Στο Βερολίνο πάει ο Προκόπης Παυλόπουλος

Στο Βερολίνο πάει ο Προκόπης Παυλόπουλος

Επιβεβαιώθηκε σήμερα ότι η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου - Το ταξίδι «κλείστηκε» σε μια κρίσιμη φάση για την πορεία των ελληνογερμανικών σχέσεων

Στο Βερολίνο πάει ο Προκόπης Παυλόπουλος
Στη Γερμανία μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Γιοάχιμ Γκάουγκ. Το επίσημο ταξίδι του Έλληνα Προέδρου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου, ενώ «κλείστηκε» σε μια κρίσιμη φάση τόσο των διαπραγματεύσεων, όσο και της πορείας των ελληνογερμανικών σχέσεων, όπως αναφέρει το πρακτορείο DPA.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος από την πρώτη στιγμή μετά την εκλογή του στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα είχε εκφράσει την επιθυμία να πραγματοποιήσει ταξίδια στις ευρωπαικές πρωτεύουσες με στόχο την ενημέρωση της κατάστασης στην Ελλάδα κατά την περίοδο της κρίσης. Πρόκειται για το τρίτο ταξίδι του κ. Παυλόπουλου εκτός ελληνικών συνόρων, ύστερα από την επίσκεψή του στη Λευκωσία και στο Κάιρο. Στην ατζέντα του κ. Παυλόπουλου, βέβαια, αναμένεται να είναι οι γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, θέματα τα οποία επαναφέρει συχνά σε παρεμβάσεις του.

Ο Γερμανός πρόεδρος πριν από περίπου δύο χρόνια είχε επισκεφτεί την Ελλάδα. Οι θέσεις του, όπως και αυτές της γερμανικής κυβέρνησης, ειναι αρνητικές ως προς τα ελληνικά αιτήματα.  

Κλείσιμο
Πριν από δύο ημέρες, την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε στο Δίστομο, όπου επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του στο Μνημόσυνο των Σφαγιασθέντων Διστομιτών.

«Οι εθνικές μας διεκδικήσεις αναφορικά με τα εγκλήματα της ναζιστικής θηριωδίας σε βάρος των Διστομιτών θα επιλυθεί στ' αρμόδια δικαστικά fora, όπως ταιριάζει σε πολιτισμένες και φίλες χώρες, ιδίως σ' αυτούς τους κρίσιμους καιρούς» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τόνισε ότι η οργανωμένη δρομολόγησή τους, από την πλευρά της Βουλής των Ελλήνων, σε θεσμικό επίπεδο, το αποδεικνύει αυτό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης