Μπερδεύτηκαν και οι Γερμανοί με το δάχτυλο Βαρουφάκη: «Εχει όρια η σάτιρα»

Μπερδεύτηκαν και οι Γερμανοί με το δάχτυλο Βαρουφάκη: «Εχει όρια η σάτιρα»

Προβλήθηκε τελικά η σατιρική εκπομπή και παραδέχτηκε ότι αφαίρεσε και όχι πρόσθεσε το δάχτυλο – Για αναξιόπιστο υπουργό μιλάει η Bild

Μπερδεύτηκαν και οι Γερμανοί με το δάχτυλο Βαρουφάκη: «Εχει όρια η σάτιρα»
Mπορεί το μυστήριο με το βίντεο και το «δάχτυλο» του Γ. Βαρουφάκη να λύθηκε μετά την παραδοχή του γερμανικού καναλιού ZDF ότι ήταν ψεύτικο το μονταρισμένο βίντεο του Γερμανού κωμικού, Γιαν Μπόχερμαν, και πως, ό,τι έγινε, ήταν στο πλαίσιο της σάτιρας, παρ΄ όλ' αυτά , γράφει ο γερμανικός Τύπος, εξακολουθεί να υπάρχει σύγχυση στην Γερμανία για το τι ακριβώς συνέβη.

Κι όμως ο Βαρουφάκης επιμένει ότι δεν ύψωσε το δάκτυλο, γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild, και διερωτάται πικρόχολα: «Πόσο αξιόπιστος είναι ο Έλληνας υπουργός;». Όμως, για την Suddeutsche Zeitung, η σάτιρα έχει και όρια... ειδικά για θέματα αρκετά δύσκολα και ευαίσθητα όπως είναι η ελληνική κρίση.


Κλείσιμο
Bild
Bαρουφάκης: Ποτέ δεν ύψωσα το δάκτυλο

Υπό τον τίτλο: "Ποτέ δεν ύψωσα το δάκτυλο", η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας σχολιάζει την επιμονή του Έλληνα υπουργού Οικονομικών να δηλώνει ότι ουδέποτε έχει κάνει άσεμνη χειρονομία στον γερμανικό λαό, ακόμα και μετά την ανακοίνωση του καναλιού "ZDF" ότι έκανε σάτιρα όταν αποφάσισε να μοντάρει το επίμαχο βίντεο.

Για την Bild, «ο Έλληνας υπουργός επιμένει ότι δεν την έκανε. Πόσο αξιόπιστος μπορεί να είναι ο Γ. Βαρουφάκης, ένας υπουργός που εκπροσωπεί την Ελλάδα;».





Suddeutsche Zeitung: Ο Βαρουφάκις και το μεσαίο δάκτυλο
«Όλα ήταν ένα ψέμα», είπε ο Γερμανός κωμικός, Γιαν Μπόχερμαν και εξήγησε πως αυτός και η ομάδα του μόνταραν το βίντεο του 2013, όπου δείχνει τον Βaρουφάκη να μην κάνει την άσεμνη χειρονομία.



«Αλήθεια ή ψέμματα, ήταν ένα παράδειγμα ενός σατιρικού πραξικοπήματος με βαθιές αλήθειες», γράφει η γερμανική εφημερίδα. Ο Στέφαν Πλόχινγκεν, αρθρογράφος της εφημερίδας, επισημαίνει πως, ψεύτικο ή όχι, το βίντεο προκάλεσε προβληματισμό στους Γερμανούς αλλά και σύγχυση. Όμως, μέχρι που μπορεί να να φτάσει η σάτιρα; Το βίντεο που μόνταρε ο Μπόχερμαν άφησε ακόμα πιο προβληματισμένους και μπερδεμένους τους τηλεθεατές αφού έδειξε ότι όλα μπορούν να γίνουν. Με τον απλό αυτό τρόπο ενισχύεται η κόντρα μεταξύ Ελλάδας - Γερμανίας. Ο Μπόχερμαν είναι ο καλύτερος κωμικός στη Γερμανία, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Αλλά, λέγοντας στην αρχή ότι το βίντεο είναι "fake" και μετά ότι το "fake" είναι "fake fake", προκαλείται σύγχυση στους τηλεθεατές. Και για ένα ένα θέμα ιδιαίτερα δύσκολο...


Frankfurter Allgemeine Zeitung
«Οι ψεύτες έχουν μακριά δάκτυλα», είναι ο τίτλος της εφημερίδας "Frankfurter Allgemeine Zeitung" σχολιάζοντας με καυστικό τρόπο το σάλο που έχει ξεσπάσει στη Γερμανία για την γνησιότητα ή μη του βίντεο με το "δάκτυλο" του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη.

Για τον διευθυντή προγράμματος του καναλιού ZDF, Νόρμπερτ Χίμλερ η εκπομπή "Neo Magazin Royale" του Γερμανού κωμικού , Γιαν Μπόχερμαν, αντιμετωπίζεται από πολλούς μία σατιρική εκπομπή. Κι έτσι πρέπει. Μετά την προτεταμένη χειρονομία του Γ. Βαρουφάκη, ο δημοφιλής Γερμανός κωμικός αποφάσισε να σατιρίσει το βίντεο με το δάκτυλο του Γ. Βαρουφάκη, βγάζοντάς το από το πλάνο... 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης