«Βόμβα» Βούτση: Εξετάζαμε το δημοψήφισμα από το Πάσχα

«Βόμβα» Βούτση: Εξετάζαμε το δημοψήφισμα από το Πάσχα

«Θα το λάβουμε πάρα πολύ σοβαρά υπόψη μας την απόφαση του δημοψηφίσματος», σημείωσε 

Την πρόθεση της κυβέρνησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος πριν από τις γιορτές του Πάσχα αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών, Ν. Βούτσης.  Όπως τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του mega, η κυβέρνηση είχε εξετάσει από το Πάσχα το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, αλλά η δυσκολία ήταν ότι τα σχολεία είχαν εξετάσεις.  

«Η δυσκολία που υπήρχε όταν το εξετάζαμε ως ενδεχόμενο περί το Πάσχα, όταν είχε ξανά μπει στη συζήτηση,  η δυσκολία ήταν ότι τα σχολεία είχαν εξετάσεις, τώρα δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Τώρα επειδή έγιναν πρόσφατα εκλογές, οι καταστάσεις είναι έτοιμες, θα είναι πιο εύκολο», ανέφερε συγκεκριμένα. 

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα σημείωσε: «θα το λάβουμε πάρα πολύ σοβαρά υπόψη μας. Είπε ο πρωθυπουργός ότι θα το σεβαστεί, το τι θα κάνουμε θα το δούμε». 

Πρόσθεσε ότι η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και πως ο λαός περιμένει μια έντιμη συμφωνία μετά το δημοψήφισμα ενώ σε ερώτηση για ενδεχόμενο εκλογών απάντησε: "Είμαστε υποχρεωμένοι να σκεφτούμε οτιδήποτε σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας".

Τόνισε ότι η κίνηση της κυβέρνησης "ήταν αποφασιστική κίνηση παρεμβολής λαϊκού παράγοντα στις διαπραγματεύσεις, με τα ρίσκα της, αλλά ήταν ένα επιπλέον ζήτημα δεν το λέω χαρτί γιατί σέβομαι το λαό".

Σχετικά με τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων είπε πως "το τι θα γίνει αυτές τις μέρες, πόσο θα μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι με την ΕΕ, με τους θεσμούς για συζήτηση, εάν ωριμάσει κάτι εν τω μεταξύ, εάν υπάρξει ο χρόνος έτσι ώστε να μετρήσουν όλοι και το αποτέλεσμα της Κυριακής και αμέσως ύστερα να πάμε σε μια πιο εντατική συζήτηση έχοντας πια τα όρια μέσα στα οποία ο λαός θα θέλαμε να κινηθεί, όλα αυτά είναι θέματα που είναι πάνω στο τραπέζι".
Αναγνώρισε ότι η τελευταία πρόταση των θεσμών ήταν τελεσιγραφική αλλά έχει μέσα του "την δυναμική της εξέλιξης" μιας ιονή διαπραγμάτευσης που θα γίνεται αυτές τις μέρες.

Σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην φθάσει η κυβέρνηση στο δημοψήφισμα, ούτε όμως και να συνομολογήσει μια συμφωνία "πριν να μιλήσει ο λαός" αλλά πρόσθεσε πως "το ότι θα συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε συζήτηση και θα έχουμε ανοιχτούς τους διαύλους έτσι ώστε να βελτιώνεται συν τω χρόνω η όποια πρόταση, αυτό θα το κάνουμε, είναι υποχρέωσή μας".

Διασαφήνισε πως "το όχι θα αφορά το συγκεκριμένο κείμενο της προηγούμενης Παρασκευής είπε, δεν είναι μια κινούμενη άμμος, όχι γενικώς το τι θα πουν οι πιστωτές" προσθέτοντας ότι "η προσπάθεια που έγινε κατ' αρχήν και από παράγοντες του εξωτερικού και θα γίνει και αυτή την εβδομάδα, θα προσπαθήσουν να κάνουν προσομοίωση του ερωτήματος που έχουμε θέσει με την επιλογή εντός ή εκτός ευρώ, ότι έτσι αυτοί το εκλαμβάνουν".

"Αυτή η συζήτηση έχει ολοκληρωθεί, έχει γίνει, έχουν δοθεί όλες οι διαβεβαιώσεις από όλες τις πλευρές ότι το πλαίσιο στο οποίο συζητάμε είναι το να βρεθεί μια έντιμη και ταυτόχρονα βιώσιμη οικονομική λύση για τον ελληνικό λαό μέσα στο ευρώ και στην ΕΕ και η παρεμβολή του λαϊκού παράγοντα θα δώσει αυτά τα σήματα που θα μπορέσουμε να τα αποκρυπτογραφήσουμε για να πετύχουμε μια καλύτερη συμφωνία, οτιδήποτε άλλο που χθες προσπάθησε και η αξιωματική αντιπολίτευση να προσδώσει, το κατανοώ πολιτικά, όμως είναι άσφαιρα πυρά", υπογράμμισε.

"Όλα παίζονται για ELA μετά την Τρίτη"

Για το εάν υπάρχουν διαβεβαιώσεις για στήριξη του τραπεζικού συστήματος μέχρι το δημοψήφισμα μετά και τις χθεσινές επαφές με τον Μάριο Ντράγκι απάντησε αρνητικά, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι "το κλίμα με τον κ. Ντράγκι ήταν πάρα πολύ καλό όπως και με μερικούς άλλους ακόμα και σε αυτό το Eurogroup και στη σύνοδο κορυφής δεν υπήρχε το 18-0 επί της ουσίας".

Αναγνώρισε όμως ότι δεν έχει αυταπάτες να πει "οτι θα πάρει μια εντολή έντολη ο κ. Ντράγκι και είμαστε σίγουροι γι' αυτό έτσι ώστε να μην σταματήσει ο ELA που υπό κανονικές συνθήκες μέχρι Τρίτη βράδυ επειδή είμαστε στο πρόγραμμα είναι εξασφαλισμένα, με αυτή την έννοια είναι πράγματι παιζόμενα όλα αυτά".

ΣΧΟΛΙΑ (67)

Epwnvmus

Θα το λάβουν "σοβαρα" υπ'οψιν κ θα διαλύσουν το πειραματικό παγωτατζιδικο κ θα μας σειρουν σε εκλογές! Θα εχουμε ξοδεψει €110.000.000 ευρω απο τα τεραστια αποθέματα που εχουμε, για ενα "ναι/οχι" σε ΜΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ερώτημα αφου ΔΕΝ υπαρχει τελεσίδικη συμφωνία στο τραπέζι (αν ΕΙΝΑΙ δυνατόν τετοια παράνοια), μετα αλλα δε ξέρω κ γω ποσα ΔΙΣ για την διενέργεια ακαιρων εκλογών ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ μετα τις προηγούμενες!.. Δεν υπαρχει αυτο το πραγμα!!!

@

Καμαρώστε........ υπουργό.......Αερολογίες και μόνο....... ΞΕΚΟΥΜΠΙΔΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ. ........

Βαγγέλης

Ο μοναδικός τρόπος για να γλιτώσει ο λαός από τα σκληρά μνημόνια είναι να απαλλαγεί από το ευρώ!!! Όλοι λοιπόν ψηφίζουμε όχι για να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα! μας περιμένουν νέα καλύτερα και πιο ασαφώς δημιουργικά μνημόνια!!!!

ΚΛ

Τι βόμβα μωρέ; Αφού το είχε πει ο Τσίπρας στην συνέντευξη με τον Χατζηνικολάου.

Συριζομπαχαλιστάν

Ρε χασαποταβερνιάρη, άεργε σαπιοκοιλιά, δεν σκέφτεσαι ότι με τις τράπεζες άδειες ο ληστής γιόκας σου δεν θα έχει καλή μπάζα; Σκέψου το συμφέρον της οικογένειάς σου φραπεδοπότη μου και μπαφορουφήχτρα μου... Τι καλά που σας είχαν στη Μακρόνησο... Κάτι ξέραν οι παλιοί.... Κάτι ήξεραν και τους αδικούσα...

Μανώλης

Το σκεφτόσασταν καιρό, αλλά το κάνατε την χειρότερη στιγμή. Αυτό λέγεται εκ προμελέτης έγκλημα. Όταν λογοδοτήσετε θα ευχόσουν να μη το είχες πει.

Στον αγύριστο

Θα λάβετε σοβαρά υπόψη το ΝΑΙ;;; Τι λες ρε μπάρμπα; Το ΝΑΙ είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ διέξοδος γιά το λαό να αποδοκιμάσει την καταστροφική πολιτική σας. Και λες ότι θα την λάβετε σοβαρά υπόψη; Δηλαδή θα την ερμηνεύσετε κατά το δοκούν; Η ερμηνεία είναι ΜΟΝΟ ΜΙΑ, απολίθωμα. Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη το ΝΑΙ, δεν έχετε άλλη επιλογή από το να ξεκουμπιστείτε το ταχύτερο δυνατό.

Vb

Αν επικρατήσει τι "ΝΑΙ" δεν θα το λάβετε απλά υπόψη, θα εξαφανιστειτε !

Φυσικά και θα το λάβετε υπόψη...

...μετά το ΝΑΙ, όλοι με γραβάτες στις Βρυξέλλες πλέον. Αυτό εννοείς,ε;

ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Το να πάτε στο διάολο ίσως είναι καλύτερα για σας ΑΛΗΤΕΣ!!! Αν καταλήξετε στα χέρια των εξαγριωμένων και απογοητευμένων οσονούπω Ελλήνων θα περάσετε πολύ χειρότερα!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης