Ντομπρόβσκις: Η ευρωζώνη πρέπει να είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια

Ντομπρόβσκις: Η ευρωζώνη πρέπει να είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια

Σημείωσε ότι είναι απογοητευμένος μετά τον τελευταίο άκαρπο γύρο συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών το σαββατοκύριακο

Ντομπρόβσκις: Η ευρωζώνη πρέπει να είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια
Η ευρωζώνη πρέπει να είναι προετοιμασμένη για τα πάντα αναφορικά με την Ελλάδα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβκσις σε σημερινή συνέντευξή του στην ισπανική El Mundo. 

Ο Ντομπρόβκσις σημείωσε ότι είναι απογοητευμένος μετά τον τελευταίο άκαρπο γύρο συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών το σαββατοκύριακο.

«Πάντοτε λέμε ότι θα εξετάζαμε εναλλακτικές σε όποιες μεταρρυθμίσεις αναμένονται στο πρόγραμμα, αρκεί να φέρνουν πραγματική αξία», υπογράμμισε.

Κλείσιμο
«Την ίδια στιγμή, είναι κατανοητή η νευρικότητα των χωρών - μελών και πρέπει να εγγυηθούμε ότι η ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για όλα τα σενάρια με την Ελλάδα».

Ο κ. Ντομπρόβσκις σημείωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια ξεκάθαρη και αξιόπιστη στρατηγική για το πώς θα ανακτήσει σταθερότητα στον προϋπολογισμό και ανάπτυξη. «Η μπάλα είναι πολύ ξεκάθαρα στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης».

Ο ίδιος, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Λετονίας, δήλωσε ότι η πολιτική βούληση είναι εκείνη που θα δώσει συμφωνία.

«Η συμφωνία εξαρτάται πλέον από την πολιτική βούληση. Όλες οι πλευρές πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις», είπε ο Ντομπρόβσκις και πρόσθεσε ότι οι τεχνικές προϋποθέσεις για μια συμφωνία υπάρχουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης