Τα «τιτιβίσματα» του Βαρουφάκη με τον Γερμανό κωμικό για το υψωμένο δάχτυλο

Τα «τιτιβίσματα» του Βαρουφάκη με τον Γερμανό κωμικό για το υψωμένο δάχτυλο

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ ζήτησε σήμερα μέσω Twitter από από τον Γιαν Μπέμερμαν να του ζητήσει συγγνώμη

Τα «τιτιβίσματα» του Βαρουφάκη με τον Γερμανό κωμικό για το υψωμένο δάχτυλο
Το βίντεο με το  υψωμένο δάχτυλο του Γιάνη Βαρουφάκη προς τους Γερμανούς προκάλεσε και εξακολουθεί να προκαλεί έντονες αντιδράσεις, αλλά και σύγχυση σε ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού κανείς δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιώσει αν πρόκειται για αυθεντικά πλάνα ή για φάρσα.

Χθες, ο κωμικός Γιαν Μπέμερμαν του ZDF, πρόβαλε στην γερμανική τηλεόραση ένα εννιάλεπτο βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να εξηγεί με λεπτομέρειες πώς οι ομάδες του πρόσθεσαν το «δάκτυλο» στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ στις αρχές του Φεβρουαρίου και έφθασαν μέχρι την προσαρμογή των σκιών που δημιούργησε η υποτιθέμενη κίνηση για να είναι πιο αληθοφανές.

Ωστόσο, η γερμανική εφημερίδα Bild, σε σημερινό δημοσίευμά της αναφέρει ότι το προτεταμένο δάκτυλο του κ. Βαρουφάκη είναι αληθινό και υποστηρίζει πως το απόγευμα το ZDF «θα πει όλη την αλήθεια».
Κλείσιμο

Όμως, όποια και αν είναι η πραγματικότητα, είναι γεγονός ότι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ ζήτησε σήμερα μέσω Twitter από τον Γερμανό δημοσιογράφο Γκίντερ Γιάουχ του ARD -ο οποίος είχε παρουσιαστεί στην εκπομπή του το εν λόγω βίντεο- να του ζητήσει συγγνώμη.

Όμως, ο κ. Βαρουφάκης δεν έμεινε μόνο σε αυτό το «τιτίβισμα» αφού λίγο αργότερα ανάρτησε το επίμαχο βίντεο της γερμανικής εκπομπής και έγραψε, απευθυνόμενος στον παρουσιαστή της, Γιαν Μπέμερμαν: «Η σάτιρα και η αυτο-αποδοκιμασία μπορούν να διαλύσουν τον τυφλό εθνικισμό. Εμείς οι πολιτικοί σας χρειαζόμαστε απεγνωσμένα».

Η συγγνώμη, πάντως, για τον κ. Βαρουφάκη ήρθε τελικά μέσω Twitter 
από τον κ. Μπέμερμαν.

Υπενθυμίζεται πως το βίντεο μεταδόθηκε την περασμένη Κυριακή από το πολιτικό talkshow του γερμανικού δικτύου ARD, την ώρα που ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντούσε σε ερωτήσεις του Γκίντερ Γιάουχ. Ο υπουργός Οικονομικών κατήγγειλε αμέσως ότι πρόκειται για προϊόν μοντάζ και ο Γερμανός δημοσιογράφος υποσχέθηκε ότι θα ερευνήσει το θέμα. Τη Δευτέρα, η εταιρεία παραγωγής της εκπομπής του μετέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαβεβαίωνε, επικαλούμενη την απόψη «πολλών ειδικών», ότι «προς το παρόν, δεν εντοπίσθηκε κανένα στοιχείο που να δείχνει χειραγώγηση ή παραποίηση».

Τα tweet του κ. Βαρουφάκη 


O Έλληνας ΥΠΟΙΚ ζήτησε μια συγγνώμη


... και ήρθε μέσω Twitter

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης