Φλαμπουράρης για μετανάστες: Να τους δώσουμε διαβατήρια...

Φλαμπουράρης για μετανάστες: Να τους δώσουμε διαβατήρια...

«Τι προτείνετε; Να τους στήνουμε στον τοίχο; Να τους ανατινάζουμε τα πλοία;» είπε για το μεταναστευτικό ο υπουργός Επικρατείας - Μπορεί να βάλουμε έκτακτη εισφορά στα μεγάλα εισοδήματα τόνισε ο κ. Φλαμπουράρης και πρόσθεσε: «Στόχος της κυβέρνησης είναι να βελτιώσει τις συμφωνίες για τα αεροδρόμια και το Ελληνικό»

Φλαμπουράρης για μετανάστες: Να τους δώσουμε διαβατήρια...
Την παροχή διαβατηρίων στους χιλιάδες μετανάστες που κατακλύζουν την ελληνική επικράτεια πρότεινε ως λύση στο πρόβλημα ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Το μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα πάρα πολύ δύσκολο. Η Ελλάδα έχει καταντήσει να είναι αποθήκη ψυχών. Αν δεν αντιμετωπιστεί ως ευρωπαϊκό πρόβλημα δεν υπάρχει λύση» είπε ο κ. Φλαμπουράρης μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Mega.

«Τι προτείνετε; Να τους στήνουμε στον τοίχο; Να τους ανατινάζουμε τα πλοία; Το σχέδιο είναι αμέσως μόλις λήξει στις 24 του μήνα να πάρουμε τα λεφτά που μας χρωστάνε, θα ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση το τι θα γίνει με το θέμα των μεταναστών. Δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Προβλέπω χιλιάδες να έρχονται...» συνέχισε ο υπουργός Επικρατείας και κατέθεσε μια ριζοσπαστική πρόταση για να αντιμετωπιστεί ο πολλαπλασιασμός των μεταναστευτικών κυμάτων προς την Ελλάδα.

Κλείσιμο
«Το μόνο τρόπο που βλέπω είναι να τους δώσουμε διαβατήρια. Εγώ... Αν με πιέζουν, δεν το λύνει η Ευρώπη... Πείτε μου πώς θα λυθεί... Αν ένα πρόβλημα είναι άλυτο, ένας τρόπος υπάρχει... Γόρδιος δεσμός...» συμπλήρωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Αν φτιάχνουμε Αμυγδαλέζες να τουα βάζουμε μέσα δεν λύνεται το πρόβλημα. Πρέπει να πιέσουμε όλη την Ευρώπη να αναγνωρίσει το πρόβλημα. Όχι η Αυστρία να μην γκρινιάζει καθόλου» κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στο Mega.




Όχι αύξηση στον ΦΠΑ
Ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αύξηση στον ΦΠΑ δεσμεύτηκε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης με δηλώσεις του στο Mega, ενώ σε σχετική ερώτηση για το τι θα ισχύσει στα νησιά, τόνισε ότι δεν είναι ενδιαφέρον το τι θα γίνει σε δύο-τρία νησιά. Πρόσθεσε δε ότι αν φτάσουμε και φρακάρει μπορεί να βάλουμε έκτακτη εισφορά στα μεγάλα εισοδήματα».

Για τα επεισόδια και τη στάση της αστυνομίας ανέφερε ότι ο κ. Πανούσης βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, από την αρχή συμπεριφέρθηκε σωστά, αλλά δεν πέτυχε αυτή η πολιτική. Πρόσθεσε όμως ότι το φαινόμενο θα αποδυναμωθεί. 
Φλαμπουράρης: Ο Παρασκευόπουλος δεν είπε ότι το κράτος τύφλωσε τον Σάββα Ξηρό
Ο κ. Φλαμπουράρης δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το θέμα με τις φυλακές και τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παρασκευόπουλου. Όπως εξήγησε σχετικά με την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, οι συνθήκες κράτησης είναι άθλιες και η αναπηρία του προήλθε από αυτές τις συνθήκες, διευκρινίζοντας ότι αν ήταν διαφορετικές οι συνθήκες, τότε και ο ίδιος θα ήταν αντίθετος στο αίτημα αποφυλάκισής του. Ο Αλέκος Φλαμπουράρης υπερασπίστηκε το Νίκο Παρασκευόπουλο υποστηρίζοντας ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν είπε ότι το κράτος -με τη νοσοκομειακή αντιμετώπιση που επιφύλαξε στο φυλακισμένο μέλος της 17Ν- τύφλωσε τον Σάββα Ξηρό...

Ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρθηκε και στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, τονίζοντας ότι ο Τσίπρας δεν έθεσε κανένα θέμα χρηματοδότησης ή δανείου στον Ρώσο πρόεδρο. Επιβεβαίωσε πάντως ότι υπήρξε μια καταρχήν συμφωνία για προκαταβολή κερδών από τη δημιουργία του νέου αγωγού φυσικού αερίου στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις ό υπουργός ξεκαθάρισε ότι "πάντα έχουμε την πολιτική, ότι εμείς αξιοποιούμε, δεν πουλάμε. Δεν ξεπουλάμε τη δημόσια περιουσία. Εμείς δεν κάνουμε έργο χωρίς συμμετοχή. Εμείς δεν προγραμματίζουμε κανένα έργο, που δεν θα υπάρχει συμμετοχή από 45 ως 55% του ελληνικού δημόσιο. Τα αεροδρόμια και το ελληνικό είναι δύο έργα τα οποία έχουν έχουν υπογραφεί και θα ξεκινήσουμε συζήτηση για να δούμε πόσο καλύτερα μπορούμε να κάνουμε τους ήδη υπάρχοντες όρους, που ήταν απεχθείς. Θα αξιοποιηθούν. Έχει αρχίσει και υλοποιείται".

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει συμφωνία στις 24 Απριλίου, υπογραμμίζοντας πάντως ότι «δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε στις πιέσεις τους και θα πετύχουμε συμφωνία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης