Αυγή: Σημαδιακή Τετάρτη για κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Αυγή: Σημαδιακή Τετάρτη για κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

«Πολιτικά οριακός για την ύπαρξη της κυβέρνησης ο αριθμός "120"», σύμφωνα με την εφημερίδα 

Αυγή: Σημαδιακή Τετάρτη για κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ
Την κρισιμότητα της αυριανής συζήτησης και ψηφοφορίας στη Βουλή, τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει στο κύριο πολιτικό της άρθρο η «Αυγή». 

Με δεδομένη την ψηφοφορία της περασμένης εβδομάδας και τις απώλειες που κατέγραψε το κυβερνών κόμμα, η στάση των βουλευτών στην ερχόμενη ψηφοφορία επί του δευτέρου νομοσχεδίου "προαπαιτούμενων" μέτρων, αποτελεί βαρόμετρο για τον βίο της κυβέρνηση και τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ.  

«Το γεγονός ότι οι ρυθμίσεις για τη φορολογία των αγροτών και τις πρόωρες συντάξεις μεταφέρθηκαν για τον Αύγουστο καθώς και το ότι ακόμη είναι ανοιχτό το αίτημα της κυβέρνησης για προστασία των κατοίκων από τους πλειστηριασμούς δείχνει πως η συμφωνία διαθέτει κάποιο βαθμό "ευελιξίας" και "μαχητότητας" κρίσιμων στοιχείων για μεγάλες ομάδες του πληθυσμού» αναφέρει το δημοσίευμα.

Στο κύριο πολιτικό της άρθρο η εφημερίδα θεωρεί πολιτικά οριακό για την ύπαρξη της κυβέρνησης τον αριθμό των 120 βουλευτών. 

«Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, ο αριθμός "120" κατά την ψηφοφορία θεωρείται πολιτικά οριακός για την ύπαρξή της, ενώ η στάση των βουλευτών στην ψηφοφορία επικαθορίζει σε σημαντικό βαθμό τις σχέσεις στο εσωτερικό του κόμματος. Δεν είναι τυχαίο ότι η συνεδρίαση της Π.Γ. που θα δρομολογήσει τις εσωκομματικές εξελίξεις ορίστηκε για την Πέμπτη το πρωί, την επομένη της ψηφοφορίας», αναφέρει συγκεκριμένα.
Κλείσιμο

Στο ίδιο μήκος κινείται  και το άρθρο στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας του δημοσιογράφου Θανάση Καρτερού, το οποίος ασχολείται με το μέλλον του κόμματος και τα σενάρια της διάσπασης.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης