Σακελλαρίδης: Σήμερα ο Γιούνκερ θα ανακοινώσει ποσό για την ανθρωπιστική κρίση

Σακελλαρίδης: Σήμερα ο Γιούνκερ θα ανακοινώσει ποσό για την ανθρωπιστική κρίση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλυψε ότι κατά τη Σύνοδο Κορυφής συμφωνήθηκε να εκταμιευθεί πακέτο χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Σακελλαρίδης: Σήμερα ο Γιούνκερ θα ανακοινώσει ποσό για την ανθρωπιστική κρίση
Στην αποκάλυψη ότι η Κομισιόν αναμένεται να εγκρίνει άμεσα ένα ποσό για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA, κατά τη Σύνοδο Κορυφής συμφωνήθηκε να εκταμιευθεί πακέτο χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ανακοίνωση αναμένεται να κάνει ακόμη και σήμερα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο κ. Σακελλαρίδης εξάλλου τόνισε ότι η ελληνική πλευρά θα προτείνει λίστα μέτρων στους εταίρους και όταν το Eurogroup εγκρίνει το πρόγραμμα, θα εκταμιευθεί η δόση προς την Ελλάδα.

Δεσμεύτηκε δε ότι στη λίστα μεταρρυθμίσεων δεν θα υπάρξει κανένα υφεσιακό μέτρο.

Ερωτηθείς για την απουσία του Γιάνη Βαρουφάκη από τις Βρυξέλλες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν ήταν παρών ούτε στην προηγούμενη συνάντηση, καθώς δεν είθισται να πηγαίνει ο ΥΠΟΙΚ, αφού είναι περισσότερο θέμα του υπουργείου Εξωτερικών. Διέψευσε μάλιστα κατηγορηματικά ότι η απουσία του σχετίζεται με την αρνητική στάση των εταίρων απέναντί του.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης