Στο Μαξίμου για το ραντεβού με τον πρωθυπουργό ο Γιώργος Ρωμανός

Στο Μαξίμου για το ραντεβού με τον πρωθυπουργό ο Γιώργος Ρωμανός

Μπήκε από την πλαϊνή είσοδο επί της Βασιλέως Γεωργίου - «Υμνήσατε ένα απεργό πείνας», είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Σαμαράς όταν ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και πρόσθεσε: «Αλλά ξεχνάτε ότι ο νεαρός έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη για ληστεία με καλάσνικοφ»

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Γιώργος Ρωμανός για να συζητήσει με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την απεργία πείνας του γιου του και την τροπολογία που θα ψηφιστεία αύριο Τρίτη στη Βουλή.  Ο κ. Ρωμανός έφτασε με ταξί και μπήκε από την πλαϊνή είσοδο του κτηρίου επί της Βασιλέως Γεωργίου. Το ραντεβού κλείστηκε την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα από αίτημα του συνηγόρου του 21χρονου απεργού, Φραγκίσκου Ραγκούση, στο Μέγαρο Μαξίμου. Αρχικά ήταν να πάει και η μητέρα το Ρωμανού, Παυλίνα Νάσιουτζικ, σχέδιο που τελικά άλλαξε.
Ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού σε δηλώσεις του γνωστοποίησε ότι στο ραντεβού με τον κ. Σαμαρά θα επαναλάβει το αίτημα του γιου του να του δοθεί άδεια παρακολούθησης των μαθημάτων στο ΤΕΙ που έχει εισέλθει. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, ο 21χρονος με επιστολή του ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με τη συνάντηση των γονέων του με τον πρωθυπουργό.Στο επίκεντρο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό βρέθηκε το Σαββατοκύριακο η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας. Η αντιπαράθεση για την υπόθεση επεκτάθηκε σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Στο θέμα αναφέρθηκε τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, στις ομιλίες τους που έκλεισαν την πενθήμερη συζήτηση στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας απαντώντας στις εκκλήσεις κυβερνητικών παραγόντων για συναίνεση είπε:
«Από τον ΣΥΡΙΖΑ σε τι ακριβώς ζητάτε συναίνεση; Σε ένα κράτος που παριστάνει το λιοντάρι στον 20χρονο απεργό πείνας και υποκύπτει στις πιέσεις της Τρόικας;».

«Υμνήσατε ένα απεργό πείνας», απάντησε σχετικά ο Αντώνης Σαμαράς όταν ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και πρόσθεσε: «Αλλά ξεχνάτε ότι ο νεαρός έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη για ληστεία με καλάσνικοφ».

Πέραν όμως των δύο αρχηγών, στο θέμα αυτό αναφέρθηκαν, επίσης, αρκετοί βουλευτές το Σαββατοκύριακο, ιδίως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωνσταντίνος Ζαχαριάς αναφέρθηκε στις καταγγελίες για υποχρεωτική σίτιση του Ρωμανού, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει κάθε τέτοια εντολή ή σκέψη και πρόσθεσε ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα συνιστά βασανισμό.

Στην ίδια γραμμή και η Αννα Χατζησοφιά η οποία τόνισε: «Δεν θέλουμε ο Νίκος Ρωμανός να γίνει κανενός είδους σύμβολο. Δεν θέλουμε να γίνει λάβαρο. Δεν θέλουμε να φωνάζουμε αύριο "ο Νίκος Ρωμανός ζει". Θέλουμε ο Νίκος Ρωμανός να ζήσει. Για αυτό αγωνιζόμαστε. Γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Χατζησοφιά.

Στο θέμα αυτό, όμως, αναφέρθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μπιάνης, ο οποίος ζήτησε να δοθεί λύση για ανθρωπιστικούς λόγος και συμπλήρωσε πως «ένα μοιραίο γεγονός μπορεί να αποτελέσει θρυαλλίδα στην κοινωνική προσπάθεια και ενότητα».

Την τελευταία ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού, την Κυριακή, για το θέμα του Νίκου Ρωμανού μίλησαν τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης, όσο και ο υπουργός Παιδείας.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου στην παρέμβασή του ευχήθηκε ο απεργός πείνας «όποια και αν είναι η στόχευσή του για το μέλλον, όποια και είναι τα όνειρά του, ό,τι και αν επιθυμεί να κάνει, ακόμα και αν αυτό είναι να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του μισώντας το κράτος, μισώντας το σύστημα, ακόμα και εμένα προσωπικά, να συνειδητοποιήσει ότι αυτά μπορεί να τα πράξει μόνο ζωντανός και υγιής».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αντέκρουσε τις κατηγορίες ότι η ελληνική πολιτεία εκδικείται τον Νίκο Ρωμανό και υπογράμμισε: «Μια απλή ανάγνωση στον σωφρονιστικό κώδικα, όμως, αρκεί για να κατανοήσει κανείς ότι ο επιτυχών δεν δικαιούται αυτόματα εκπαιδευτική άδεια. Δικαιούται να τη ζητήσει όμως και υπάρχει το δικαστικό συμβούλιο να εξετάσει αν με βάση τα ιδιαίτερα στοιχεία κάθε περίπτωση και τον νόμο μπορεί να τη δώσει». Πρόσθεσε, δε, ότι «ο Νίκος Ρωμανός είχε ελάχιστες πιθανότητες να λάβει εκπαιδευτική άδεια ιδίως από τη στιγμή που είναι υπόδικος για άλλα αδικήματα, όχι γιατί το θέλει η κυβέρνηση αλλά επειδή έτσι ορίζει ο νόμος».

Τέλος, ο κ. Αθανασίου αναρρωτήθηκε: «Θέλετε έναν υπουργό Δικαιοσύνης που να τηλεφωνεί στους, κατά το σύνταγμα, αδέσμευτους δικαστικούς λειτουργούς και να επιβάλει αποφάσεις που επιθυμεί ο ίδιος ή ζητεί η κοινή γνώμη; Αυτήν τη δημοκρατία θέλουμε;».

Το θέμα σχολίασε και ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέδρος ο οποίος τάχθηκε υπέρ της άμεσης εξεύρεσης λύσης. Ο κ. Λοβέρδος είπε τα παρακάτω: «Κι αυτό το παιδί πρέπει να πάρει τις ευκαιρίες του. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται. Αν πάθει κάτι κακό αυτό το παιδί το κρίμα στον λαιμό όσων ολιγώρησαν. Όσοι κατακρίνουν αυτήν τη θέση, να σκεφτούν πως στην αγκαλιά του παιδιού αυτού, σε ηλικία 16 ετών, πέθανε ο συνομήλικος φίλος του. Αυτές είναι οι πάγιες απόψεις μου. Κι όσοι θέλουν να με αμφισβητήσουν, παραπέμπονται στην κοινή ερώτηση Κουβέλη- Λοβέρδου για τη νοσηλεία του Σάββα Ξηρού το 2006».

Πάντως το θέμα έγινε και αντικείμενο αντιπαράθεσης μετάξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη.  

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε χαρακτηριστικά πως αν η κυβέρνηση θέλει να πει ότι το κράτος δεν εκβιάζεται, να μην το κάνει στην περίπτωση του Ρωμανού, αλλά της Τρόικας. Παίρνοντας τον λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως ο Νίκος Ρωμανός δεν είναι πολιτικός κρατούμενος, αλλά ποινικός και σημείωσε πως αν ππάθει κάτι «υπεύθυνοι θα είναι αυτοι που του φουσκώνουν τα μυαλά».

ΣΧΟΛΙΑ (19)

news

ειπε ο φραγκισκος ρα. οτι θελει ο ρωμανος να διαπρεψει ΛΕΕΙ ως επιστημων!!!!!!!!!!!!!!! ΛΟΛ !!!!!!!!!!!! ΚΑΤΟΠΙΝ της δηλωσεως ταυτης.....εχουμε κι αλλα νεα.------------------- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΛΑ.-ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ= ...παρακαλειται ο ΣΥΝτροφος ρωμανος να περασει απο το γραφειο του (της κουμουνδουρου-οχι το αλλο της Αυγης) ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ -ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014.... για την προσφορα του στο τομεα της βομβιστικης κουλτουρας Μολοτωφ εξελιγμενη.- (ΣΥΝτροφοι κοινοποιηστε το, ΚΑΙ ΣΤΟ FB, TWITER για να το δει απο οπου ειναι, γιατι εκλεισε το κινητο του παλι.!)

Costis

Η μητέρα του πολυ πλούσια συγγραφέας γόνος ευραικής οικογένειας κράτησε την επαναστατική της ταυτότητα και δεν συναντήθηκε με το Πρωθυπουργό ,οπως ζήτησε ο καλομαθημένος ,γιος της ,σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε σε ξένα μέσα ο πατέρας του . Μη ξεχνάτε μάλιστα οτι ο νέος μεγάλωσε με τη μητέρα του στη βίλα της οικογένειας της στο Π. Ψυχικό.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι υπάρχουν λεφτά

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι υπάρχουν λεφτά συμπεριλαμβάνει τα λεφτά του πλεονάσματος του προϋπολογισμού που μόλις δεν ψήφισε.

Βασίλης

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο πιό εμετικός γίνεται ο κ. Υπουργός Παιδείας !!!

Βασίλης

Σέβομαι τον πατέρα που παλεύει για τον γιό του. Ο πρωθυπουργός όμως τον δέχτηκε σαν πατέρα ληστή, οπότε πρέπει να δεχτεί και άλλους πατεράδες, είτε πολιτικά... σαν πατέρα κρατούμενου λόγω ιδεών.

Ξερονήσι ανατολικά τής Λέρου

Ζηλεύω,ζηλεύω,θέλω καί εγώ νά υποδεχτώ αναρχοκομμουνιστές εγκληματίες,ληστές(καί τούς γονείς τους),ιδιοκτήτες καλάζνικοφ,γενικά ακροαριστερούς..ελάτε σάς περιμένω νά σάς υποδεχτώ.

@ ξερονήσι ανατολικά της Λερου

Τον άλλο μήνα, πήγαινε στο δικαστήριο να υποδεχτείς τους φασισταράδες της εγκληματικής οργάνωσης

ΑΝΕΡΓΟΣ

Δεν υπάρχει σωτηρία για αυτή τη χώρα.Ειλικρινά η κατάντια δεν έχει πάτο.Άνθρωποι πεθαίνουν γιατί δεν έχουν να φάνε ενώ θέλουν και η κυβέρνηση δεν δίνει καμία σημασία.Τελειώσαμε κύριοι τελειώσαμε.Καληνύχτα.Εμένα και κάποιους άλλους θα με δεχτεί ο πρωθυπουργός???

Δεξιος

Καλα, καταλαβαμε πως αντιλαμβανεται ο συριζα τη δικαιοσυνη: Η εφαρμογη των νομων ειναι "λεονταρισμος" του κρατους. (εννοειται οτι οι νομοι θα εφαρμοζονται αυστηροτατα εναντιων των ταξικων και πολιτικων μας εχθρων).

Αριστερός

Σύμφωνα με την λογική(!!!) σου εφαρμογή των νόμων είναι να δίνεις στον Ρωμανό το δικαίωμα να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις και αφού έχει περάσει του στερείς το δικαίωμα να σπουδάσει. Να την χαίρεσαι λοιπόν την αρρωστημένη (δεξιά ή μάλλον ακροδεξιά) λογική σου σύμφωνα με την οποία η τήρηση των νόμων γίνεται όταν μας συμφέρει

ππ

Ο πατερας του απεργου μπηκε μεσα πατωντας με το αριστερο, σε μια κινηση που καταγραφηκε ότι ειχε στοιχεια πολιτικου περιεχομενου.

Φοιτητικές Εστίες Φυλακών Κορυδαλλού

να ρωτήσω κάτι: η θυγατέρα μου πέρασε στο ΤΕΙ πειραιά με το σπαθί της αλλά δεν έχουμε να την στείλουμε. μήπως να την έβαζα φυλακές εσώκλειστη για 3-4 χρόνια γιατί έτσι: - και πτυχίο θα πάρει.. - και θα πληρώνεται 1.5ευρώ την ημέρα - και τις βόλτες της θα κάνει - και θα είμαι σίγουρος ότι δε θα κάνει πα&*τούζες.. ε;

@ φοιτητικές εστίες φυλακών Κορυδαλλου

Πουντιάσαμε ...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης