Επιμένει η Κομισιόν: Περιμένουμε ελληνικό αίτημα για οικονομική βοήθεια στο μεταναστευτικό

Επιμένει η Κομισιόν: Περιμένουμε ελληνικό αίτημα για οικονομική βοήθεια στο μεταναστευτικό

Τι αναφέρεται σε επιστολή Αβραμόπουλου προς τις ελληνικές αρχές - Τις καλεί να κινητοποιηθούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Επιμένει η Κομισιόν: Περιμένουμε ελληνικό αίτημα για οικονομική βοήθεια στο μεταναστευτικό
Τέσσερα σημεία τόνισε, σε επιστολή του προς τις ελληνικές αρχές τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Όπως μετέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Έλληνας κοινοτικός Επίτροπος έστειλε επιστολή-παρότρυνση σχετικά με τα σημεία που αναμένει πρόοδο και κινητοποίηση από τις ελληνικές αρχές, που είναι αρμόδιες για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης στη χώρα μας.

Η επιστολή αυτή έρχεται μία ημέρα πριν ο Επίτροπος Αβραμόπουλος, μαζί με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, ταξιδέψουν στην Αθήνα, και δύο ημέρες πριν τη μετάβασή τους στη Κω, όπου θα συναντήσουν τους οργανισμούς που διαχειρίζονται τις μεταναστευτικές ροές.

Κλείσιμο
Τα σημεία αυτά εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Μετανάστευση, Νατάσα Μπερτό:

- Την ανάγκη να οριστικοποιηθεί η επικύρωση της Διαχειριστικής Αρχής, έτσι ώστε να εκταμιευθεί η προκαταβολική δόση, υπό την αιγίδα της μακροπρόθεσμης μεταναστευτικής πολιτικής της Επιτροπής.

- Η Επιτροπή θα ήθελε να αποσταλούν αιτήσεις για χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης. Το Μάιο διπλασιάστηκαν οι διαθέσιμοι πόροι που διαθέτονται στα κράτη-μέλη, λαμβάνοντας υπόψη κράτη όπως την Ελλάδα, συνεπώς η Επιτροπή θα ήθελε να λάβει μια αίτηση.

- Την ανάγκη ορισμού οδικού χάρτη για τη δημιουργία του κέντρου υποβοήθησης με την συμμετοχή ευρωπαϊκών ομάδων (hotspot), εξ ου επομένως οι συναντήσεις των Επιτρόπων με τις τέσσερις αρχές (Frontex, Europol, Eurojust, Υπηρεσία Ευρωπαϊκού Ασύλου) σε Αθήνα και Κω.

- Ενθάρρυνση για αποστολή αίτησης για το σύστημα κοινωνικής προστασίας.

Η εκπρόσωπος Τύπου συμπλήρωσε πως η Επιτροπή εργάζεται μαζί με τις ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση της κρίσης αυτής και λαμβάνει υπόψη τις δύσκολες οικονομικές και πολιτικές συγκυρίες που αντιμετωπίζει η χώρα.

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε πως: «Ας ελπίσουμε ότι η παρουσία δύο "ανθρώπων-κλειδιά" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο έδαφος θα αποτελέσει μια ευκαιρία για να ξεκαθαριστούν όλες οι λεπτομέρειες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης