LIVE

Κορωνοϊός

Μεϊμαράκης: Είμαστε το νέο και το παλιό μαζί και μπορούμε να εγγυηθούμε για την Ελλάδα

Μεϊμαράκης: Είμαστε το νέο και το παλιό μαζί και μπορούμε να εγγυηθούμε για την Ελλάδα

Ο τόπος χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση τετραετίας με κορμό τη ΝΔ - Κίνηση συσπείρωσης των παραδοσιακών κεντροδεξιών ψηφοφόρων η συγκέντωση στη Ρηγίλλης  Παρόντα όλα τα στελέχη της παράταξης στο «σπίτι τους» - Κινητοποίηση και από την ΟΝΝΕΔ

Με φόντο την ιστορική έδρα του κόμματος και με σύνθημα «η Ελλάδα μπροστά» ανέβηκε στην εξέδρα μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς της Νέας δημοκρατίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Η οδός Ρηγίλλης ζει στιγμές του ένδοξου παρελθόντος που κάλλιστα θα τις μπορούσε να τις συγκρίνει κάποιος με τις βραδιές των εκλογικών νικών του 1990, 2004 και του 2007.
Λίγο πριν είχε χαιρετήσει Καραμανλή και Σαμαρά και λέγοντάς τους «καλώς ήρθατε στο σπίτι σας».

Τα καπνογόνα και οι ιαχές των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας σκέπασαν την ατμόσφαιρα απο τη στιγμή που εμφανίστηκε στην εξέδρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Άλλωστε η σημερινή συγκεντρωση τη ΝΔ  διακατέχεται κι απο έντονη συναισθηματική φόρτιση. Στους πρώτους μήνες του 2011 η σιδερένια πόρτα του νέο κλασσικού κτιρίου στη Ρηγίλλης έκλεισε οριστικά καθώς η ΝΔ μετακόμισε στα γραφεία της οδού Συγγρούυ. Η οδός Ρηγίλλης όμως σήμερα κέρδισε και πάλι την παλιά της αίγλη. Όλοι τους ειναι εδώ πρώην αρχηγοί του κόμματος, βουλευτές, πολιτευτές και χιλιάδες ψηφοφόροι κρατώντας στα χέρια τους ελληνικές σημαίες.
Από τους πρώτους που προσήλθαν στη Ρηγίλλης ήταν και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που έγινε δεκτός με θερμές εκδηλώσεις από τους συγκεντρωμένους.

Το παλιό και το νέο
Ξεκινώντας την ομιλία του ο Β. Μεϊμαράκης τόνισε πως τιμούμε όλα τα ιστορικά στελέχη και τον απλό πολίτη. Τους απαντάμε ότι το παλιό έχει μια ιστορία που είναι υπερήφανη, τίμησε τη χώρα. Αυτό το παλιό με την ψήφο του λαού κυβερνούσε. Δημοκρατικά μας έδινε το δικαίωμα. Προσπαθεί να βρίσκει διχαστικά διλήμματα. Το παλιό με το νέο. Το παλιό με το νέο πρέπει να πηγαίνει μαζί. Ο ενθουσιασμός της νέας γενιάς με τους μεγάλους. Δεν θέλουμε να διχάζονται οι γενιές μας, είμαστε και το νέο και το παλιό μαζί, και μπορούμε να εγγυηθούμε την πορεία της χώρας προς τα εμπρός.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η πρόοδος δεν σημαίνει να υιοθετούμε κάθε τι καινούργιο αν είναι σωστό ή όχι και προς όφελος του λαού.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε πως αυτό το κτίριο δεν είναι μόνο τόπος συνάντησης ιδεών, είναι οι ρίζες μας! Εδώ γράφτηκε η ιστορία της ΝΔ.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε πως για κάποιους η ΝΔ ήταν απλά ένα κόμμα που κάποια στιγμή το ψήφισαν ή δεςν το ψήφισαν, όμως για εμάς είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας.
Δεν παρέλειψε να τονίσει πως τιμά όλα τα στελέχη της ΝΔ, ενώ αναφέρθηκε ειδικά στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας πως κράτησε τη χώρα όρθια μετά τις εκλογές του 2012.

Το ραντεβού με Γιούνκερ
Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι ανέβαλε το ραντεβού που είχε με τον κ. Γιούνκερ για να γίνει το ντιμπέϊτ που κάποιοι με κόλπα προσπαθούν να το αποφύγουν. Να θυμίσουμε πως το ραντεβού είχε κλειστεί για να συζητηθούν τα καυτά θέματα που απασχολούν την Ελλάδα.

Από τις γιγαντοοθόνες προβλήθηκαν λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας η επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή μετά την πτώση της δικτατορίας αλλά και η ημέρα που ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Στη συνέχεια ακολούθησαν προβολές από συγκεντρώσεις και δηλώσεις των υπολοίπων αρχηγών της ΝΔ απο το 1981 μεχρι και σήμερα. Μετά από τέσσερα χρόνια η βαριά σιδερένια πόρτα του ιστορικού κτηρίου της Ρηγίλλης άνοιξε και πάλι.

Τα δωμάτια του νεοκλασσικού φωτίστηκαν, ενώ το θρυλικό μπαλκόνι που γνώρισε ημέρες δόξας στολίστηκε με τρεις σημαίες, της Ελλάδος, της ΕΕ και της Νέας Δημοκρατίας.
Εμπρός από το κτήριο έχει στηθεί η εξέδρα από την οποία θα εκφωνήσει το λόγο του ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ ήδη έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος. Την ίδια στιγμή τρεις γιγαντοοθόνες έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της Ρηγίλλης και από τα ηχεία ακούγονται τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι.

Η ΝΔ στοεχεύει στον κομματικό «πατριωτισμό» των παραδοσιακών κεντροδεξιών ψηφοφόρων με την επιλογή ο ομιλία Μεϊμαράκη να γίνει από την «ιστορική» έδρα της «γαλάζιας» παράταξης στην Ρηγίλλης.
Η Φωτεινή Πιπιλή, ο Νίκος Καραχάλιος κι η Φάνη-Πάλλη Πετραλιά


Τα στελέχη και εν γένει ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ κάνουν θέλουν η συγκέντρωση να στέλνει μήνυμα συσπείρωσης των παλαιών οπαδών της Κεντροδεξιάς, που απομακρύνθηκαν τα τελευταία χρόνια από το κόμμα που ψήφιζαν παραδοσιακά οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, αλλά και ολοκληρωτικής ανατροπής των πρόσφατων δημοσκοπικών συσχετισμών που έδειξαν ελαφρύ –πλην ανατρέψιμο, όπως πιστεύουν στη Συγγρού- προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη μιλούν ήδη για «κυβέρνηση τετραετίας με κορμό τη Ν.Δ.», καθώς θεωρούν ότι το κόμμα τους θα υποσκελίσει τον σπαρασσόμενο ΣΥΡΙΖΑ.


Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος κι ο Νικήτας Κακλαμάνης


«Επενδύοντας» στη διάθεση για συνεργασία και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, τηρούν χαμηλούς τόνους, υπογραμμίζοντας ότι στόχος τους είναι «νίκη έστω και με μια ψήφο», καταλογίζοντας αλαζονική και καθεστωτική συμπεριφορά  στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για αυτοδυναμία και αποκλείει  τις συμμαχικές κυβερνήσεις.

Στη Συγγρού έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στα… νοσταλγικά ανακλαστικά που μπορεί να λειτουργήσουν με τη συγκέντρωση στη Ρηγίλλης. Είναι χαρακτηριστικό το κάλεσμα που εξέδωσε η ΟΝΝΕΔ, αναφέροντας: «Δίνουμε ραντεβού εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε. Ρηγίλλης 18.

Στο ιστορικό κτίριο όπου πανηγυρίσαμε, κλάψαμε και γράψαμε την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Όλοι μαζί, οι ΟΝΝΕΔίτες και οι ΟΝΝΕΔίτισσες του χθες και του σήμερα, σας προσκαλούμε σε μία εκδήλωση - εκκίνηση της προσπάθειας στήριξης της Παράταξής μας ενόψει των εθνικών εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου. Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να γυρίσει σελίδα».


Ο Νικήτας ΚακλαμάνηςΗ Κατερίνα Παπακώστα κι η Φάνη-Πάλλη ΠετραλιάΗ Σοφία Βούλτεψη κι ο Νικήτας Κακλαμάνης


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (135)

Μπλε πασοκ

Το σκεφτομουν για ΝΔ αλλα μολις ειδα αυτες τις φατσες αναγουλιασα. Λεβεντη θα ψηφισω, ο μονος που εχει ως 1η του προταιρεωτητα το καθαρισμο της διαπλοκης και την εισαγωγη της αξιοκρατιας

ΝΔ 4ever

Μπροστά! Επιτέλους να τελειώσει ο εφιάλτης!!!!!

κωστας

ειναι τοσο χαλια ο τσιπρας και συριζα που η ν.δ θα βγει πρωτη με οποιονδηποτε προεδρο !! δεν χρειαζεται να κανει προεκλογικο αγωνα, καθε μερα που εμφανιζονται οι συριζαιοι τα ποσοστα τους πεφτουν απο μονα τους !!

ανωνυμη

ολος ο καλός ο κόσμος !!!!!!!!!! δεν πειράζει θα σας περάσει !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! πλησιάζει η ώρα !!!!!!!!!!!!!

HΡΘΕ Η ΩΡΑ

ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΑΡΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tα λεφτά στα λεφτά, μην ξεχαστούμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Βαγγελας

ΒΑΓΓΕΛΑ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΗΝ ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΑΝΟΙΞΕΣ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΟΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΗΛΙΘΙΑ ΒΑΡΙΔΙΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΥΡΙΣΑΝ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΡΑΧΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ. ΒΑΓΓΕΛΑ ΕΙΣΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΓΚΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ. ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΣΑΣ ΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΘΑ ΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ. ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΘΑΡΑ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕ..ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΤΑΣ ΣΕ ΔΙΑΚΟΣΙΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΟΛΩΝ ΣΑΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΥΠΕΡ ΕΡΤ ΘΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΣΑΓΑΓΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΛΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΑΠΟΤΥΧΙΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟ ΔΟΥΛ ΤΟ ΑΣΕΠ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΔΡΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΚΡΑΤΕΙ ΕΚΕΙ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΝΑ ΒΡΕΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ. ΒΑΓΓΕΛΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ Η ΚΟΒΕΙΣ ΤΟΝ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΣΤΑ ΑΝΑΜΕΝΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ Η ΘΑ ΣΕ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΔΕΞΙΟ ΑΡΧΗΓΟ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΕΩΣ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΙΔΕΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ

Όλοι δήθεν

Ο Μειμαρακης θα βγει αλλα Όταν ερθει η ώρα να εφαρμόσει τα μέτρα θα το μετανιώσει πολύ πικρά.

ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΝΑ ΚΑΕΙΣ !

Γι αυτό θέλω να βγει τώρα η ΝΔ! Για να καεί ! Να έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ διότι μόνο αυτή της αξίζει ! Μέχρι το μεδούλι σάπια και διαπλεκόμενη ! Σιχαμένη !

Θυμωμένος πρώην φανατικός ΝΔατης

Ακόμη δεν έχω ξεθυμώσει. Ξανά ψήφο στην ΧΑ. Ισως την επόμενη φορά επιστρέψω!

Διορισμένος

Ακόμα και αν ο Βαγγέλας είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή αδικεί το κόμμα του και την ιστορία του όταν κατεβαίνει ως δυνητικά μελλοντικός πρωθυπουργός μη εκλεγμένος από το κόμμα του. Και επειδή με τα ρεζιλίκια του Αλ η νδ θα κερδίσει τις εκλογές μιλάμε πρακτικά για διορισμένο πρωθυπουργό, άραγε από ποιούς;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης