Σαμαράς: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με το μέλλον των αγροτών

Σαμαράς: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με το μέλλον των αγροτών

Από τους Σοφάδες Καρδίτσας ξεκίνησε τις προεκλογικές του περιοδείες - Επισκέφθηκε πρότυπο συνεταιρισμό παραγωγής Γκότζι Μπέρι 

Σαμαράς: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με το μέλλον των αγροτών
Από τους Σοφάδες Καρδίτσας ξεκίνησε τις προεκλογικές του περιοδείες ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. 

Το πρωί ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε πρότυπο συνεταιρισμό παραγωγής και επεξεργασίας Γκότζι Μπέρι, μία μονάδα με εξαγωγικό προσανατολισμό που δημιουργήθηκε από νέους παραγωγούγούς που ένωσαν τις δυνάμεις τους για πιο συμφέρουσα παραγωγή και καλύτερη προώθηση των προϊόντων. 

Στην συνεχεία ο κ. Σαμαράς πήγε στο χωριό Σοφάδες, περπάτησε στην αγορά συνομίλησε με τους κατοίκους και επισκέφθηκε το κοινοτικό κατάστημα. Ο δήμαρχος τον ενημέρωσε για τα προβλήματα της περιοχής αλλά και για τα έργα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Ο πρωθυπουργός κάλεσε δίπλα του τον εκπρόσωπο των Ρομά, ο οποίος του παρέδωσε έναν φάκελλο με ενημερωτικά έγγραφα αλλά και αιτήματα για την «καλύτερη ενσωμάτωση των Ρομά». 

Κλείσιμο


Ο πρωθυπουργός μπήκε σε καφενείο των Σοφάδων όπου χαιρέτισε όλους τους θαμώνες διά χειραψίας, ενώ ήπιε καφέ και συνομίλησε με τοπικούς παράγοντες και κατοίκους. 



Νωρίτερα, στη δήλωσή του μετά την επίσκεψη στην μονάδα Γκότζι Μπέρι ανέφερε ότι «η προοπτική του μέλλοντος για τον Έλληνα αγρότη αποτυπώνεται σε τέτοιες μεγάλες καινοτόμες μονάδες που εκπροσωπούν το αύριο, δίνουν προοπτική».

«Είναι εξαγωγικές μονάδες που στηρίζουν τον αγρότη που θέλει να διαφοροποιηθεί και να κάνει το καινούργιο», είπε και πρόσθεσε πως με 20 δισ. ευρώ εξασφαλισμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν οι αγρότες μας έχουν την δυνατότητα να στηρίξουν καινούργια όνειρα. 

«Αυτή την προοπτική του καινούργιου κανείς δεν έχει δικαίωμα να την γκρεμίσει. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την ανάπτυξη, κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τις επιδοτήσεις του Έλληνα αγρότη, με τις εξαγωγές των προϊόντων του. Αυτή είναι η Ελλάδα του αύριο αυτή την Ελλάδα χτίζουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς ξεναγήθηκε και συνομίλησε με τους νέους παραγωγούς που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μία πρότυπη μονάδα επεξεργασίας που έχει κυρίως εξαγωγικό χαρακτήρα. 



Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε πρότυπο κέντρο ελέγχου ποιότητας αγροτικών προϊόντων και στην συνέχεια έκαναν βόλτα στην κεντρική πλατεία του χωριού Σοφάδες Καρδίτσας. 

Το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας. 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης