Στην Κύπρο ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ

Στην Κύπρο ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ

Συναντάται με τον Κύπριο πρόεδρο και αργότερα το μεσημέρι θα έχει συνάντηση και με τον Mustafa Akinci

Στην Κύπρο ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ
Συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη έχει αυτή την ώρα στη Λευκωσία ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Κύπρο. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του κ. Juncker στο νησί ως Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τον κ. Juncker  συνοδεύει ο ο Κύπριος Επίτροπος  Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης. Στη συνάντηση Αναστασιάδη Juncker αναμένεται να συζητηθούν οι προοπτικές της οικονομίας και το πώς η Κύπρος μπορεί να επωφεληθεί από το Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη. Ενεργειακά ζητήματα και η πρόοδος των συνομιλιών για το Κυπριακό, θα είναι επίσης βασικά θέματα των συζητήσεων. Μετά τη συνάντηση οι δύο άνδρες θα προβούν σε δηλώσεις.

Το μεσημέρι ο κ.  Juncker θα συναντήσει επίσης τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Mustafa Akinci με τον οποίο θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, το πώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να βοηθήσει περισσότερο την τουρκοκυπριακή κοινότητα να προετοιμαστεί για την περίοδο μετά τη λύση του Κυπριακού ζητήματος. Στη συνέχεια ο κ. Juncker και οι δύο ηγέτες (Αναστασιάδης Akinci) θα έχουν κοινό γεύμα εργασίας στο «Σπίτι της Συνεργασίας», στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία.

Αύριο  ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα προσφωνήσει την ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής και θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Γ. Ομήρου και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Την ώρα που ο κ. Juncker θα βρίσκεται στη Βουλή θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας από την πλατφόρμα «Η Κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης