Γρηγοράκος: Αν ο Γιώργος δεν μίλαγε, το ΠΑΣΟΚ θα είχε συνοχή

Γρηγοράκος: Αν ο Γιώργος δεν μίλαγε, το ΠΑΣΟΚ θα είχε συνοχή

Ο αναπληρωτής υπουργός επιτίθεται στον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας πως δεν ρώτησε κανέναν πριν βάλει την Ελλάδα στον μηχανισμό στήριξης το 2010

Σε 6 ερωτήσεις του protothema.gr απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηφοράκος. Ο αναπληρωτής υπουργός επιτίθεται στον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας πως δεν ρώτησε κανέναν πριν βάλει την Ελλάδα στον μηχανισμό στήριξης το 2010. Εκφράζει την άποψη ότι ο πρώην πρωθυπουργός ετοιμάζει νέο κόμμα, ενώ για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σημειώνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει έτοιμα ψηφοδέλτια.
 
Έγιναν λάθη από πλευράς του ΠΑΣΟΚ στη διαχείριση της κρίσης;
Για να δικαιολογήσουμε το λάθος του «λεφτά υπάρχουν» κάναμε και το άλλο λάθος δώσαμε και 500 εκ σε κάποιες αδύναμες ομάδες τον Δεκέμβρη του 2009. Βλέπετε ότι το ένα λάθος φέρνει το άλλο λάθος. Είναι εντυπωσιακά τα πράγματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο ότι έτσι πρέπει να γίνουν. Οι περισσότεροι από εμάς ποτέ δεν στηρίξαμε με πάθος αυτό.
 
Πρόσφατα ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές για τον τρόπο που λήφθησαν οι αποφάσεις το 2010.
Το 2010 δεν ρωτήθηκα σε τίποτα. Ήμουνα τότε ήδη βουλευτής 10 χρόνια. Είχα μάθει να λειτουργώ συλλογικά, επειδή ήμουν από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ. Να μιλήσουμε για Κεντρική Επιτροπή, Εκτελεστικό Γραφείο, Κοινοβουλευτική Ομάδα, Υπουργικό Συμβούλιο – κοιτάξτε Όργανα που υπάρχουν στις Δημοκρατίες. Αυτοί οι θεσμοί της Δημοκρατίας, όσο και αν θέλει ο Γιώργος να δικαιολογήσει και να λέει ότι πιστεύει στη Δημοκρατία, ο ίδιος δεν ρώτησε κανέναν. Κανέναν!  Πήγε στο Καστελόριζο και μας ανακοίνωσε τις αποφάσεις του. Και έρχεται σήμερα και μας λέει δεν κάνει κάτι καλά το ΠΑΣΟΚ. Θέλω να μάθω τοσο λωτοφάγους έχει δίπλα του; Ποιον ρώτησε όταν πήγε και ανακοίνωσε από το Καστελόριζο την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης; Κάποια πράγματα πρέπει να τα λέμε όσο σκληρά και αν είναι.
 
Τι τον κινητοποιεί πιστεύετε;
Θα είμαι πολύ σκληρός μαζί του. Ο Καραμανλής κάθεται πίσω τουλάχιστον και δεν μιλάει. Ο ίδιος διάλεξε να δίνει διαλέξεις σε διάφορα κολέγια του κόσμου. Ας μη μίλαγε, τουλάχιστον θα είχε μια συνοχή το ΠΑΣΟΚ. Σηκώθηκε και έφυγε και άφησε αυτούς με τους οποίους ετοιμάζεται να κάνει κόμμα τώρα, να πάνε εδώ κι εκεί. Αυτοί που λένε σήμερα ότι είναι δίπλα του ήταν τα πρωτοπαλίκαρά του που στήριξαν το μνημόνιο όσο κανείς άλλος. Μας κουνάνε το χέρι τώρα;
 
Πιστεύετε ότι θα κάνει νέο κόμμα;
Ο άνθρωπος είναι ικανός για τα πάντα. Εγώ είπα ότι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να υπάρχει το εμείς, αλλά το «υπερεμείς» και να εξαφανιστεί το εγώ. Πρέπει να λειτουργήσουμε συλλογικά και συνθετικά όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.
 
Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για ενδεχόμενες εκλογές; 
Ναι, είναι έτοιμο. Σας διαβεβαιώνω ότι είναι έτοιμο. Είμαστε έτοιμοι γιατί ξέρουμε  ότι αν θες ειρήνη ετοίμαζε πόλεμο. Και έχουμε φτιάξει και πάρα πολύ καλά ψηφοδέλτια, ανανεωμένα, προσαρμοσμένα στην εποχή και σε ένα ΠΑΣΟΚ διαφορετικό από το 1974, το 1981, το 1990, το 2000. Έχουμε δώσει μεγάλη σημασία σε κοινωνικούς χώρους.
 
Σε ποια φάση βρίσκεται η διαπραγμάτευση;
Είπαμε όχι μείωση μισθών, όχι άλλα μέτρα. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Ωστόσο θα  μας αιφνιδίαζαν εκλογές. Δεν το συζητάμε καθόλου, δεν έχει μπει στην ατζέντα. Δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις.  
  

ΣΧΟΛΙΑ (8)

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕ... ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΦΤΥΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕΣ..... ΑΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΕΣΥ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Σύσταση Επιστημονικών Ιατρικών Εταιρειών και λοιπές διατάξεις ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ! ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΟ 8% ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ;;;;;;; ΩΣ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ;;;;;;;;

freeman

και να εξαφανιστεί το εγώ. Ρε , κρυφοΠαπανδρεικός είναι αυτός Διότι , ΟΛΟΙ οι καθηγητές Ψυχιατρικής στην Ελλάδα , όταν θέλουν να αναφέρουν στα αμφιθέατρα παράδειγμα παθολογικά ΥΠΕΡΜΕΓΕΘΟΥΣ ΕΓΩ , στον Ευάγγελο Βενιζέλο αναφέρονται και ΟΛΟΙ οι φοιτητές το κατανοούν εύκολα .

no name

Μιλάει και το δεκανίκι του Σαμαρά,αν και δεν θα το δημοσιεύσετε το σχόλιο μου

Νίκη

Πρώτα λειτούργησε εις βάρος της χώρας και τώρα με την στάση του καταδικάζει το ίδιο του το κόμμα. Αν δεν χρειάζεται ψυχίατρο, όλα αυτά που κάνει αποσκοπούν στο να μην πετύχει η κυβέρνηση Σαμαρά. Αλλιώς δεν εξηγείται...

kiousis

Έβαλε την χώρα στο ΔΝΤ και μας δέσμευσε με τα μνημόνια με τσαμπουκά και τώρα κινείται αντιμνημονιακά για να εμποδίσει το κυβερνητικό έργο.

Μαρίνα

Μα ποιος σου είπε ότι θέλει την συνοχή στο Πασόκ. Ο άνθρωπος είναι βαλτός για να ξαναγυρίσει την χώρα στο 2010, όταν έκανε ο ίδιος κουμάντο.

Αλλαξε ο Μανωλιός!

"Και έχουμε φτιάξει και πάρα πολύ καλά ψηφοδέλτια, ανανεωμένα, προσαρμοσμένα στην εποχή και σε ένα ΠΑΣΟΚ διαφορετικό από το 1974, το 1981, το 1990, το 2000. " Δηλαδή, ο καραγκιόζης φούρναρης, ο καραγκιόζης ταχυδρόμος, ο καραγκιόζης ζαχαροπλάστης και παει λέγοντας! Όπως και να τον μασκαρέψεις, ενας είναι ο καραγκιόζης!!!

Το Δεξί χέρι του Μπένυ

Για τον Γρηγοράκο, όλα στη χώρα και το ΠΑΣΟΚ πηγαίνουν καλά και το μόνο εμπόδιο είναι ο ΓΑΠ. Επίσης, για τον επιεικώς απαράδεκτο Γρηγοράκο, όλα τα λάθη έγιναν την περίοδο των δύο χρόνων του ΓΑΠ. Πιο ανόητος και πιο Δεξιός, πεθαίνεις. ΥΓ. Τι καλά που θα ήταν, αν σου έφτανε το μυαλό, εκτός από την αντιπολίτευση στον ΓΑΠ, να έλεγες και τίποτα για τον Τζαμτζή ή τον Μητσοτάκη που σας φτύνουν και συ νομίζεις ότι βρέχει! Κατάντια του ΠΑΣΟΚ, να βρίσκεται στην ηγετική του ομάδα, ένας τέτοιος άνθρωπος. Συνέδριο και ανάδειξη νέας ηγεσίας στο Κίνημα, επειγόντως.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theodorikakos_main

Για όσους πολίτες έσπευσαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους πριν από την ψήφιση της ρύθμισης, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και αναμένει την εισήγησή της για το θέμα