Και ο Ντάισελμπλουμ στη μίνι σύνοδο που ζήτησε ο Τσίπρας

Και ο Ντάισελμπλουμ στη μίνι σύνοδο που ζήτησε ο Τσίπρας

Θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Eurogroup στις 9 το βράδυ, ενώ αναμένεται να είναι πολύωρη

Και ο Ντάισελμπλουμ στη μίνι σύνοδο που ζήτησε ο Τσίπρας
Επταμερής θα είναι τελικά η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τούσκ, στη διάσκεψη, που γίνεται έπειτα από αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού, θα συμμετέχει και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η μίνι σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Eurogroup στις 9 το βράδυ, ενώ αναμένεται να είναι πολύωρη. 

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση θα μετάσχουν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αυριανή συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει την τήρηση της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου καθώς και να αρθεί το πρόβλημα της χρηματοδότησης για την Ελλάδα. Παράλληλα, όμως, αναμένεται να υπογραμμίσει τους υψηλούς γεωπολιτικούς και οικονομικούς κινδύνους που μπορεί αν φέρει ένα Grexit.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης