Μητρόπουλος: Μετάνιωσα που ζήτησα από τον Τσίπρα να μην με κάνει υπουργό

Μητρόπουλος: Μετάνιωσα που ζήτησα από τον Τσίπρα να μην με κάνει υπουργό

«Έπρεπε στην πρώτη φάση της επίτευξης συμφωνίας να είχαμε βοηθήσει κι άλλοι, που είχαμε βαθιά γνώση του ήθους και της τεχνουργίας των δανειστών» εξήγησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μητρόπουλος: Μετάνιωσα που ζήτησα από τον Τσίπρα να μην με κάνει υπουργό
Μετανιωμένος δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος που στις 18 Δεκεμβρίου είχε ζητήσει γραπτά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην τον συμπεριλάβει στο πρώτο υπουργικό σχήμα.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στο «Βήμα Fm» ο κ. Μητρόπουλος είπε: «Γραπτά είχα ζητήσει από τον πρωθυπουργό στις 18 Δεκεμβρίου να μην με συμπεριλάβει στο πρώτο υπουργικό σχήμα, όχι γιατί δεν ήθελα και μετανοώντας τώρα, διότι έπρεπε στην πρώτη φάση της επίτευξης συμφωνίας να είχαμε βοηθήσει κι άλλοι, που είχαμε βαθιά γνώση του ήθους και της τεχνουργίας των δανειστών». Και συνέχισε: «Μετανόησα διότι εκ των υστέρων κατάλαβα ότι στην πρώτη φάση παίζονταν τα πάντα. Υπό αυτή την έννοια θέλω να πω ότι ίσως δεν έπραξα καλά που στις 18 Δεκεμβρίου στην Πολιτική Γραμματεία γραπτά του το δήλωσα, επειδή ήξερα μέχρι τότε ότι οι δανειστές, με οποιαδήποτε νωπή εντολή, εάν οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές, με τη σύμπλευση του πολιτικού προσωπικού, θα είχαμε δυσκολίες. Δεν φαίνεται ότι δικαιώθηκα, αλλά πράγματι ίσως δεν έπραξα τότε καλά». 

Για το χθεσινό περιστατικό στη Βουλή, με την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση, ο κ. Μητρόπουλος είπε πως «Δεν ήταν η καλύτερη εικόνα». «Αλλά δεν είναι κυρίως η ευθύνη της Προέδρου, αλλά ήταν όλο το κλίμα. Είναι η προϊούσα αμφισβήτηση των κυβερνητικών πρωτοβουλιών. Όλοι φέρουν ευθύνη, όλο το προεδρείο και εγώ που δεν συμμετείχα. Προέδρευσα τρεις ώρες και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα αλλά θεωρώ ότι δεν είναι προεχόντως ευθύνη της Προέδρου. Είναι όλο το κλίμα, το οποίο προσπαθούν κάποια κόμματα να αναζητήσουν στοιχεία αντιπολίτευσης και ενδεχομένως οι αντιδράσεις του Προεδρείου δεν ήταν οι πιο επιτυχημένες. Υπό αυτή την έννοια, όλοι πρέπει να βοηθήσουμε σε καταλαγή, σε συνεννόηση, ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση που περνάει η πατρίδα» κατέληξε. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης