Έκτακτο συνέδριο το Σεπτέμβριο αποφάσισε η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Έκτακτο συνέδριο το Σεπτέμβριο αποφάσισε η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Νίκη Τσίπρα στα σημεία, «πέρασε» η πρότασή του με ευρεία πλειοψηφία, χωρίς καταμέτρηση - Δεν μπήκε σε ψηφοφορία το δημοψήφισμα της Κυριακής και δεν θα γίνει - Απορρίφθηκε η πρόταση Λαφαζάνη για διαρκές συνέδριο τον Αύγουστο - Φήμες για ανεξαρτητοποίηση τριών βουλευτών προσκείμενων στην ΚΟΕ - Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους 17 μέλη της ΚΕ που πρόσκεινται στην ΚΟΕ

Έκτακτο συνέδριο το Σεπτέμβριο αποφάσισε η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Εκτακτο Συνέδριο του κόμματος για τον Σεπτέμβρη αποφάσισε το σώμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Πέμπτης, μετά από πολύωρη συνεδρίαση, αφού υιοθέτησε την πρόταση Τσίπρα.

Η άποψη της Αριστερής Πλατφόρμας για σύγκλιση Διαρκούς Συνεδρίου μειοψήφησε, ενώ δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία η πρόταση για δημοψήφισμα αυτήν την Κυριακή. Στην ψηφοφορία δεν υπήρξε καταμέτρηση, καθώς όπως έκρινε το προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής η υπεροχή για Έκτακτο Συνέδριο ήταν εμφανής.

Η απόφαση ελήφθη μετά από μαραθώνια συνεδρίαση 12 ωρών του κομματικού Οργάνου και πλέον αναμένεται στο τέλος Αυγούστου να συγκληθεί εκ νέου η Κεντρική Επιτροπή, όπου θα καθοριστούν τα θέματα του Συνεδρίου.
Κλείσιμο

Όπως προϊδέασε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Τάσος Κορωνάκης, τα θέματα του Εκτάκτου Συνεδρίου θα κινούνται σε τρία επίπεδα:
-Απολογισμός διαπραγμάτευσης - διακυβέρνησης
-Τι κάνουμε σήμερα
-Η θέση της Αριστεράς στην Ευρώπη

Στο μεταξύ πληροφορίες θέλουν τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ανεξαρτητοποιούνται αφού είναι ανάμεσα στους 17 που παραιτούνται με επιστολή τους από τη ΚΕ. Πρόκειται για τους Κοδέλα, Χατζηλάμπρου, Σωτηρίου που αναφέρονται στην ΚΟΕ.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ ετέθη ως πρόταση στην ΚΕ να αποσυρθούν όλοι όσοι απέμενε να μιλήσουν και να κλείσει η συνεδρίαση με την ομιλία Κορωνάκη και στη συνέχεια να ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας. Έτσι η δωδεκάωρη συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την ψηφοφορία διά ανατάσεως της χειρός, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης