Στρατούλης: «Τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές είναι μέτρα εξόντωσης»

Στρατούλης: «Τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές είναι μέτρα εξόντωσης»

Διαβεβαίωσε επίσης, ότι είναι εξασφαλισμένη η απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων στο τέλος του μήνα, σημειώνοντας ότι αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης και έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα

Στρατούλης: «Τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές είναι μέτρα εξόντωσης»
«Μας ζητούν να αφαιρεθούν από τις τσέπες των συνταξιούχων επιπλέον 1,8 δις ευρώ, απαίτηση η οποία οδηγεί σε νέα μείωση κατά 20% κύριων και επικουρικών συντάξεων. Μας ζητούν επίσης, 1,8 δισ. ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ. Τα μέτρα αυτά, είναι μέτρα εξόντωσης και οδηγούν σε εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού. Είναι απαράδεκτα και ως εκ τούτου απορριπτέα», δήλωσε πριν από λίγο στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, αναφερόμενος στις νέες απαιτήσεις των δανειστών.

Συνεχίζοντας απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο μείωσης των λεγομένων υψηλών συντάξεων. «Δεν υπάρχουν υψηλές συντάξεις», τόνισε, και πρόσθεσε ότι «με τις συνεχείς μειώσεις κύριων και επικουρικών που έφθασαν έως 50%, ενδεχόμενη νέα μείωση θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη ύφεση».

Ο κ. Στρατούλης διαβεβαίωσε επίσης, ότι είναι εξασφαλισμένη η απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων στο τέλος του μήνα, σημειώνοντας ότι αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης και έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα.

Κλείσιμο
«'Αλλωστε», κατέληξε, «η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι θέτει σε προτεραιότητα τις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και των συνταξιούχων και όχι έναντι των δανειστών».
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης