Άδωνις: Ποτέ δεν είπα ότι θα κλείσουν οι τράπεζες αν δεν συμφωνήσουμε με την Τρόικα

Άδωνις: Ποτέ δεν είπα ότι θα κλείσουν οι τράπεζες αν δεν συμφωνήσουμε με την Τρόικα

Τι διευκρινίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ με δήλωσή του στο protothema.gr

Άδωνις: Ποτέ δεν είπα ότι θα κλείσουν οι τράπεζες αν δεν συμφωνήσουμε με την Τρόικα
«Ποτέ δεν είπα ότι αν δεν κλείσει η αξιολόγηση με την Τρόικα, τότε θα κλείσουν οι τράπεζες», επισημαίνει στο protothema.gr ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από πρωινές δηλώσεις του στην εκπομπή του Ant1, με δήλωσή του στο protothema.gr ο κ. Γεωργιάδης διευκρινίζει ότι δεν υπαινίχθηκε πως οι τράπεζες θα έχουν πρόβλημα αν δεν κλείσει η αξιολόγηση με τους εκπροσώπους των δανειστών.

«Στην ερώτηση "μήπως ήρθε η ώρα να διώξουμε οριστικά την Τρόικα" απάντησα ρητορικά "θέλετε δηλαδή να κλείσουμε τις τράπεζες;" και εξήγησα ότι οι τράπεζες είναι σταθερές και ισχυρές λόγω της πρόσφατης αξιολόγησης (stress tests) από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και των νόμων που έχουμε περάσει», επισημαίνει με δήλωσή του στο protothema.gr ο κ. Γεωργιάδης.

Κλείσιμο
«Άρα», συνεχίζει στη δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ «η τρέχουσα αξιολόγηση πουθενά δεν συνδέεται με την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος».

Οπως προκύπτει από το βίντεο της συζήτησης στην πρωινή εκπομπή του Ant1 με τον Γιώργο Παπαδάκη, εις εκ των συνομιλητών του Άδωνι Γεωργιάδη τον ρώτησε μήπως είναι ώρα η κυβέρνηση να πει «όχι» στην Τρόικα.

«Θέλετε να τα σπασουμε;» ήταν το ερώτημα που έθεσε ο κ. Γεωργιάδης.
«Αν είναι προς όφελος του ελληνικού λαού "ναι"», απάντησε ο κ. Παπαδάκης.
«Θέλετε να κλείσουν οι τράπεζες;», συνέχισε τότε ο βουλευτής της ΝΔ που όπως υποστηρίζει με τη διευκρινιστική δήλωσή του στο protothema.gr δεν εννοούσε ότι οι τράπεζες θα έχουν πρόβλημα αν δεν κλείσει η αξιολόγηση με την Τρόικα.

Δείτε το βίντεο





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης