Σύγκρουση Τσίπρα με Κουτσούμπα για την πρόταση του δημοψηφίσματος

Σύγκρουση Τσίπρα με Κουτσούμπα για την πρόταση του δημοψηφίσματος

«Εμείς εδώ θα είμαστε την Κυριακή. Εσείς δεν ξέρω πού θα είσαστε τη Δευτέρα», είπε ο κύριος Κουτσούμπας προς τον πρωθυπουργό

Σύγκρουση Τσίπρα με Κουτσούμπα για την πρόταση του δημοψηφίσματος
Ξαφνική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και ΚΚΕ προέκυψε στο φινάλε της συνεδρίασης αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και λίγο πριν ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία.

Ο κ. Τσίπρας και ο γ.γ. Δημήτρης Κουτσούμπας αντάλλαξαν αιχμηρά σχόλια με τον τελευταίο να επισημαίνει στον πρωθυπουργό «εμείς ξέρουμε πού θα είμαστε την Κυριακή του δημοψηφίσματος. Εσείς δεν ξέρω πού θα είστε την επόμενη ημέρα».

Στην διαδικασία επιχείρησε να παρέμβει και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου που βρισκόταν στα βουλευτικά έδρανα μετά την «αποβολή» από την έδρα της Ολομέλειας που της επέβαλε ο πρωθυπουργός.

Κλείσιμο
Με το πού σηκώθηκε η κα. Κωνσταντοπούλου ακούστηκαν επιφωνήματα γαλαρίας από την πτέρυγα της ΝΔ αλλά η πρόεδρος αντέδρασε με χιούμορ.

Η σύγκρουση ξεκίνησε όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ζήτησε να μπει σε ψηφοφορία και η πρόταση του κόμματός του  για απόρριψη τόσο της πρότασης των θεσμών όσο και της ελληνικής κυβέρνησης και για αποδέσμευση από τα μνημόνια και την ΕΕ. 

«Σας πετάνε έξω με κλοτσιά και εσείς χαϊδεύετε το παπούτσι που σας κλοτσάει. Να τολμήσετε να βάλετε τα ερωτήματα που σας προτείνουμε. Εμείς διλήμματα δεν είχαμε και δεν έχουμε» ειπε ο κ. Παφίλης.

Τον λόγο ζήτησε ο κ. Τσιπρας απαντώντας «κατανοώ την αμηχανία σας. Επι πέντε μήνες είχατε προεξοφλήσει ότι αυτή η κυβέρνηση θα αποδεχθεί μνημόνια . Δεν σας κάνουμε την χάρη ούτε σε εσάς ούτε στην άλλη πλευρά. 
Αναλογιστείτε και την ιστορία του κόμματός σας και μην κάνετε μικροπολιτικά παιχνίδια. Αποφασίστε και μην ταυτίζεστε με την άλλη πλευρά με ποιον είστε:  με τον εργάτη ή με το κεφάλαιο;».

Τον λόγο πήρε ο κ. Κουτσούμπας: «Εσεις κάνετε μικροπολτικά παιχνίδια. Την δική σας πρόταση προς την τρόικα λέμε να βάλετε προς δημοψήφισμα. Γιατί η δική σας πρόταση είναι μνημόνιο. Αρμαγεδόνας και καρμανιόλα είναι το δικό σας μνημόνιο» και πρόσθεσε «πολλοί δικοί σας βουλευτές έβγαιναν στις τηλεοράσεις και υποστήριζαν την πρόταση και τώρα μιλάνε για ρήξη… Μην μιλάτε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Δικό σας το πρόβλημα και η μικροπολιτική διάθεση».

Ο πρωθυπουργός επανήλθε και σημείωσε «το πρόβλημα δεν είναι δικό μας ή δικό σας είναι του λαου. Σέβομαι την διάθεση σας να διαφοροποιηθείτε. Χαίρομαι που παραδεχθήκατε ότι την άλλη Κυριακή θα ψηφίσουμε μαζί το ίδιο».

Η διαπίστωση προκάλεσε την έκρηξη του κ. Κουτσούμπα: «Κάνετε λαθος. Εμείς θα ψηφίσουμε την δική μας πρόταση εντός και εκτός εκλογικών κέντρων.. Εσείς δεν ξέρουμε που θα είστε την άλλη Δευτέρα» ενώ η κυρία Αλεκα Παπαρήγα σχολίασε πως «είναι πλαστογραφία αυτό που κανει ο πρωθυπουργός. Δεν προτείνουμε το ίδιο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης