Bloomberg: Τελεσίγραφο 24 ωρών δόθηκε στην Ελλάδα

Bloomberg: Τελεσίγραφο 24 ωρών δόθηκε στην Ελλάδα

Πηγή της ΕΕ στο protothema.gr: «Θα περιμένουμε μέχρι το απόγευμα. Η ίδια η κυβέρνηση εξάλλου δεσμεύτηκε να πράξει κάτι τέτοιο δια του πρωθυπουργού στον πρόεδρο της Κομισιόν κατά τη χθεσινή διμερή τους συνάντηση»

Bloomberg: Τελεσίγραφο 24 ωρών δόθηκε στην Ελλάδα
Να σταματήσει να αντιτίθεται στις απαιτήσεις των δανειστών και να υπογράψει μία συμφωνία που θα αποτρέψει τον κίνδυνο στάσης πληρωμών κάλεσαν την Ελλάδα οι εταίροι με όλες τις πλευρές πλέον να προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα, λέει σήμερα το Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι διπλωματικές αβρότητες εξαφανίστηκαν χθες στις Βρυξέλλες καθώς ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ εγκάλεσε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας ενώ το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι αποχώρησε απ' την διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που βασίζονται σε δύο ευρωπαϊκές πηγές στην Ελλάδα επιδόθηκε τελεσίγραφο 24 ωρών προκειμένου να καταθέσει ισχυρές προτάσεις. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλες οι πλευρές των δανειστών ετοιμάζονται ακόμα και για το ενδεχόμενο Grexit.

Κλείσιμο
Πηγή της ΕΕ στο protothema.gr: «Θα περιμένουμε μέχρι το απόγευμα»
Αξιόπιστη ελληνική πρόταση, με ισοδύναμα οπου αυτά κρίνονται αναγκαία ως προς τις περικοπές του ΕΚΑΣ και του ΦΠΑ στο ρεύμα απαιτεί η Κομισιόν από την κυβέρνηση μεχρι σήμερα το απόγευμα. Όπως τονίζει ανώτερη πηγή της ΕΕ στο protothema.gr «περιμένουμε τις ελληνικές αντιπροτάσεις μέχρι σήμερα το απόγευμα στις 18:00». «Η ίδια η κυβέρνηση εξάλλου δεσμεύτηκε να πράξει κάτι τέτοιο δια του πρωθυπουργού στον πρόεδρο της Κομισιόν κατά τη χθεσινή διμερή τους συνάντηση», όπως αναφέρεται.

Παράλληλα υπογραμμίζεται πως η υπομονή και ανοχή των θεσμών είναι σε οριακό σημείο και πως "θα πρέπει όλα να κινηθούν βάσει των χρονοδιαγραμμάτων που η Ελλάδα έχε αποδεχθεί". "Περιμενουμε, όμως δεν θα περιμενουμε για πάντα" αναφέρει αρμόδια πηγή της ΕΕ υπογραμμίζοντας πως "η φυγή του ΔΝΤ επικυρώνει απλά το αδιέξοδο το οποίο υπάρχει".

Δεν έρχεται Αθήνα το Brussels Group

Σημειώνεται τέλος ότι προϊόν επιστημονικής φαντασίας χαρακτήρισε κυβερνητική πηγή το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων ότι καταφθάνουν απόψε τα μέλη της "ομάδας Βρυξελλών" (Brussels Group), με στόχο τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Διαψεύδει η Κυβέρνηση 

«Τα σημερινά δημοσιεύματα των πρακτορείων Reuters [δήθεν συζήτηση για χρεοκοπία της Ελλάδας στο EWG στην Μπρατισλάβα] και Bloomberg [24ωρο τελεσίγραφο στην ελληνική πλευρά] δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα», αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης