«Με τραμπούκους δεν αντιπαρατίθεμαι» - «Άντε μωρή απο δω... Δεν είμαστε τσουτσέκια»

«Με τραμπούκους δεν αντιπαρατίθεμαι» - «Άντε μωρή απο δω... Δεν είμαστε τσουτσέκια»

«Χοντρό» επεισόδιο εκτός ορίων - Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε έντονη αντιπαράθεση με τους Δημήτρη Κυριαζίδη και Βασίλη Υψηλάντη της ΝΔ - Ο τελευταίος οδηγήθηκε στο ιατρείο της Βουλής με έντονο πονοκέφαλο και υψηλή πίεση

«Με τραμπούκους δεν αντιπαρατίθεμαι» - «Άντε μωρή απο δω... Δεν είμαστε τσουτσέκια»
Σύγκρουση με οξύτατους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, που ξεφεύγουν κατά πολύ από την πολιτική αντιπαράθεση, εξελίχθηκε στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη, Βασίλη Υψηλάντη και της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής κατηγόρησε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, που οδήγησαν, όπως υποστήριξε, σε δικαστική απόφαση που απαλλάσσει από τις ποινικές ευθύνες τη διοίκηση του Ιπποδρόμου, παρά το γεγονός ότι δεν είχε καταβάλει εργατικές και ασφαλιστικές εισφορές, που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Οι κ.κ. Κυριαζίδης και Υψηλάντης αμφισβήτησαν την απόφαση, με αποτέλεσμα να παρέμβει η κυρία Κωνσταντοπούλου, που είπε: «Θα σας διαβάσω εγώ την απόφαση, για να μάθετε να μην λέτε τα μισά, κ. Υψηλάντη».

Κλείσιμο
Το σχόλιο της βουλευτού προκάλεσε την έκρηξη των «γαλάζιων» συναδέλφων της, με αποτέλεσμα να ακουστούν οι εξής εκφράσεις:

Β. Υψηλάντης: «Δεν μπορεί να προσβάλει συναδέλφους και πρέπει να μάθει ότι δεν είναι το φαινόμενο της ελληνικής κοινωνίας. Θα την καταγγείλω στον πρόεδρο της Βουλής για τις προσβολές της προς τους βουλευτές… Θα μπορούσα να πω πολλά για την κυρία. Σέβομαι όμως τη διαδρομή του πατέρα της και μόνο αυτή»

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Με τραμπούκους εγώ δεν προτίθεμαι να αντιπαρατεθώ».

Δ. Κυριαζίδης: «Άντε μωρή από δω!»

«Τραμπούκα είσαι και φαίνεσαι» της απάντησε έξαλλος ο κ. Υψηλάντης, ο οποίος συνέχισε: «Ακούς τι σου είπα; Σεβόμουνα μέχρι τώρα τη διαδρομή του πατέρα σου, όμως μέχρι εδώ!».

«Ακούστε φρασεολογία!» φώναξε η κυρία Κωνσταντοπούλου, απευθυνόμενη προς τον προεδρεύοντα, κ. Κυρ. Βιρβιδάκη, ενώ ο εισηγητής της ΝΔ συνέχισε απτόητος: «Βρε άντε από δω. Ντροπή σου».

Όταν ηρέμησαν τα πνεύματα, ο κ. Υψηλάντης ζήτησε το λόγο επί προσωπικού, για να πει: «Θέλω να ζητήσω μόνο συγγνώμη από τους συναδέλφους για την προσωρινή εκτροπή μου όσον αφορά το φαινόμενο της κυρίας συναδέλφου. Υπάρχουν όμως και κάποια ανθρώπινα όρια…».

Και συνέχισε η κυρία Κωνσταντοπούλου: «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να στήσουν ένα σκηνικό, που ο αντίλογος είναι αντικοινοβουλευτική πρακτική. Θέλω να παραμείνουν στα πρακτικά οι ύβρεις για να ελέγχεται αυτός που τα εκστόμισε. Η αυτοανάφλεξή του αποκαλύπτει πόσο επίπλαστη είναι αυτή η έκρηξη.».

Δ. Κυριαζίδης: «Εμείς δεν είμαστε τσουτσέκια».

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Αυτοί είναι οι προστάτες των κοινοβουλευτικών ηθών».

Χ. Αθανασίου: «Είμαι υποχρεωμένος να πω ότι είναι 300 οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά τα προβλήματα που δημιουργεί η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν τα δημιουργεί άλλος».

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Τώρα θα κάνετε και πειθαρχείο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ… Μας εξύβρισαν κατά τον πιο χυδαίο τρόπο. Ακούστηκαν λέξεις όπως "τσουτσέκια" λέξεις αδιανόητες για τα κοινοβουλευτικά χρονικά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά το παραπάνω περιστατικό, ο κ. Υψηλάντης μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής, παρουσιάζοντας έντονο πονοκέφαλο και υψηλή πίεση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης