Υπέρ των καταλήψεων στα σχολεία οι ΑΝΕΛ

Υπέρ των καταλήψεων στα σχολεία οι ΑΝΕΛ

Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, κ. Σταυρούλα Ξουλίδου εξαπολύει ευθείες βολές κατά του υπουργείου Παιδείας και των ρηξικέλευθων αποφάσεων που λαμβάνει για το εκπαιδευτικό σύστημα των νέων (Νέο Λύκειο), ενώ διερωτάται, μεταξύ άλλων, εάν οι ιθύνοντες θα «τιμωρήσουν» το ίδιο σκληρά όσους ευθύνονται για τα καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα

Υπέρ των καταλήψεων στα σχολεία οι ΑΝΕΛ
«Λάδι στη φωτιά» στο ήδη επιβαρυμένο «μέτωπο» της Παιδείας και των καταλήψεων που λαμβάνουν χώρα σε εκατοντάδες σχολεία τις τελευταίες ημέρες έρχονται να ρίξουν οι δηλώσεις της βουλευτού Β’ Θεσσαλονίκης, κ. Σταυρούλας Ξουλίδου, από την παράταξη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Η κ. Ξουλίδου εξαπολύει ευθείες βολές κατά του υπουργείου Παιδείας και των ρηξικέλευθων αποφάσεων που λαμβάνει για το εκπαιδευτικό σύστημα των νέων (Νέο Λύκειο), ενώ διερωτάται, μεταξύ άλλων, εάν οι ιθύνοντες θα «τιμωρήσουν» το ίδιο σκληρά όσους ευθύνονται για τα καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα.

Διαβάστε πιο κάτω ολόκληρη τη δήλωση της βουλευτού 

Κλείσιμο

«Το στείρο και ρηχό εκπαιδευτικό σύστημα έχει αρνητικές συνέπειες στη μαθητική κοινότητα και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Εκατοντάδες Γυμνάσια και Λύκεια εκφράζουν την κάθετη αντίρρηση τους στο επονομαζόμενο «νέο λύκειο» με συνεχόμενες καταλήψεις. Οι μαθητές αντιδρούν στις νέες μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου, οι οποίες αποσκοπούν στη δημιουργία ενός μαθητή - μηχανή που θα λαμβάνει τη γνώση χωρίς να την επεξεργάζεται. Αντιθέτως, θα την αναπαράγει αυτολεξεί χωρίς να είναι γνώστης της πραγματικής της αξίας. Οι μαθητές με συνοπτικές διαδικασίες θα κατακλύζονται από την εκμάθηση ενός πακτωλού εννοιών και πληροφοριών που το μόνο που θα τους προσφέρει είναι μια επιφανειακή γνώση και ένα διαρκώς αυξανόμενο άγχος για το αν θα πετύχουν στις εξετάσεις. Αυτός, λοιπόν, είναι ο στόχος της εκπαίδευσης; Η αποστήθιση στείρων πληροφοριών;

Για άλλη μια φορά η απόπειρα του Υπουργείου να χειριστεί με αξιοπρέπεια την Παιδεία, απέτυχε παταγωδώς. Οι νέες αποφάσεις πυροδότησαν τη μαθητιώσα νεολαία και την ώθησαν να εκφραστεί με τον ακραίο αυτό τρόπο. Από την πλευρά της όμως η ηγεσία του Υπουργείου ανταποκρίνεται με εκπαιδευτικό φασισμό στα αιτήματα των νέων της χώρας μας. Αντί να ψάχνει για λύσεις, απειλεί με αναπλήρωση των χαμένων ωρών τα Σάββατα, προσπαθώντας να εκβιάσει και να φιμώσει τους μαθητές. Φαίνεται πως οι ιθύνοντες λησμονούν τα εκπαιδευτικά κενά που υπάρχουν σε καθηγητές, εξαιτίας των οποίων εξανεμίζονται πολλές διδακτικές ώρες ή τις ελλείψεις που υπάρχουν σε υλικοτεχνικές υποδομές, οι οποίες παρακωλύουν το διδακτικό έργο.

Αναρωτιέμαι, αν το Υπουργείο θα «τιμωρήσει» το ίδιο σκληρά όσους ευθύνονται για τα καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα. Μήπως θα πρέπει πρωτίστως να νουθετήσει τους πραγματικούς υπεύθυνους που έχουν δημιουργήσει το παρόν εκπαιδευτικό χάος και να αναλογιστεί, αν τα σχέδια νόμου που προωθεί εμπίπτουν με τις μαθητικές ανάγκες;»






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης