Μάσσιμο Ντ΄Αλέμα: H Eυρώπη πνίγεται σε μια κουταλιά νερό

Μάσσιμο Ντ΄Αλέμα: H Eυρώπη πνίγεται σε μια κουταλιά νερό

"Αν δεν υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις οδεύουμε προς την μείωση των απολαβών, της κατανάλωσης και των δικαιωμάτων των εργαζομένων" σημειώνει ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός

Μάσσιμο Ντ΄Αλέμα: H Eυρώπη πνίγεται σε μια κουταλιά νερό
"H Eυρώπη πνίγεται σε μια κουταλιά νερό. Δεν την συμφέρει να χρεοκοπήσει η Ελλάδα" δήλωσε ο Μάσσιμο Ντ΄Αλέμα στην ιταλική εφημερίδα Λα Στάμπα. "Το ελληνικό χρέος έχει ύψος τριακοσίων τριάντα δισεκατομμυρίων ευρώ και η Ευρώπη, εξαιτίας της έλλειψης συμφωνίας τις τελευταίες ημέρες, εξανέμισε, στα χρηματιστήρια, επτακόσια με οκτακόσια δισεκατομμύρια ευρώ", τονίζει ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Εξωτερικών.

"Αν δεν υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις οδεύουμε προς την μείωση των απολαβών, της κατανάλωσης και των δικαιωμάτων των εργαζομένων" σημειώνει ο Ιταλός κεντροαριστερός πολιτικός, σύμφωνα με τον οποίο "η συνέπεια είναι η βαθμιαία εξέγερση στις πιο φτωχές περιοχές της Ευρωζώνης" και, κατά συνέπεια, "χρειάζεται μια ιθύνουσα τάξη η οποία να αντιληφθεί τους κινδύνους αυτούς".

Ο Ντ’ Αλέμα υποδεικνύει, σε τέσσερα σημεία, τι ακριβώς πρέπει να γίνει με την Ελλάδα: "χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους, ένα δάνειο - γέφυρα, επιμήκυνση των χρονικών ορίων αποπληρωμής, με χαμηλά επιτόκια" διότι "πρέπει να λάβουν όλη υπόψη τους την πραγματικότητα, ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να πληρώσει το χρέος της".

Κλείσιμο
"H αλληλεγγύη δεν είναι, πλέον, μια αξία στην Ευρώπη αυτή. Την Ιταλία, όμως, δεν την συμφέρει να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, πρώτα από όλα διότι κανείς δεν είναι σε θέση να υπολογίσει πλήρως τις συνέπειες. Ας μην ξεχνάμε το μάθημα της Lehman Brothers: οι Αμερικανοί ακόμη το μετανιώνουν που δεν την έσωσαν", τονίζει, τέλος, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του ιδρύματος πολιτικών μελετών Italianieuropei.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης