Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας δεν έκανε τίποτα για τη σύγκρουση με τη διαπλοκή

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας δεν έκανε τίποτα για τη σύγκρουση με τη διαπλοκή

Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο παρελθόν - Χρειάζεται κυβέρνηση που θα εκφράζει τουλάχιστον το 51% του εκλογικού σώματος

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας δεν έκανε τίποτα για τη σύγκρουση με τη διαπλοκή
Διμέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης τονίζοντας ότι η επόμενη κυβένηση θα πρέπει να εκφράζει τουλάχιστον το 51% του εκλογικού σώματος.

Μετά από επτά μήνες διακυβέρνησης μπορούμε να εξετάσουμε ποιος είναι το παιδί του συστήματος και ποιος έμεινε στα λόγια ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. 

«Ο κ. Τσίπρας έκανε όλα τα λάθη του παρελθόντος και μερικά δικά του. Πιστεύει κανείς ότι άλλαξαν οι όροι για το δημόσιο επί ΣΥΡΙΖΑ;» αναρωτήθηκε προσωπικά για τον πρώην πρωθυπουργό ο κ. Θεοδωράκης.

Κλείσιμο
Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση Τσίπρα ότι βοήθησε τους στυλοβάτες του παλιού συστήματος κι ακόμη ότι «τίποτα απ’ αυτά που έλεγε περί σύγκρουσης με τη διαπλοκή δεν έγινε πράξη».

«Το πρώτο που έκαναν ήταν να βάλουν ανθρώπους αγνώστων στοιχείων να διοικούν οργανισμούς και να δίνουν αυξήσεις στους εαυτούς τους. Στην Παιδεία, είχαν επίσης τη λογική να διορίσουν τα δικά τους παιδιά. Το είπε ο Αλ. Τσίπρας και στη Βουλή. Αυτά όλα αποδεικνύονται στην πράξη» συνέχισε την κριτική ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Από τα πυρά του Σταύρου Θεοδωράκη δεν ξέφυγε ούτε η ΝΔ, για την οποία σημείωσε πως «ευθύνεται για την κατάσταση της χώρας. Η ΝΔ είναι αυτή που έδινε υποσχέσεις στον κόσμο, δεν εφάρμοσε τίποτα και μετά δεν έκανε τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε». «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν την ίδια λογική. Τη λογική του πελατειακού κράτους».

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των συνεργασιών ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «εμείς λέμε κάτι ξεκάθαρο: ότι θα πρέπει να συνέλθουμε και να μιλήσουμε για κυβερνήσεις συνεργασίας που θα έχουν σχέδιο. Υπάρχουν οι υγιείς δυνάμεις και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ. Οι συνεργασίες -όπως και στο εξωτερικό- πρέπει να γίνονται με βάση προγραμματικές θέσεις. Υπάρχει λοιπόν το μνημόνιο, αλλά υπάρχουν κι άλλα πράγματα που πρέπει να γίνουν. Όπως η μεταρρύθμιση στην Παιδεία και την Υγεία. Πράγματα που δεν προβλέπει το μνημόνιο».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης