Οπισθοχώρηση Βαλαβάνη στο θέμα των εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις

Οπισθοχώρηση Βαλαβάνη στο θέμα των εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις

Εξαγγελία της κυρίας Νάντιας Βαλαβάνη ότι τα έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα κατευθύνονται αποκλειστικά σε δράσεις κοινωνικής στήριξης και κοινωνικής ασφάλισης

Οπισθοχώρηση Βαλαβάνη στο θέμα των εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις
Στο περιεχόμενο της επιστολής του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και τη λογική της «δημιουργικής ασάφειας» προσαρμόζεται η εξαγγελία της κυρίας Νάντιας Βαλαβάνη ότι τα έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα κατευθύνονται αποκλειστικά σε δράσεις κοινωνικής στήριξης και κοινωνικής ασφάλισης.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 24 του νομοσχέδιου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που προαναγγέλλει τις αλλαγές στο ΤΑΙΠΕΔ διορθώθηκε με νομοτεχνική βελτίωση και η φράση «τα έσοδα που θα προκύπτουν θα αξιοποιούνται για την χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους και τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης…» έγινε... «τα έσοδα που θα προκύπτουν θα αξιοποιούνται κυρίως για την χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους και τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης…».

Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας πίεσε την υπουργό να διευκρινίσει αν η λέξη «κυρίως» αφορά και τις οφειλές προς το χρέος όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί ο κ. Βαρουφάκης στους εταίρους. Η ίδια πάντως υποστήριξε ότι τα έσοδα θα πηγαίνουν για δευτερογενείς ανάγκες.


Πέραν αυτών, η υπουργός αντί να δώσει συγκεκριμένη λύση στους 29 εργαζόμενους του Παράκτιου Μετώπου Αττικής που απειλούνται με απόλυση μετά την απόφασή της να καταργήσει τον οργανισμό, παρέπεμψε το θέμα σε υπουργική απόφαση που θα ακολουθήσει.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης