Αναστασιάδης: Στο Ισραήλ νιώθω σαν στο σπίτι μου

Αναστασιάδης: Στο Ισραήλ νιώθω σαν στο σπίτι μου

Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι εξαιρετικές, δήλωσε ο Βενιαμίν Νετανιάχου


Αναστασιάδης: Στο Ισραήλ νιώθω σαν στο σπίτι μου
Επίσημη πρόσκληση για επίσκεψη στην Κύπρο απηύθυνε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου.

Σε δηλώσεις του κατά τη κοινή  διάσκεψη Τύπου, ο Κύπριος Πρόεδρος δήλωσε ότι χαίρεται που βρίσκεται για άλλη μια φορά στο Ισραήλ ενώ από την πλευρά του ο κ. Νετανιάχου εξήρε τις άριστες σχέσεις Κύπρου και Ισραήλ.

Ο Βενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι εξαιρετικές και πως είναι πολύ κοντά. Τα κοινά συμφέροντα, δήλωσε, επεκτείνονται στην οικονομία αλλά και στον τουρισμό.
Κλείσιμο

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ έδωσε έμφαση στην τρομοκρατία και την ασφάλεια και είπε ότι στην περιοχή υποφέρουμε λόγω της τρομοκρατίας, δίνοντας τα εύσημα στις κυπριακές αρχές που συνέλαβαν πρόσφατα τον 26χρονο Λιβάνιο για την υπόθεση της νιτρικής αμμωνίας. 
Τόνισε, ακόμη, πως το Ισραήλ είναι ενάντια σε όποια συμφωνία με το Ιράν αν δεν αλλάξει στάση στο πυρηνικό του πρόγραμμα.

Η Κύπρος είναι φίλη χώρα του Ισραήλ, κατέληξε και εξήρε τη θέση της Κύπρου ως χώρα που σέβεται τις δημοκρατικές αξίες.

Ο Κύπριος Πρόεδρος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό και του απηύθυνε επίσημη πρόσκληση για επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι χαίρεται που βρίσκεται για άλλη μια φορά στο Ισραήλ λέγοντας χαρακτηριστικά "νιώθω σαν σπίτι μου όταν βρίσκομαι στο Ισραήλ".

Στην ατζέντα μας, συνέχισε, βρίσκονται θέματα επί της ουσίας για επέκταση της συνεργασίας όχι μόνο στην ενέργεια αλλά και στον τομέα της ασφάλειας και του τουρισμού.

Επαναβεβαίωσε τη θέση της Κύπρου ως μιας φίλης χώρας προς το Ισραήλ και ανέφερε ότι θα συζητήσει με τον κ. Νετανιάχου για τις ενθαρρυντικές εξελίξεις στο Κυπριακό.

Επεσήμανε τέλος με έμφαση την σημαντικότητα της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ και τόνισε ότι Κύπρος και Ισραήλ έχουν κοινό στόχο να επέλθει σταθερότητα στην περιοχή και να καταπολεμήσουν τις ασύμμετρες απειλές, ειδικά της τρομοκρατίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης