Σαμαράς: Παραιτούμαι από την ηγεσία της ΝΔ

Σαμαράς: Παραιτούμαι από την ηγεσία της ΝΔ

Κάνοντας λόγο για την ανάγκη για «μια νέα αρχή» της παράταξης του, ο τέως πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Την παραίτησή του από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, έπειτα από το συντριπτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Κάνοντας λόγο για την ανάγκη για «μια νέα αρχή» της παράταξης του, ο τέως πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Ολόκληρη η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά έχει ως εξής: 

«Ο λαός μίλησε σε ένα διχαστικό δημοψήφισμα που έγινε με κλειστές τράπεζες και πάνω σε ένα ερώτημα ασαφές και μέσα σε ελάχιστες ημέρες. Τώρα η κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για μια βιώσιμη συμφωνία σε 48 ώρες, όπως υποσχέθηκε. Δεν πρέπει χαθεί ούτε λεπτό. Η κυβέρνηση έχει πια την αποκλειστική ευθύνη, την αποκλειστική ευθύνη για να διαπραγματευτεί με ένα 'ΟΧΙ' που εκείνη προκάλεσε. Την αποκλειστική ευθύνη να φέρει μια συμφωνία αμέσως, χωρίς την οποία η χώρα βουλιάζει μέρα με τη μέρα. Την αποκλειστική ευθύνη να απομονώσει τα στοιχεία εκείνα του κόμματός της που τοποθετούνται ανοιχτά πια υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.

Όλοι όσοι ψήφισαν 'ΝΑΙ', που αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας, αλλά και πολλοί από εκείνους που ψήφισαν 'ΟΧΙ' θέλουν να τελειώσει επιτέλους αυτός ο εφιάλτης αμέσως. Είχαμε προειδοποιήσει ότι την επικράτηση του 'ΟΧΙ' θα την ερμηνεύσουν κάποιοι στην Ευρώπη ως πρόθεση της Ελλάδας να βγει από το Ευρώ. Αυτό θα ήταν ένα τραγικό λάθος και οφείλει η κυβέρνηση να ανατρέψει αυτή την εντύπωση αμέσως.

Καλώ τους εταίρους μας στην Ευρωζώνη να βοηθήσουν τη χώρα να παραμείνει μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο Ευρώ. Εκεί είναι η θέση μας. Καθετί διαφορετικό θα ήταν ένα μεγάλο, ιστορικό λάθος και για την Ευρώπη. Αλλώστε, ο ελληνικός λαός είναι υπέρ της Ευρώπης και υπέρ του Ευρώ, δεν το αμφισβητεί κανείς. Και χρειάζεται μια βιώσιμη συμφωνία τώρα, για να επιστρέψει η χώρα στην ομαλότητα, για να ανοίξουν οι τράπεζες, για να μειωθεί η ζημιά που έχει γίνει στην οικονομία. Αυτή είναι η πρώτη και κύρια ευθύνη της κυβέρνησης από απόψε το βράδι. Την καλούμε να προχωρήσει χωρίς καμία αργοπορία και της ευχόμαστε να το πετύχει -χωρίς, βέβαια, αυτό να σβήνει και τις μεγάλες ευθύνες της. Και το πιο σημαντικό: Να εξουδετερώσουμε όλοι μαζί την απειλή διχασμού, να παραμείνουμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι, αυτό που μοιάζει τόσο αυτονόητο, είναι αυτή τη στιγμή το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα. Και η μεγάλη ευθύνη, για όλους μας, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς όλα όσα έχουμε καταφέρει με αγώνα και με μόχθο για να βάλουμε τη χώρα στην ανάκαμψη, για να αποκαταστήσουμε αίσθημα ασφάλειας και μέσα στην Ελλάδα και στον περίγυρό μας.

Σε ό,τι με άφορα, κράτησα τέτοια στάση στη διάρκεια της προεκλογικής μάχης, για να διευκολύνω να εκφραστεί η διακομματική συσπείρωση του 'ΝΑΙ'. Καταλαβαίνω το ότι η μεγάλη παράταξή μας χρειάζεται μια νέα αρχή. Από σήμερα, λοιπόν, παραιτούμαι από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και ζήτησα ήδη από τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναλάβει προσωρινός πρόεδρος και να κινήσει τις κατάλληλες διαδικασίες. Ο αγώνας μας θα δικαιωθεί. Ως κυβέρνηση αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για μιαν Ελλάδα καλύτερη μέσα στην Ευρώπη. Ως αντιπολίτευση αγωνίστηκα για να αποφύγει ο τόπος τα χειρότερα. Προειδοποίησα εγκαίρως για εκείνα που επρόκειτο να συμβούν. Πάλεψα για να τα αποτρέψω. Πολλές φορές είχα να παλέψω σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα, και μέσα και έξω. Σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Τώρα οι κίνδυνοι που επεσήμαινα, επαληθεύονται. Εύχομαι ειλικρινά να μη βγουν αληθινοί ως το τέλος.

Μοναδικός μου οδηγός ήταν πάντα και είναι η συνείδησή μου και η αίσθηση χρέους προς την Ελλάδα. Κάθε δύσκολη απόφαση που πήρα, ήταν για να αποφύγει η χώρα μας μιαν ακόμη πιο οδυνηρή εξέλιξη. Αυτό δυστυχώς δεν έγινε κατανοητό από όλους. Και ελπίζω να μην επιβεβαιωθεί τις επόμενες ημέρες.

Η πατρίδα περνά μια πολύ μεγάλη δοκιμασία. Και η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, η μεγάλη ευρωπαϊκή παράταξη, οφείλει να παίξει ρόλο πρωταγωνιστικό πολύ σύντομα. Θα είμαι δίπλα της και στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την Ελλάδα, όπως υπήρξα σε όλη μου τη ζωή. Σας ευχαριστώ».


ΣΧΟΛΙΑ (249)

ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ

ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΜΑΚΑΡΙ Η ΝΔ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS. ΤΟ ΚΚΕ (ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ) ΤΟΥ ΘΑ ΛΕΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ... Η ΧΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. ΠΟΤΑΜΙ-ΑΝΕΛ-ΚΤΛ ΚΤΛ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΣΑΝ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ Ή ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ. ΑΝ Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΗ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ....ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΙΔ. ΤΟΜΕΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΤΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ....ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΙΧΑΜΕ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΥΓΗΡΙΑ...ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!

seven

Επιχείρησες να επενδύσεις στην αριστερή παρένθεση και το μόνο που κατάφερες ήταν να σε γράψει η ιστορία ως τον απόλυτο looser.

Καράντη Μαρία

Σαμαρά, έκανες γαργάρα τις 150.000 απολύσεις στο δημόσιο/τη μείωση φορολογίας στο 15%/τις αποκρατικοποιήσεις/τη διαφθορά στις Πολεοδομίες/τα φακελάκια στο ΕΣΥ/τις απελευθερώσεις επαγγελμάτων-καρτέλ/κτλ. Στα τσακίδια, δεν ήσουν ποτέ φιλελεύθερος!

Νικος

Καλιο αργα παρα ποτε, και οχι μονο απο τιν ηγεσεια αλλα και απο τιν πολτικη και πρεπει να σε ακολουθησουν πολλοι αλλοι απο τιν δικη σου παραταξη αλλα και του πασοκ! (και οι συνταξεις σας οι ιδιες με τις χαμιλοτερες των Ελλινων συνταξειουχων)εαν ασφαλως δικαιουστε

Αστοιχείωτε

Μάθε πρώτα να γράφεις και να σκέπτεσαι βρε πληθωρικά αστοιχείωτε και μετά να δίνεις συμβουλές σε πρωθυπουργούς. Πρόβατο, ε πρόβατο του Σύριζα.

αλλοτριος

Δεν ειναι πρωθυπουργος

Μητσοπουλος

Αντωνη μου σε εφαγε η ντορα κριμα

Έκανες ότι μπορούσες

Κ. Σαμάρα να είστε βεβαίως πως η ιστορία θα σαν αναγνωρίσει τον αγώνα που κάνατε. Πήρατε δύσκολες και εποδηνες αποφάσεις που είχαν κόστος και για εσάς αλλα και για τη ΝΔ. Γι'αυτο εκλέγουμε πρωθυπουργούς. Για τα δύσκολα. Ο κ. Τσιπρας έχει καταφέρει να κερδίσει τον κόσμο. Εύχομαι να τα καταφέρει για το καλό όλων των Ελλήνων και να κλήσει τα αυτιά του σε όσους στηρίζουν το σχέδιο Β.

Obrax

ΑΥΤΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΜΟΝΟ ΑΠ´ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙ ΤΟΜΑΡΙ ΕΙΝΑΙ.

Ουστ

Μια χαρα ητανε ο σαμαρας, απλα ο ελληνας γουσταρει παραμυθια, ε, παρτε τα!

petros

χα χα χα. εχεις πολυ πλακα

ελλην

Ω ναι , συμφωνω

Θα μας τρελλάνεις ρε Σαμαρά

Σαμαράς: "Αλλώστε, ο ελληνικός λαός είναι υπέρ της Ευρώπης και υπέρ του Ευρώ, δεν το αμφισβητεί κανείς." ΕΣΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΧΙ, ΨΗΦΊΖΟΥΝ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ?

Τι ζωοτροφή τρως?

Ας μην ανοίξουν σύντομα οι τράπεζες και θα δεις τότε ότι το όχι όδηγεί εκτός ευρώ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

thanou-voul1

«Όσοι αντιδρούν στην υποψηφιότητά της υποστηρίζουν ότι η κυρία Θάνου εμπλέκεται πολύ με την κυβέρνηση ώστε να μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά της με ανεξάρτητο τρόπο» γράφουν οι FT

tsipras-ipourgiko

Υπό τη σκιά της «τρικυμίας» για το Σκοπιανό και των σεναρίων περί εκλογικού «ατυχήματος», ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να καλλιεργήσει μία σχετική ηρεµία στο ταραγµένο πολιτικό κλίμα παρά τα σημάδια πρόωρης λήξης της «έντιμης συνεργασίας» ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

1
bouli_main01

154 «ναι» - 143 «όχι» επί 297 παρόντων - Ο κ. Σαρίδης δεν αναμένεται να διαγραφεί από τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του!

5