Το παρασκήνιο του τηλεφωνήματος Ομπάμα σε Μέρκελ για την Ελλάδα

Το παρασκήνιο του τηλεφωνήματος Ομπάμα σε Μέρκελ για την Ελλάδα

Για «φορτισμένο» τηλέφωνημα κάνουν λόγο διπλωματικές πηγές - Ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε πρακτικό αποτέλεσμα

Το παρασκήνιο του τηλεφωνήματος Ομπάμα σε Μέρκελ για την Ελλάδα
Ως καταλυτική χαρακτηρίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, η παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα προς την Άνγκελα Μέρκελ μια ημέρα πριν την σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών και την οχταμερή συνάντηση που ακολούθησε.

Στο τηλεφώνημα σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τη Γερμανίδα Καγκελάριο να υπάρξει μια ρεαλιστική συμφωνία με την Ελλάδα.

Ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Νταλίπ Σάιν ενημέρωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, την ελληνική κυβέρνηση ότι πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ιδιαίτερα πιεστικός προς τη γερμανική πλευρά ζητώντας «πρακτικό αποτέλεσμα».

Κλείσιμο
Ο χαρακτηρισμός, μάλιστα, που φέρεται να χρησιμοποίησε ο κ. Σάιν στην ενημέρωση της ελληνικής πλευράς ήταν ότι το τηλεφώνημα ήταν «φορτισμένο».

Στο τηλεφώνημα ο κ. Ομπάμα φέρεται να επέμεινε στον κίνδυνο κλιμάκωσης της κρίσης κάνοντας λόγο για «πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις απρόβλεπτου βεληνεκούς πέραν της οικονομίας και πέραν της Ελλάδας» τονίζοντας ότι δεν είναι απαραίτητο να υπάρξει συμφωνία σε όλα αλλά πρακτικό αποτέλεσμα για την υποχώρηση της έντασης των δύο πλευρών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης