Κουρουμπλής: Ο Τσίπρας πρέπει να «κουρέψει» μονομερώς το χρέος

Κουρουμπλής: Ο Τσίπρας πρέπει να «κουρέψει» μονομερώς το χρέος

Είπε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει όσα πιστεύει, «θα έχει οικτρότερο πολιτικό τέλος από τη ΝΔ»

Κουρουμπλής: Ο Τσίπρας πρέπει να «κουρέψει» μονομερώς το χρέος
Να κάνει αυτό που δεν έκανε ο Παπανδρέου, δηλαδή να «κουρέψει» μονομερώς το χρέος, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας την Τρίτη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm» ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την άποψή του για την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία, τονίζοντας πως αν το κόμμα δεν κάνει όσα πιστεύει, «θα έχει οικτρότερο πολιτικό τέλος από τη ΝΔ»!

«Τα πράγματα στην Ευρώπη δείχνουν ότι είναι ώρα για μια νέα στροφή. Υπάρχουν κάποιες στιγμές οριακές, όπως λέει και η φιλοσοφία, όπου γίνεται η ανατροπή. Πρέπει να φτάσει ο κόμπος στο χτένι, όπως λέει ο λαός. Αν υποθέσουμε ότι ο Τσίπρας δεν μπλοφάρει και είναι αποφασισμένος να το πάει μέχρι εκεί που πρέπει να το πάει, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της χώρας του και βεβαίως και της Ευρώπης, δεν μπορεί ούτε να διαλυθεί η Ευρώπη ούτε να φύγουμε από την Ευρώπη», τόνισε.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, ο κ. Τσίπρας πρέπει να κάνει αυτό που δεν έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2010 και το οποίο, αν το είχε κάνει, σήμερα θα ήταν εθνικός ηγέτης.

Τι είναι αυτό; Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συγκαλέσει τη Βουλή μια Παρασκευή απόγευμα και να πει «κουρεύουμε το χρέος 70%».

«Πρέπει να γίνει μονομερώς, στον ιδιωτικό τομέα. Ένας ηγέτης να είναι αποφασισμένος να βάλει το δάχτυλο επί τον τύπο των ήλων. Δηλαδή, τι θα συμβεί όταν αυτοί εδώ προπαγανδίζουν, θεοί και δαίμονες, ότι εάν ο ελληνικός λαός θέλει μια τέτοια αλλαγή θα επέλθει η καταστροφή; Πιστεύω ότι αν αύριο πάει μια κυβέρνηση και τους πει αυτό που είπε ο Τσίπρας από την αρχή και γελούσαν, να υπάρχει μία παύση πληρωμών, θα πάρει τα πάνω της η οικονομία», είπε.

Όπως υπογράμμισε, πρέπει να δεσμευτούμε ότι το πλεόνασμα θα πάει στην πραγματική οικονομία.

«Εμείς, πιστεύουμε ότι θα το δεχθούν. Για να είμαι και πολύ καθαρός, θα είναι οικτρότερο το πολιτικό τέλος του ΣΥΡΙΖΑ από αυτό της Ν.Δ. εάν θεωρεί (το αντίθετο). Είναι πολιτικός τυχοδιωκτισμός να πιστεύει το αντίθετο και να κάνει το αντίθετο. Η δημοκρατία έχει πολλούς τρόπους. Αν αύριο το πρωί δεν συναινέσουν οι εταίροι σε μια πολιτική λύση, υπάρχουν και άλλα πράγματα. Δημοψηφίσματα, εκλογές. Πολλά πράγματα υπάρχουν. Η δημοκρατία έχει καίριες θέσει», ανέφερε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης