Βαρουφάκης: Έχασε η Ελλάδα που δεν θα την εκπροσωπεί στο ΔΝΤ η Παναρίτη

Βαρουφάκης: Έχασε η Ελλάδα που δεν θα την εκπροσωπεί στο ΔΝΤ η Παναρίτη

«Στο Eurogroup της Πέμπτης θα είμαι εγώ, εκεί είναι η θέση μου» ξεκαθαρίζει ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ

Βαρουφάκης: Έχασε η Ελλάδα που δεν θα την εκπροσωπεί στο ΔΝΤ η Παναρίτη
Τα σενάρια που τον θέλουν εκτός διαπραγμάτευσης σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης τονίζοντας πως «στο Eurogroup της Πέμπτης θα είμαι εγώ, εκεί είναι η θέση μου» και επισημαίνοντας πως όσα ακούγονται είναι μια προσπάθεια  υπονόμευση της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η διαπραγμάτευση δεν είναι θέμα ενός ανδρός, η αριστερά λειτουργεί συλλογικά». 

Και εξήγησε «όταν ο κ. Τσίπρας και η κ. Μέρκελ ορίζουν μία συνάντηση συνεργατών τους, όπως εν προκειμένω ο κ. Παππάς, είναι λογικό αυτοί να περιστοιχίζονται και από άλλους συνεργάτες που γνωρίζουν τα θέματα» ενώ διευκρίνισε: «Αν πήγαινα εγώ, θα έπρεπε να είναι και ο Σόιμπλε».

Κλείσιμο
Ακόμη ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε φίλο του τον  Ευκλείδη Τσακαλώτο και πρόσθεσε ότι στο EuroWorking Group θα παρίσταται και ο κ. Χουλιαράκης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ακόμη είπε πως η τεχνική διαπραγμάτευση είναι εύκολη μεταξύ των δύο πλευρών ωστόσο για να είναι βιώσιμη χρειάζεται και πολιτική διαπραγμάτευση: «η σύγκλιση μεταξύ των δύο πλευρών τεχνικά είναι εύκολη, αλλά χρειάζεται πολιτική βούληση για να είναι βιώσιμη»

Όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα όπου υπάρχει διαφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι το Μάρτιο το 1,2% - 1,5% ήταν εφικτό, τώρα όμως όχι. 

Ακόμη σχολίασε και την παραίτηση της Έλενας Παναρίτη από το ΔΝΤ  και είπε: «Η Ελλάδα έχασε, που δεν θα την εκπροσωπεί στο ΔΝΤ η Έλενα Παναρίτη γιατί ήταν ιδανική επιλογή» και συμπλήρωσε για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την επιλογή του: «Οι βουλευτές όμως που έχουν την νομιμοποίηση της λαϊκής ψήφου έχουν δικαίωμα να εκφράσουν δημόσια της αντιρρήσεις τους με τις επιλογές μου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης