Ποτάμι: Χιλιάδες τα κενά στα σχολεία αλλά αποσπούν εκπαιδευτικούς στα πανεπιστήμια...

Ποτάμι: Χιλιάδες τα κενά στα σχολεία αλλά αποσπούν εκπαιδευτικούς στα πανεπιστήμια...

«Μια ημέρα πριν την παραίτηση της κυβέρνησης προχώρησε σε αποσπάσεις 82 εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας!»

Ποτάμι: Χιλιάδες τα κενά στα σχολεία αλλά αποσπούν εκπαιδευτικούς στα πανεπιστήμια...
Συνεχίζει το Ποτάμι την κριτική του στην απελθούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με έμφαση, αυτή τη φορά, σε ζητήματα Παιδείας -και συγκεκριμένα στο δημοφιλές «σπορ» του κόμματος Τσίπρα, αυτό των διορισμών.

Χαρακτηριστικά, σε ανακοίνωση του κόμματος του Σταύρου Θειδωράκη αναφέρεται ότι, «δέκα ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία η εκπαιδευτική κοινότητα για ακόμα μια φορά ταλανίζεται από τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία. Κι ενώ θα περίμενε κανείς η απελθούσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το δίδυμο Μπαλτάς-Κουράκης να ψάχνει απεγνωσμένα να βρει πώς θα καλύψει όλα τα σχολεία της χώρας (είναι 12.000, 15.000, 20.0000 ή μήπως 25.000 τα κενά;), φαίνεται ότι έχει άλλες προτεραιότητες, δημιουργώντας περισσότερα κενά».

Κατγγέλλει, λοιπόν, το Ποτάμι: «Συγκεκριμένα μια ημέρα πριν την παραίτηση της κυβέρνησης προχώρησε σε αποσπάσεις 82 εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας! (δείτε
εδώ
Κλείσιμο
τον κατάλογο)».

Και διερωτάται: «Γιατί άραγε αυτή η σπουδή;».

«Βέβαια» επισημαίνει, «το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό όταν αυτή η κίνηση συνοδεύεται και από πρόσφατη δήλωση του Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας κ. Χασάπη, ο οποίος ουσιαστικά δηλώνει ότι όσοι εκπαιδευτικοί "δε θέλουν" να είναι και να διδάσκουν στην τάξη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους μετατάξει (!) στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ. Πραγματικά μια υπεύθυνη στάση για την εκπαιδευτική πολιτική στη χώρα».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

Η υποκρισία βέβαια για την πλήρωση των κενών των εργαστηρίων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι εμφανής καθώς και η εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων, καθώς ήδη από το 2008 εκκρεμεί στα Πανεπιστήμια η τοποθέτηση 76 ΕΤΕΠ (Ειδικό Τεχνικό και Εργαστηριακό Προσωπικό) και 24 ΕΕΔΙΠ (Ειδικό & Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό), καθώς και 80 ΕΤΕΠ στα ΤΕΙ, δηλαδή εξειδικευμένο και επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό το οποίο σύμφωνα με την απελθούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είχε άμεση προτεραιότητα στις προσλήψεις. Αλλά μάλλον πάλι και εδώ ξέχασε ο κ. Μπαλτάς την πολιτική του δέσμευση έναντι των εκλεγμένων ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ υπό διορισμό!

Δεν αρκούν οι μεγαλοστομίες του Υπουργού για ισονομία, εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, «όχι στα ρουσφέτια» κ.λπ. που ακούσαμε και στις προγραμματικές του δηλώσεις. Πρέπει τα λόγια να συνοδεύονται κι από πράξεις, κάτι που δυστυχώς δεν το βλέπουμε σε αποφάσεις σαν τη συγκεκριμένη, αν και τους λόγους τους φανταζόμαστε...

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το pdf














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης