Τέρενς Κουίκ: Δεν θα ανάγω σε πρωταγωνιστές τα καθάρματα της 17Ν

Τέρενς Κουίκ: Δεν θα ανάγω σε πρωταγωνιστές τα καθάρματα της 17Ν

«Δεν ξέρω αν θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο, ρωτήστε τον Νικολόπουλο» είπε ο υφυπουργός Επικρατείας, αναφερόμενος στο «παράθυρο» που αναμένεται να ανοίξει το υπουργείο Δικαιοσύνης

Τέρενς Κουίκ: Δεν θα ανάγω σε πρωταγωνιστές τα καθάρματα της 17Ν
Τη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ, την υπόθεση Τσοχατζόπουλου αλλά και το «παράθυρο» που ανοίγει στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού το νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, σχολίασε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

Για τη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ ο Τέρενς Κουίκ είπε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος αντιλαμβάνεται το αδιέξοδο. «Εάν τη βλέπεις με τη διάθεση του "ναι σε όλα", εάν τη βλέπεις με τη διάθεση να προσπαθείς να δώσεις πολιτική διέξοδο σε μία κρίση, εάν προσπαθείς να τους εξηγήσεις ότι "προέχει να ταΐσω τον λαό μου και να βάλω ρεύμα στα σπίτια του λαού μου", έχει σημασία το πώς το βλέπεις... Είναι γεγονός. Είμαι πεπεισμένος κι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα αντιλαμβάνεται και η κυρία Μέρκελ το αδιέξοδο και πολύ περισσότερο ενός αστικού πολέμου, που εν πολλοίς εμπεριέχει και αναίδεια, όπως αυτή πού εξέφρασε και ο κύριος Σόιμπλε από τη μια πλευρά, και από την άλλη πολύ έντονα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά αυτό το βάζω σε μία δεύτερη μοίρα γιατί δεν επηρεάζει τις διαπραγματεύσεις. Νομίζω ότι η συνάντηση αυτή γίνεται πράγματι για να βρεθεί μία λύση, δεν γίνεται μία συνάντηση για να πάρουν εντολές. Οι άνθρωποι είχαν συνηθίσει να μιλάνε με "yes man"» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ρ/σ Βήμα FM την Τετάρτη.

Ακολούθως σχολίασε τα περί αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού με βάση το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης ο Τέρενς Κουίκ ήταν ιδιαίτερα επιθετικός, αλλά για το αν οι ΑΝΕΛ θα το ψηφίσουν παρέπεμψε στο γραμματέα της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκο Νικολόπουλο. «Έχω εκπεφρασμένη άποψη ότι δεν θέλω να ανάγω σε πρωταγωνιστή των όποιων δηλώσεων μου αυτά τα καθάρματα της 17 Νοέμβρη που δολοφόνησαν ανθρώπους. Δεν ξέρω τι θα κάνει το κόμμα. Εγώ σας μιλώ ως Έλληνας πολίτης. Εγώ δεν είμαι στην Βουλή για να την ψηφίσω. Να ρωτήσετε το γενικό γραμματέα της κοινοβουλευτικής μας ομάδας (τι θα κάνει το κόμμα). Το εννοώ να τα χαρακτηρίζω καθάρματα, τα οποία δολοφόνησαν ανθρώπους, γιατί για μένα είναι ορόσημο στη ζωή μου, στον άνθρωπο πού χρωστώ ό,τι είμαι σήμερα, που δολοφόνησαν τον Παύλο Μπακογιάννη και άλλους ανθρώπους. Έχω εκπεφρασμένη άποψη για την τρομοκρατία και θα την λέω» τόνισε.

Ο Τέρενς Κουίκ μίλησε και για τις έρευνες που κάνει το υπουργείο Αμυνας χαρακτηρίζοντάς τες υποθέσεις «τύπου Τσοχατζόπουλου». «Οι περιπτώσεις τύπου Τσοχατζόπουλου, τις ψάχνει μία-μία ο Πάνος ο Καμμένος πάνω στο Πεντάγωνο και θυμηθείτε ότι σε λίγο θα έχουμε (νέα) – δεν ξέρω αν θα είναι για πολιτικά πρόσωπα ή όχι, αλλά πάντως δεν θα αφήσει τίποτα απολύτως κρυμμένο μέσα στα συρτάρια, τίποτα. Για μένα τα πράγματα είναι πολύ ξεκαθαρισμένα σε σχέση με εκείνους, οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένα και αυτό συμβαίνει και σε τελεσίδικο βαθμό ότι έχουν κλέψει από το ελληνικό Δημόσιο. Θα πρέπει να υφίστανται τις συνέπειες του νόμου εις το ακέραιο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης