Τσίπρας: Θα υπάρξει λύση για ανάπτυξη μέσα στο ευρώ

Τσίπρας: Θα υπάρξει λύση για ανάπτυξη μέσα στο ευρώ

«Η σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής τη Δευτέρα είναι θετική εξέλιξη στον δρόμο για συμφωνία» - «Όσοι επενδύουν στην κρίση και σε σενάρια τρόμου θα διαψευστούν» - Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, είπε ο πρωθυπουργός σε ομογενείς στην Αγία Πετρούπολη όπου βρίσκεται

Τσίπρας: Θα υπάρξει λύση για ανάπτυξη μέσα στο ευρώ
Σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό, λίγες ώρες μετά το δραματικό Eurogroup που δεν κατάφερε να δώσει λύση στο ελληνικό ζήτημα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανακοίνωσή του σήμερα μιλάει για λύση για ανάπτυξη εντός του ευρώ.

Με ανακοίνωσή του σήμερα το πρωί, το πρωθυπουργικό γραφείο αναφέρει ότι η σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής τη Δευτέρα είναι θετική εξέλιξη στον δρόμο για συμφωνία.

«Επιδιώξαμε οι τελικές διαπραγματεύσεις να γίνουν στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο της Ευρώπης και εργαζόμαστε τώρα για την επιτυχία της Συνόδου αυτής. Όσοι επενδύουν στην κρίση και σε σενάρια τρόμου, θα διαψευστούν».

Κλείσιμο
Και η ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Τσίπρα καταλήγει: «Θα υπάρξει λύση στη βάση του σεβασμού των κανόνων της ΕΕ, αλλά και της δημοκρατίας, που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσα στο ευρώ».



Στη Ρωσία και την Αγία Πετρούπολη όπου βρίσκεται, ο πρωθυπουργός, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Καποδίστρια στην Αγία Πετρούπολη, και συναντήθηκε με ομογενείς. Ο κύριος Τσίπρας δήλωσε πως είναι «βασικό χαρακτηριστικό του ελληνισμού» ότι όταν έχουμε στόχο και αξίες, «ξεπερνάμε και τις μεγαλύτερες δυσκολίες». Είναι σημαντικό να αντλούμε δύναμη από το γεγονός ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, είπε ακόμα ο πρωθυπουργός. 

«Η Ελλάδα τούτες τις μέρες δίνει μια σπουδαία και γενναία μάχη, περνά μία μεγάλη οικονομική κρίση», τόνισε ο κύριος Τσίπρας.



Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού:
«Οι ομογενείς έχουν στην καρδιά και το μυαλό τους την Ελλάδα, πολλές φορές πιο έντονα, από ό, τι την έχουμε εμείς που μένουμε στην Ελλάδα.

Θέλω να σας  υποσχεθώ, όπως και στη Μόσχα όταν σας συνάντησα, ότι θα ξεκινήσουμε μια νέα περίοδο στις Ελληνο-ρωσικές σχέσεις. Και θεωρούμε εσάς, που ζείτε στη Ρωσική Ομοσπονδία, τους σημαντικότερους πρεσβευτές της πατρίδας μας, εδώ.

Τέλος, θέλω να σας πω ότι η Ελλάδα δίνει μια σπουδαία και γενναία μάχη, αυτές τις ημέρες και τους τελευταίους μήνες. Έχει περάσει και περνάει ακόμη μια μεγάλη οικονομική κρίση και μεγάλες δυσκολίες. Αλλά, εσείς γνωρίζετε πολύ καλά από δυσκολίες, τις οποίες ξεπεράσατε και καταφέρατε να σταθείτε στα πόδια σας.

Είναι βασικό χαρακτηριστικό του Ελληνισμού, όταν έχουμε στόχο, όταν έχουμε αξίες, όταν έχουμε στοχοπροσήλωση και τις μεγαλύτερες δυσκολίες τις ξεπερνάμε.

Είναι σημαντικό κάποιος να γνωρίζει και να αντλεί δύναμη από το γεγονός ότι έχει το δίκιο με το μέρος του. Γι’ αυτό και στόχος αυτής της προσπάθειας- δεν είναι προσπάθεια μιας κυβέρνησης αλλά όλου του ελληνικού λαού και όλου του Ελληνισμού- είναι να ξανακάνουμε την πατρίδα μας μια κυρίαρχη χώρα και το λαό να έχει ψηλά το κεφάλι και να ζει με αξιοπρέπεια.
Εσείς να είστε περήφανοι που είστε Έλληνες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης