Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δώσει «λευκή επιταγή» στην κυβέρνηση

Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δώσει «λευκή επιταγή» στην κυβέρνηση

Είπε πως το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ και την αποφυγή της ρήξη

Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δώσει «λευκή επιταγή» στην κυβέρνηση
«Είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα η ελληνική αντιπροσωπεία να μην αποχωρήσει από το Eurogroup αν δεν έχουμε συμφωνία», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε δηλώσεις της, εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. 

Η κυρία Γεννηματά σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δώσει «λευκή επιταγή» στην κυβέρνηση και ότι επιδιώκει την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ και την αποφυγή της ρήξης. Άλλωστε, η κυρία Γεννηματά χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι η Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές έχουν έμπρακτα δείξει την επιθυμία τους για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Η συνάντηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διήρκεσε περίπου 45 λεπτά. Κατά τον καθιερωμένο διάλογο, η κυρία Γεννηματά υπογράμμισε πως η ανησυχία του ελληνικού λαού είναι μεγάλη. Επίσης, στάθηκε και στις πρωτοβουλίες του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ και συνολικά των Γάλλων. 

Κλείσιμο
Επιπλέον, σημείωσε πως έχει ανακτηθεί η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία της Ελλάδας, κάτι για το οποίος συνέβαλε καταλυτικά, όπως είπε, η ομοψυχία και η συνεννόηση του πολιτικού κόσμου, όπως προέκυψε στο κοινό ανακοινωθέν μέτρα το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πλευρά του είπε στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι τιμά ιδιαίτερα, την ίδια και την ιστορία του κόμματός της, η ενεργός παρουσία και συμβολή. Ακόμη, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι το αποτέλεσμα του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών αποτέλεσε το βασικό όπλο του πρωθυπουργού στη διαπραγμάτευση. 

Εξέφρασε, δε, την πεποίθησή του πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρώπη. 

Ο διάλογος του Προέδρου της Δημοκρατίας με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Κύριε Πρόεδρε, νομίζω ότι η ανησυχία του ελληνικού λαού είναι 
πάρα πολύ μεγάλη. Και πιστεύω ότι περιμένουν όλοι αυτή τη συνεννόηση και αυτές τις πρωτοβουλίες του καθενός και ό,τι μπορούμε να προσφέρουμε. Και ακριβώς γι’ αυτό ζήτησα να σας συναντήσω. Ήθελα να σας ενημερώσω για τις επαφές που είχα και τη συμμετοχή μου στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Ηγετών πριν από την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής που -όπως ξέρετε- έγινε στις  Βρυξέλλες.

Και νομίζω ότι είναι πάρα πολύ θετικό το γεγονός ότι  ήδη οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές έχουν πάρει πρωτοβουλίες θερμής υποστήριξης της Ελλάδας και της προοπτικής της παραμονής της χώρας μας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. Και νομίζω πως όλοι έχουν εντοπίσει και έχουν αξιολογήσει τις τοποθετήσεις και του Gianni Pittella στην Ευρωβουλή, αλλά και του Mano Labas στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση.  

Και βεβαίως, εσείς ο ίδιος γνωρίζετε πάρα πολύ καλά τις πρωτοβουλίες και του Προέδρου Hollande, συνολικά των Γάλλων και των άλλων σοσιαλιστών. Νομίζω ότι έχουμε σημαντικούς συμμάχους, έχουμε ανακτήσει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία και θεωρώ ότι έχει καταλυτικά συμβάλλει σε αυτή την εξέλιξη η ομοψυχία, η συνεννόηση και το κοινό ανακοινωθέν μετά από το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών που συγκαλέσατε μετά από το αίτημα του Πρωθυπουργού.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Σας τιμά ιδιαίτερα, και τιμά το ΠΑΣΟΚ και την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, η ενεργός παρουσία και συμβολή σας αυτή την κρίσιμη ώρα.  Και θα πω δημόσια αυτό που είπα και στον κ.Μεϊμαράκη το πρωί, γιατί το οφείλω και σε σας και στο ΠΑΣΟΚ: Η συμβολή  σας  ήταν  σημαντική  στο  να  υπάρξει  αυτό  το  αποτέλεσμα  στηΣύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, που αποτέλεσε το βασικό όπλο του Πρωθυπουργού για να ξεκινήσουμε και πάλι την προσπάθεια που θα οδηγήσει, είμαι πεπεισμένος, την Ελλάδα στο να παραμείνει στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη.  

Το λέγω, φαίνεται κουραστικό αλλά το επαναλαμβάνω: Είναι μονόδρομος το να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. Και αισθάνομαι ότι όταν οι πολιτικές δυνάμεις, οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, έχουν αυτήν την ενότητα, αισθάνομαι, κάθε πολίτης το αντιλαμβάνεται, ότι οι πολιτικές δυνάμεις στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.  Και σας ευχαριστώ πολύ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης