Ρέντσι: «Δεν θα μας πει η Ευρώπη τι φόρους θα μειώσουμε»

Ρέντσι: «Δεν θα μας πει η Ευρώπη τι φόρους θα μειώσουμε»

«Όταν πρέπει να μιλήσουμε για τη μετανάστευση, στις Βρυξέλλες είναι όλοι διακοπές» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός

 Ρέντσι: «Δεν θα μας πει η Ευρώπη τι φόρους θα μειώσουμε»
Σαφείς αιχμές κατά της τακτικής που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση σε επίπεδο συνεργασίας και συνεννόησης με τα κράτη – μέλη της, αλλά και τη στάση των εταίρων στο μεταναστευτικό άφησε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, σε δηλώσεις του στο ιταλικό ραδιόφωνο Rtl.

Ο Ιταλός πολιτικός αναφέρθηκε στη μείωση των φόρων, λέγοντας πως δεν θα περιμένει την Ευρωπαϊκή Ένωση για να προχωρήσει το σχέδιό του, τονίζοντας πως όταν είναι να γίνει συζήτηση για το μεταναστευτικό όλοι είναι... διακοπές, ενώ όταν πρόκειται για οικονομικά και φόρους, εμφανίζονται άπαντες.

«Θα μειώσουμε μόνοι μας τους φόρους, δεν αφήνουμε να μας πει η Ευρωπαϊκή Ένωση τι πρέπει να κόψουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ματέο Ρέντσι, συμπληρώνοντας: «Όταν πρέπει να μιλήσουμε για τη μετανάστευση, στις Βρυξέλλες είναι όλοι διακοπές. Όταν γίνεται συζήτηση για φόρους, ξυπνούν όλοι μαζί. Τους φόρους τους θα τους μειώσουμε μόνοι μας. Δεν θα αφήσουμε να μας πει η Ευρωπαϊκή Ένωση τι να κόψουμε. Απ' ότι φαίνεται και φέτος, στις Βρυξέλλες έκανε μεγάλη ζέστη!».

Κλείσιμο
Η παρέμβασή του αυτή αναφέρεται στη στάση κοινοτικών ιθυνόντων, οι οποίοι, τις περασμένες ημέρες, άφησαν να διαρρεύσει ότι η προτεραιότητα για την Ιταλία, είναι η μείωση των φόρων στον τομέα της εργασίας και όχι σε εκείνο των ακινήτων.

Σε σχέση με το μεταναστευτικό, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης πρόσθεσε ότι υπήρξαν δυο συζητήσεις σε έντονο τόνο στην ευρωπαϊκή σύνοδο, ενώ σε όσους δήλωναν ότι η Ιταλία ήθελε να βάλει το πιστόλι στον κρόταφο άλλων χωρών, ο ίδιος απάντησε: «Αν δεν υπήρχε η Ιταλία, το ευρωπαϊκό ιδεώδες θα είχε πεθάνει. Άρα, πριν μιλήσουν για τη χώρα μας, πρέπει να πλύνουν το στόμα τους».

Ο Ματέο Ρέντσι, επίσης, τάχθηκε υπέρ μίας ενιαίας πολιτικής, η οποία να σώζει τις ζωές των μεταναστών, να επαναπατρίζει όποιον δεν δικαιούται άσυλο και να προβλέπει και την πρέπουσα υποδοχή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης