημοκρατία απαντώ και στο δίλημμα δραχμή ή δημοκρατία», είπε.
 
Στο τέλος έπεσαν και... μαχαιριές

Το τηλεοπτικό «ραντεβού» των δύο κυριών ήταν πάντως -και αυτή τη φορά- γεμάτο από «καρφιά» και ειρωνείες.

Η πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε την κυρία Κοσιώνη ότι ήταν... αδιάβαστη, πως είχε γραμμένες τις ερωτήσεις που της έκανε καθώς και ότι δεν άκουγε τις απαντήσεις της.

«Δεν έχετε κάνει το μάθημά σας κυρία Κοσιώνη. Έχετε γραμμένες ερωτήσεις και δεν ακούτε τις απαντήσεις», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στη δημοσιογράφο.

Επίσης, η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν έκρυψε τον εκνευρισμό της όταν τη διέκοψε η κυρία Κοσιώνη σε απάντησή της για την στάση της Γερμανίας, τονίζοντας πως αυτό ότι έγινε επίτηδες, λόγω της συγκεκριμένης χώρας και της πολιτικής του σταθμού!

Πάντως, η Σία Κοσιώνη εμφανίστηκε ψύχραιμη στα εριστικά σχόλια της κυρίας Κωνσταντοπούλου, ενώ στη συνέχεια τη ρώτησε και για τους συμβασιούχους της Βουλής.

«Ποιους εννοείτε;», ρώτησε την κυρία Κοσιώνη η κυρία Κωνσταντοπούλου και σημείωσε: 
«Δεν τους γνωρίζω προσωπικά».

Στη συνέχεια, μάλιστα, και ενώ η δημοσιογράφος την πίεζε να ολοκληρώσει, τονίζοντας πως ο χρόνος ήταν περιορισμένος, η πρόεδρος της Βουλής είπε ότι μια εκ των συμβασιούχων που έχει απολυθεί είναι σύζυγος γνωστού δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ.

«Σας παρακαλώ μην κάνετε πάλι προσωπικές αναφορές», είπε η δημοσιογράφος, ενώ η 
συνέντευξη ολοκληρώθηκε με ένταση, με την κυρία Κοσιώνη να ζητά από την κυρία Κωνσταντοπούλου να σταματήσει να μιλάει και την πρόεδρο της Βουλής να απαντά στη δημοσιογράφο: «Σας εύχομαι κι εγώ καλή επιτυχία στην αναπαραγωγή των συκοφαντιών»!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (117)

ΖΩΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ!!!

Ζωίτσα είσαι η φωνή μας!! Κράτα γεράααααα!!!! Θα σε στηρίζουμε μέχρι να νικήσουμε!!!

ουστ

Μ Ε Γ Α Λ Ο Σ Ο Υ Ρ Γ Ε Λ Ο

λοκκ

Εχει απλα αυτο το μισοβλαμμενο υφος και σε συνδυασμο με την ειρωνεια, αλαζονεια και εμφανιση αστα, ειναι ενα ακομη νουμερο made by Syriza. Ενα ειναι σιγουρο και δεν θα το ξεπλυνει με τιποτε γιατι εκφραζει αυτο που πραγματικα ειναι, δηλ. ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟΥ ΒΙΑΣΤΗ. ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΗΣ, ΕΞΕΥΤΕΛΕΛΙΖΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΝΤΙΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ''/ Αυτη ειναι και τιποτε αλλο.

Panos

Ναι ρε εσείς πρόβατα πηγαίνετε να ψηφίσετε όλους του πουλημένους πολιτικούς του σκαι του μεγκα κλπ. η Κωνστα/λου είναι από τις λίγες που μένει σταθερή στις απόψεις της ..μπράβο εγώ θα την ψηφίσω και ας είμαι δεξιός!

του στραβού το δίκιο

Ωραια τα λέει η Ζωή . Δεν είμαι φαν , αλλά ένα δίκιο το έχει . Ειδικά εκεί για τους συμβασιουχους. Υπάλληλοι φαντάσματα , μόνο η Ζωή τόσα χρόνια τους έχει δει. Οι προηγούμενοι διοριζαν. ... η Ζωή χρειάζεται στην βουλή όσο σπαστικια κι αν είναι , λέει αλήθειες (που πονανε)

Παρατηρητής

Ας μας πει η πρόεδρος οταν ειχε υποσχεθει συμβασεις αοριστου χρόνου στους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου,τι άλλαξε στο μεσοδιάστημα?Οι εμμονές της με την δημοσιογράφο της Βουλης και τον άντρα της επίσης δημοσιογράφο στον Σκαι "τιμώρησαν" ανθρωπους τεχνικούς στο κανάλι που δεν εχουν τιποτα περισσοτερο να αποδείξουν εκτος απο τα τόσα χρόνια προυπηρεσίας και ομηρίας στις θέσεις τους δουλεύωντας εξαντλητικά και Σαββατοκύριακα και αργίες.Βέβαια το να διορίζει στο γραφειο της ημετέρους περνάει στα ψιλά,αλλά θα μου πείς ειναι ο ευκολος στόχος,βορά στους σχολιασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απο τον υπόλοιπο κόσμο προστατεύωντας παράλληλα τα δικά της παιδιά,τιμητής του πρώτη φορά αριστερά και εξυγιαντής του πολιτεύματος μας.Κρίμα νέος άνθρωπος να εξαργυρωνει το "χαρτί" της με τις καθαρίστριες και τους υπαλλήλους της ΕΡΤ που σαν είδηση "πουλάνε" και επίσης κρίμα για όλους αυτούς τους βουλευτές που έτσι για πλάκα της έδωσαν το οφίτσιο της ΠτΒ απλά για να σπάσουνε πλάκα.Αγαπητοί με τους θεσμούς δεν παιζουν,πόσο μάλλον ένα άτομο σε μια καίρια θέση σαν αυτή με τα μύρια ψυχολογικά της προβλήματα...

dimitri

Μάλλον Στραβός είσαι εσύ Τσυριζόμπαζο - Αριστερή εξέδρα.

Ναταλια

Εδω ο κοσμος καιγεται στην κυριολεξια και μεις ασχολουμαστε με μια ξεπεσμενη τσιρκολανα.

Rebel

Εγω την πιστευω την Ζωη εχουν ολοι αδικο.18 κρατη,αμερικη,οικοι αξιολογησης,ΔΝΤ νεα δημοκρατια πασοκ,ποταμι. λεβεντης. προεδρος δημοκρατιας, τσιπρας,δημοσιογραφοι,η ιδια η οικονομικη επιστημη ολοι στο κολπο να φιμωσουν την ζωη που κατεχει την μονη αληθεια.Γιατι να μην ειναι μοναρχης να τους φυλακισει ολους να διαγραψει το χρεος και με τον δοκιμασμενο κομουνισμο και εθνικο νομισμα να τρωμε ολοι με χρυσα κουταλια ; Τι καλος και ισορροπημενος ανθρωπος που βγηκε η ζωη παρολο το γνωστο σε ολους ξυλο που ετρωγε απο τον πατερα της και παρολο που ειναι τοσο ασχημη αυτο δεν την εμποδισε να εχει μια τοσο αγνη ψυχη με εναν καλο λογο για ολους.Εγω θα την ψηφισω γιατι γνωριζω καλα οτι οι αποψεις της θα φερουν ευημερια οχι μονο στην Ελλαδα αλλα και σε ολον το πλανητη.Μετα ο δρομος για το νομπελ οικονομικων ειναι ανοιχτος και για ολους τους υπολοιπους πεφωτισμενους ( λαζανιας,στρατουλης,ρωμανιας )

μαθαίνει η κοσιώνη

ότι δεν παίρνει και ευτυχώς απέφυγε την έντονη αντιπαράθεση....γλύτωσε το σκίσιμο Νο2.

Σκισιμο Νο 1

Και στην πρωτη συνεντευξη, εγω δεν ειδα καμια εντονη αντιπαραθεση. Μονο οταν η Κοσιωνη ρωτησε την Κωνσταντοπουλου τι θα γινει αν ο λαος ψηφισει οχι, μια απλη ερωτηση δηλαδη, εκεινη πηρε αναποδες. Αφου δεν ειδαμε τιποτα γιατρους να μπαινουν στο στουντιο κρατωντας ζουρλομανδυα, να κανουν ενεσεις ηρεμιστικες στην Κωνσταντοπουλου, παλι καλα.

Ν77

Για την συνταξη "ανηλικης" που εισπρατοταν ειπε τιποτα? Επεστραφηκε τελικα κατι?

Η προεδρος δεν διορισε κανενα οπως εκαναν αλλοι..

Aργομισθοι, χωρις αντικειμενο αλλα παχυλα αμειβομενοι απο το καναλι της Βουλης δημοσιογραφοι ειπε η Προεδρος της Βουλης. Ο λαος με τη φορολογια πληρωνει. 15 χρονια συμβασιουχος ορισμενου χρονου στη Βουλη.Τι να πει κανεις. Εκει δεν ισχυει το Ασεπ. Η προεδρος δεν διορισε κανενα.

Έστειλε όμως

τη φίλη της τη Ραχήλ 10 ημέρες διακοπές στο Τόκιο με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τη Βουλή.

χειρότερη από άλλους

Δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα... βόλεψε μόνο τους δικούς της συριζαίους προκλητικά ρίχνοντας στην ανεργία άλλους... διάβασε κάτι άλλο εκτός συριζαίικης προπαγάνδας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης