Το μπαλάκι της λαθροχειρίας στη λίστα Λαγκάρντ το πετάνε στον Διώτη

Το μπαλάκι της λαθροχειρίας στη λίστα Λαγκάρντ το πετάνε στον Διώτη

Και οι δύο συνήγοροι του Παπακωνσταντίνου έδειξαν με το δάκτυλο ότι η αφαίρεση των ονομάτων των τριών συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών από την περιβόητη λίστα έγινε από τον κ. Διώτη, χωρίς όμως να εξηγήσουν τους λόγους που το έκανε, αλλά και εάν το έκανε με δική του πρωτοβουλία ή μετά από εντολές άλλου τρίτου προσώπου

Το μπαλάκι της λαθροχειρίας στη λίστα Λαγκάρντ το πετάνε στον Διώτη
Το μπαλάκι των ευθυνών για την αφαίρεση των ονομάτων των τριών συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου από την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ το πετούνε οι συνήγοροί του σε πρώτη φάση στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και κατά δεύτερον στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος ήταν ο διάδοχος του κ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο Δημήτρης Δημακόπουλος, είναι ο τρίτος εκ των συνηγόρων του κ. Παπακωνσταντίνου που θα αγορεύσει κατά τη σημερινή 13η συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου και αναμένεται και αυτός με τη σειρά του να θέσει στο στόχαστρο τον κ. Διώτη, αλλά και σε δεύτερο πλάνο τον κ. Βενιζέλο.

Οι δύο άλλοι συνήγοροι του πρώην υπουργού Οικονομικών, Παναγιώτης Κουρελέας και Τάκης Βασιλακόπουλος, κατά της χθεσινές αγορεύσεις τους τόνισαν σε κάθε τόνο και με κάθε τρόπο, ότι ο εντολέας τους δεν διέπραξε τη διαγραφή των ονομάτων των τριών συγγενών του από την επίμαχη λίστα.

Κλείσιμο
Και οι δύο δικηγόροι έδειξαν με το δάκτυλο ότι η αφαίρεση των ονομάτων έγινε από τον κ. Διώτη, χωρίς όμως να εξηγήσουν τους λόγους που το έκανε, αλλά και εάν το έκανε με δική του πρωτοβουλία ή μετά από εντολές άλλου τρίτου προσώπου.

Δεν απέκλεισαν ευθέως το ενδεχόμενο ο κ. Διώτης να λειτούργησε με εντολές τρίτου, αλλά αρκέστηκαν να πουν ότι ο κ. Διώτης βρέθηκε κάτω από δύο ογκόλιθους τον κ. Παπακωνσταντίνου και τον κ. Βενιζέλο, δεν ήξερε τι έλεγε.  

Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέδωσε το υπουργείο Οικονομικών στον κ. Βενιζέλο για να αναλάβει εκείνος το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Διώτης για τους χειρισμούς στη λίστα Λαγκάρντ είναι κατηγορούμενος στα Ποινικά Δικαστήρια και αναμένεται να προσδιοριστεί η ημέρα της δικασίμου.

Αναπάντητα άφησαν οι συνήγοροι δεκάδες ερωτήματα ως προς τις ενέργειες του πελάτη τους,
Δεν δικαιολόγησαν το βασικότερο ζήτημα της όλης καυτής αυτής υπόθεσης που ταλανίζει εδώ και χρόνια όχι μόνο τον πολιτικό κόσμο, αλλά και κάθε Έλληνα φορολογούμενο, που από το 2010 έχει υποστεί αβάστακτες οικονομικές θυσίες και εξευτελισμούς: Πώς χάθηκε από το γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών το επίμαχο CD με τα 2.062 ονόματα και  με καταθέσεις στην Ελβετία που φτάνουν τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια. Ένα CD που στάλθηκε από την Πρεσβεία μας στο Παρίσι χέρι με χέρι στον κ. Παπακωνσταντίνου για να βρεθούν και να ελεγχθούν οι καταθέτες και παράλληλα να εισρεύσει χρήμα στον κρατικό κορβανά από τους φόρους των χρημάτων που είχαν βγει στο εξωτερικό.

Με παιδική αφέλεια προσπάθησαν να πείσουν ανεπιτυχώς τους δικαστές ότι δεν έχει καμία σημασία αν έσβησε ή όχι τα τρία συγγενικά ονόματα από την επίμαχη λίστα, αφού η λίστα ήταν προϊόν υποκλοπής και περιείχε προσωπικά δεδομένα καταθετών, με συνέπεια από την Ελληνική έννομη τάξη να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Ούτε όμως -προσέθεσαν- είναι επιχείρημα σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών ότι δεν πρωτοκολλήθηκε το CD που στάλθηκε από τη Γαλλία με τη λίστα Λαγκάρντ, αφού ο κατηγορούμενος λέει, ναι το παρέλαβα, αλλά το έχασα.

Ακόμη, προσπάθησαν οι συνήγοροι του κ. Παπακωνσταντίνου να εξασθενήσουν όλες τις μαρτυρικές καταθέσεις και να μετατρέψουν το  μαυρό-άσπρο, χωρίς όμως όπως όλα δείχνουν να μπορούν αν πείσουν το δικαστήριο.

Βέβαια δεν έλειψαν και οι άστοχες υπερασπιστηκές αναφορές που πάγωσαν τα πρόσωπα των 13 δικαστών όπως είναι αυτή, που όταν γινόταν λόγος για τον αρνητικό τρόπο λειτουργίας του ΣΔΟΕ, ανέφερε ένας εκ των συνηγόρων ότι αν μια φορολογική αρχή είχε πει τέτοια πράγματα «στον Σόιμπλε θα τους είχε στείλει στον Άουσβιτς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης