ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμός για τα γκάλοπ και αλλαγή συνθήματος

ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμός για τα γκάλοπ και αλλαγή συνθήματος

Αμηχανία προκαλεί στην Κομουνδούρου η εξαιρετικά χαμηλή συσπείρωση - Νέο σύνθημα το «Κερδίζουμε το αύριο» - Σήμερα το βράδυ ο Τσίπρας θα μιλήσει στο Αιγάλεω

ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμός για τα γκάλοπ και αλλαγή συνθήματος
Αμηχανία και εκνευρισμό προκαλούν στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ η εικόνα και οι τάσεις που καταγράφουν ορισμένες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών και οι οποίες φέρουν το κόμμα ακόμα και να υστερεί, έστω κατά λίγο, της ΝΔ.

Τα στοιχεία που έχουν από τις δικές τους μετρήσεις οι επιτελείς της Κουμουνδούρου δείχνουν αντίθετη εικόνα, όπως διαβεβαιώνουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αμφισβητούν τις μετρήσεις κοινής γνώμης που καταγράφουν ανατροπή και προβάδισμα της ΝΔ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κορυφαίων παραγόντων του κόμματος, δεν μπορεί να υπάρξει έγκυρη καταγραφή των τάσεων αφενός αυτό τον καιρό, που ακόμα οι πολίτες δεν έχουν επιστρέψει στο σύνολό τους από τις διακοπές και αφετέρου από εταιρίες που έπεσαν παντελώς έξω στις μετρήσεις τους κατά τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις – και στις εκλογές του Γενάρη και, κυρίως, στο δημοψήφισμα του Ιουλίου.

Κλείσιμο
Όπως επισημαίνουν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υπάρχει και το πρόβλημα ότι δεν έχει καταγραφεί ακόμα η προσπάθεια ανάταξης και συσπείρωσης του κόμματος, η οποία ξεκίνησε από την πανελλαδική συνδιάσκεψη του περασμένου σαββατοκύριακου. Κατά την εκτίμησή τους θέλει περίπου μία εβδομάδα για να λειτουργήσει στην εκλογική βάση ένα τέτοιο γεγονός και άρα, μετά από αυτό το σαββατοκύριακο θα μπορεί να υπάρχει μία σοβαρή καταγραφή των τάσεων.

Πάντως παραδέχονται στην Κουμουνδούρου ότι η συσπείρωση είναι εξαιρετικά χαμηλή και πρέπει να αυξηθεί σύντομα. Η χαμηλή συσπείρωση είναι μεν ένα ελαφρυντικό και ελπιδοφόρο στοιχείο, υπό την έννοια ότι υπάρχει δεξαμενή ψηφοφόρων για να επιστρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την άλλη εάν δεν επιτευχθεί η αύξησή της, υπάρχει όντως ο κίνδυνος ανατροπών.

Η συσπείρωση είναι και το ζητούμενο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται προς τούτο να υπάρξει συγκεκριμένη στην προεκλογική καμπάνια του κόμματος.

Νέο σύνθημα

Το «μπροστά» που κυριαρχούσε στα μέχρι τώρα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει ιδιαίτερο ρόλο στα επόμενα συνθήματα του κόμματος, όπως διαβεβαιώνουν πηγές της Κουμουνδούρου, μετά την ταύτιση που υπήρξε με τη ΝΔ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σύνθημα «Κερδίζουμε το αύριο» θα έχει πλέον κεντρικό ρόλο.

Οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα

Νέες περιοδείες ξεκινά από σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, συνεργάτες του οποίου απέρριπταν ότι η επίσκεψη σε Χανιά και Ρέθυμνο ήταν υποτονική. Μάλιστα διαβεβαίωναν, απαντώντας σε σχετικές απορίες και αρνητικά σχόλια, ότι ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες και την ανατολική πλευρά της Κρήτης (Ηράκλειο και Λασίθι).

Σήμερα το βράδυ ο κ. Τσίπρας θα θα μιλήσει στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω (στις 8 μμ).

Την Παρασκευή θα επισκεφθεί τη Λιβαδειά και την Κυριακή τη Θεσσαλονίκη, όπου θα επισκεφθεί την έκθεση της ΔΕΘ και θα απευθύνει ομιλία στο «Βελλίδειο».

Αναλυτικά το πρόγραμμα στη ΔΕΘ έχει ως εξής:

11:00 Επίσκεψη στον χώρο της 80ης ΔΕΘ και συνάντηση με την Διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO A.E. και το Σωματείο εργαζομένων της ΔΕΘ

11:30 Περιοδεία στον εκθεσιακό χώρο και επίσκεψη στα περίπτερα της Έκθεσης.

13:00 Επίσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

14:00  Επίσκεψη στο 1ο Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας στην Ελλάδα στην Τεχνόπολη.

19:30 Ομιλία στους παραγωγικούς φορείς (Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης