Ξανασκέφτονται στον ΣΥΡΙΖΑ τις επαφές με τις αγορές

Ξανασκέφτονται στον ΣΥΡΙΖΑ τις επαφές με τις αγορές

Ο Αλέξης Τσίπρας αναχωρεί σήμερα για τη Γενεύη, όπου θα συναντηθεί με το Γενικό Διευθυντή και άλλα κορυφαία στελέχη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας

Ξανασκέφτονται στον ΣΥΡΙΖΑ τις επαφές με τις αγορές
Μάλλον αρχίζουν να το ξανασκέφτονται στον ΣΥΡΙΖΑ την όλη επιχείρηση με τις επαφές στελεχών τους με εκπροσώπους των αγορών. Η πρόσφατη συνάντηση των οικονομολόγων Γιώργου Σταθάκη και Γιάννη Μηλιού στο Λονδίνο με επενδυτικά fund και τραπεζίτες, αφήνει πικρή γεύση, καθώς η αποτίμηση που έγινε το βράδυ της Τρίτης στην πολιτική γραμματεία – απόντος του Αλέξη Τσίπρα – ήταν μάλλον αρνητική. Στη συνεδρίαση κλήθηκαν και οι κύριοι Σταθάκης και Μηλιός προκειμένου να ενημερώσουν για το αποτέλεσμα των επαφών.

Αν και οι δύο οικονομολόγοι ήταν καθησυχαστικοί και διαβεβαίωσαν ότι είπαν τις θέσεις του κόμματος στο Λονδίνο, εκφράστηκαν πολλές ενστάσεις και όχι μόνο από την αριστερή πτέρυγα. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε να μην ξαναγίνουν συναντήσεις με κερδοσκοπικά κεφάλαια, με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συγκρούεται, όπως είπε, ούτε και με τραπεζίτες, διαχωρίζοντας τις επαφές με τους θεσμικούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των διεθνών οργανισμών ή των κρατών.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό σε όλους και αναρτημένο ακόμα και στο διαδίκτυο, άρα τι νόημα έχει να τρέχουμε να τους το λέμε σε συναντήσεις που προκαλούν άλλους συνειρμούς» αναρωτήθηκε άλλο στέλεχος της αριστερής πλατφόρμας, για να διευκρινίσουν οι κύριοι Σταθάκης και Μηλιός ότι το ζητούν τα fund γιατί μέχρι τώρα ενημερώνονταν από κυβερνητικούς παράγοντες για τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιφυλάξεις και αρνητική στάση για τέτοιου είδους συναντήσεις τήρησαν όμως και στελέχη της πλειοψηφίας και ιδιαίτερα της κίνησης των «53», όπως ο Πέτρος Λάμπρου και η Μάνια Μπαρζέφσκι, ενώ το κλίμα ήταν μάλλον βαρύ, επειδή με τα όσα έγιναν στο city του Λονδίνου δόθηκε ευκαιρία στην κυβέρνηση να ανταπεξέλθει στην επικοινωνιακή και πολιτική πίεση εκείνων των ημερών από το αδιέξοδο με την τρόικα.

Κλείσιμο
Επαφές Τσίπρα με βουλευτές

Έχοντας δείξει τις διαθέσεις του για τη διεύρυνση των συμμαχιών προκειμένου να πετύχει το μπλοκάρισμα της προεδρικής εκλογής από τη σημερινή Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει και εντός των ημερών επαφές με ανεξάρτητους βουλευτές, ενώ την Πέμπτη θα τα πουν αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ για να προετοιμάσουν συνάντηση «κορυφής», ανάμεσα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Φώτη Κουβέλη. Ζητούμενο είναι η οριστικοποίηση συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, αν και πρέπει να βρεθεί φόρμουλα για όποια κοινή εκλογική προσπάθεια συμφωνηθεί.

Γενεύη

Ο Αλέξης Τσίπρας αναχωρεί σήμερα για τη Γενεύη, όπου θα συναντηθεί με το Γενικό Διευθυντή και άλλα κορυφαία στελέχη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας με σκοπό να συζητήσει την αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων από το μνημόνιο και την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης