«Μήνυμα» από το κόμμα της Μέρκελ: Καμία «έκπτωση» σε καμία νέα ελληνική κυβέρνηση

«Μήνυμα» από το κόμμα της Μέρκελ: Καμία «έκπτωση» σε καμία νέα ελληνική κυβέρνηση

Κατά τ' άλλα, ο Ραλφ Μπρινκχάους τονίζει: «Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί ανεξάρτητη απόφαση του ελληνικού λαού»

«Μήνυμα» από το κόμμα της Μέρκελ: Καμία «έκπτωση» σε καμία νέα ελληνική κυβέρνηση
«Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί ανεξάρτητη απόφαση του ελληνικού λαού».

Αυτό δηλώνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ραλφ Μπρινκχάους, αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) για θέματα προϋπολογισμού και δημοσιονομικής πολιτικής.

Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι δεν θα υπάρξουν ειδικές εκπτώσεις για καμία μελλοντική ελληνική κυβέρνηση, ενώ τάχθηκε κατά μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
 
«Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια ανεξάρτητη απόφαση του ελληνικού λαού, την οποία πρέπει να σεβαστούμε. Είναι όμως επίσης σαφές, ότι δεν θα υπάρξει ειδική έκπτωση για καμία νέα ελληνική κυβέρνηση. Θεωρούμε ότι κάθε μελλοντική κυβέρνηση στην Ελλάδα θα τηρήσει τις συμφωνίες, όπως θα τηρήσουν και οι άλλες χώρες του ευρώ τις δικές τους αλληλέγγυες δεσμεύσεις» δήλωσε ο κ. Μπρινκχάους.

Και συμπλήρωσε: «Παραμένουμε δεσμευμένοι στη διατήρηση και την σταθερότητα της ευρωζώνης ως συνόλου, το οποίο συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα. Κανείς δεν επιθυμεί μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, κανένας δεν θέλει η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Μια έξοδος δεν θα κόστιζε μόνο χρήματα, αλλά θα κατέστρεφε και τέσσερα χρόνια μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτό το νιώθουν οι άνθρωποι στην Ελλάδα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης