Focus: Τα επτά ψέμματα του Τσίπρα

Focus: Τα επτά ψέμματα του Τσίπρα

Για πρώτη φορά χάνει το προβάδισμα - Πιο αγαπητός ο Μεϊμαράκης από τον απερχόμενο πρωθυπουργό - Γιατί τα επτά ψέμματα που είπε στον κόσμο το τελευταίο διάστημα θα του στοιχίσουν την κυβέρνηση, εξηγεί το γερμανικό περιοδικό

Focus: Τα επτά ψέμματα του Τσίπρα
Τα ψέματα του Τσίπρα  και οι κενές υποσχέσεις με τις οποίες εξαπάτησε τον ελληνικό λαό έχουν βυθίσει την δημοτικότητα του απερχόμενου πρωθυπουργού, γράφει ο γερμανικός Τύπος προεξοφλώντας την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ την 20στή Σεπτεμβρίου. Για πρώτη φορά, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, υπογραμμίζουν οι γερμανικές εφημερίδες και προσθέτουν πως το συντηρητικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται πρώτο, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της GPO.

«Δημοσκόπηση - σοκ» για τον Τσίπρα, γράφει η γερμανική εφημερίδα "Bild" προσθέτοντας πως, για πρώτη φορά, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται πίσω από τη ΝΔ.

Κλείσιμο


Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η γερμανική εφημερίδα "Frankfurter Allgemeine Zeitung" η οποία αναφέρει πως μία νέα δημοσκόπηση δείχνει πως ο Τσίπρας δεν έχει πλέον το προβάδισμα και ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης που έχει αναλάβει προσωρινά την ηγεσία της ΝΔ είναι πιο αγαπητός στον ελληνικό λαό απ΄ότι ο αντίπαλος του, Αλέξης Τσίπρας.
 



Focus: Τα επτά ψέμματα του Τσίπρα
Τα επτά ψέματα του Τσίπρα, είναι ο τίτλος άρθρου του γερμανικού περιοδικού "Focus" το οποίο μάλιστα προεξοφλεί την ήττα του κόμματος του απερχόμενου πρωθυπουργού στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Το επίμαχο δημοσίευμα αναφέρει ότι οι κενές υποσχέσεις με τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό έχουν οδηγήσει την δημοτικότητά του στο ναδίρ.

«Η δημοτικότητα του απερχόμενου πρωθυπουργού έφθασε στο ναδίρ αφού ο Τσίπρας είπε ψέματα στον ελληνικό λαό και μάλιστα επαναλαμβανόμενα, το κόμμα του διαλύεται και οι σύντροφοί του του επιτίθενται ανοιχτά ενώ μέχρι και και ο λαογράφος του τον εγκατέλειψε», σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό.



Τα επτά ψέματα του Τσίπρα, σύμφωνα με το περιοδικό "Focus":

1. O Tσίπρας υποσχέθηκε στους Έλληνες αυξήσεις μισθών και συντάξεων αλλά και μειώσεις φόρων: Για παράδειγμα, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, 13η σύνταξη, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ , αφορολόγητο στα 12 χιλιάδες ετησίως.

2. Με εμάς δεν θα υπάρξουν νέα μνημόνια. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του "Focus" , μπορεί η τρόικα να μετονομάστηκε σε θεσμούς, τελικά όμως ο Τσίπρας αποδέχτηκε ένα νέο πακέτο μέτρων.  

3. Ο Τσίπρας καταπολεμά τη διαφθορά. Υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό ότι οι πλούσιοι θα πληρώσουν κι ότι θα κάνει έρευνα στα σκάνδαλα του παρελθόντος, ψήφισε όμως ρύθμιση που χαρίζει χρέη και πρόστιμα, όπως με τη βιομηχανία ζάχαρης.

4. Το δημοψήφισμα του Τσίπρα, το μεγαλύτερο ψέμα του. Το δημοψήφισμα κόστισε στην Ελλάδα 28,7 εκατομμύρια ευρώ, ο Τσίπρας υποσχέθηκε ότι το "Όχι" θα φέρει καλύτερη συμφωνία, όμως τελικά αυτή που υπεγράφη ήταν χειρότερη από την πρόταση Γιούνκερ. Το δημοψήφισμα κατέληξε σε φάρσα, επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό.  

5. Δεν τίθεται θέμα capital controls. Στις 18 Ιουνίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωνε δημόσια ότι δεν θα υπάρξουν capital controls και δέκα μέρες μετά έκλεισαν οι τράπεζες. 

6. Δεν θα γίνουν νέες εκλογές. Στα μέσα Αυγούστου η κυβέρνηση διέρρεε πως θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και μερικές μέρες αργότερα προκήρυξε εκλογές.
 
7. Είμαστε κάθε λέξη αυτού του Συντάγματος. Με τη φράση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας επέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ , τελικά όμως έφθασε να δεσμεύει τα αποθεματικά πανεπιστημίων και νοσοκομείων και να επιβάλει capital controls χωρίς να ζητήσει την ψήφο της Βουλής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης